lauantai 26. huhtikuuta 2014

UUSIA KUKKIA JA KIRKKAAT LASIT

 Jalo-onnenpensas Forsythia 'Northern Gold' kukkii!
 Pikkukäenrieskaa Gagea minima siirsin viime keväänä anoppilan puutarhasta ja pienet mättäät ovat levittäytyneet nopeasti. Suloisia ja pikkuriikkisiä kukkia, joita täytyy tarkastella maanpinnan tuntumasta.
 Tummahelmililjat Muscari armeniacum kukkivat seuraavaksi. 
Tänään pesin ikkunat ja kasvihuoneen lasit ulkopuolelta. Ehdottoman tärkeä kevättyö, jonka teen aina heti, kun naapuripellot on äestetty ja kylvetty. Aikaisemmin puuhaan ei kannata ryhtyä, koska peltotöistä nousee mieletön pöly. Kirkkaat ikkunat ja lasit ovat vaivan väärtti ja innon puuhaan olen perinyt äidiltä. Riippumattokin on jo paikoillaan.
Viime kesänä kolmella eurolla ostamani kääpiöpaju Salix arbuscula on availlut hitaasti pieniä lehtiään kasvihuoneessa ja kukkiikin somasti. Huomenna aloitan kitkemisen, rikkaruohot kasvavat jo! 

23 kommenttia:

 1. Hei, eksyin tänne surffaillessani :) Pakko ihastella kukkivaa Onnenpensasta, meillä vasta nupuillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä vuottaan kukkii puutarhassamme ja ihastuttava on!

   Poista
 2. Niin keväistä! Meillä myös kasvaa pikkukäenriskaa, mutta nurmikolla. Siinä on pieni mutta hyvin kaunis kukinto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli melkein kesäistä, ihana lämpö ja auringonpaiste, mitenkähän viilenevään säähän taas tottuu! Nurmikolla pikkukäenrieska onkin suloinen, pieniä keltaisia mättäitä on anoppilankin pihassa.

   Poista
 3. Rikkaruohot tosiaan kasvaa jo. Se on kumma juttu, kun syksyllä on kitkenyt kaikki pois ja heti keväällä kaikki paikat on taas täynnä rikkiksiä!

  Ihana tunnelma kasvihuonekuvissa!

  VastaaPoista
 4. Meillä oli sama ajoitus tuossa Onnenpensaassa :) Ihanan ahkera olet, olisinpa minäkin. Olen jo menettänyt taistelun rikkaruohoja vastaan täällä, kuten aina. Jostain syystä rakastan kyllä niitäkin nykyisin, hih. Ihanat nuo verhot kasvihuoneessasi ja tuo asetelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hartaasti on odotettu onnenpensaan kukintaa täälläkin! Kaikki elollinen herättää kyllä minussakin tunteita, mutta ainakin voikukkien kohdalla kylmetän tunteeni ja tartun aseisiin :)

   Poista
 5. Ai että kasvihuoneesi näyttää kutsuvalta, kuten riippumattokin. Taidanpa ripustaa meidän vastaavan tänään;)
  Minä vielä odottelen kasvihuonetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni! Ai että minäkin odotan jo raportteja kasvihuoneprojektistanne!

   Poista
 6. Upea kääpiöpaju, todellinen löytö :)

  VastaaPoista
 7. Ihan huipulta näyttää. Mulla kasvihuone vielä pesemättä ja just tajusin että odotankin ensin taloyhtiön maalaustyöt loppuun. Missä sun pikkupaju talvehti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Pikkupaju on talvehtinut valoisassa ja viileässä varastossa.

   Poista
 8. Hupsista, mulla on kasvihuone vielä talven jäljiltä varastona ruukuille ja koivunoksille, joita tarvitsen askarteluissa. Eipä silti taida tänä kesänä oikein ehtiä siellä mitään kasvattelemaan, kun monessa paikassa ei pysty olemaan samaan aikaan, vaikka miten yrittäis olla tehokas.

  Suloisia nuo pikkukäenrieskat, muistankin viime keväänä nähneeni erään taimiston perennapurkeissa kasvaneen tuota, sieltä sais sitä ikään kuin kaupan päälle ;) Eikun ostoksille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raksakesä todella verottaa aikaa, mutta välillä vain muut asiat menevät jopa puutarhuroinnin edelle. Arvaan, että sulla on jo uuden tulevan puutarhan suunnittelu hyvällä mallilla! Käenrieska kaupanpäälle, hyvä tarjous :)

   Poista
 9. Käenrieskat ovat niin suloisia, pieniä nurmikon tähtösiä. Söpöinen pieni pajukin - pitäisikin käydä naapurista kaivamassa tuollainen samanlainen ja istuttaa se taloyhtiön alueelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet jutut ovat yleensä niitä suloisimpia :)

   Poista
 10. Mä olen aina miettinyt mikä tuo pikkukäenrieska on. Mäkin siirsin sitä omaan pihaan ja se on hyvä kevään värittäjä pienestä koostaan huolimatta.

  Ihania kasvarikuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Se on niin suloinen, pieni ja vaatimaton.

   Poista
 11. Hei, löysin ihanan blogisi hakusanalla "verhot kasvihuoneeseen" :) Kysyisinkin että miten peset kasvihuoneen lasit? Onko siis käytössä jokin laite vai ihan käsinkö ikkunanpesuvehkeillä peset? Itselläni on nyt ensimmäistä kevättä kasvihuoneen laitto edessä ja lasien pesu tuntuu kovin hankalalta ja työläältä, mietin onko siihen jotain hyvää keinoa. Limittäien olevien lasien väliin on myös kertynyt vihreää jota en meinaa millään saada puhdistettua.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.