maanantai 21. huhtikuuta 2014

PUUTARHASSA KAIKKI HYVIN!

'Violacea Black Base' tähtitulppaanit eivät enää empineet vaan avasivat tänään lämmön ja auringon rohkaisemina kukkansa. Siis kuukautta aikaisemmin kuin viime vuonna!
Ruohokin alkaa jo vihertää. Nämä värit hivelevät sielua ja tekevät olon niin onnelliseksi.
 Kuistilla pönöttävät 'Attraction' narsissit, jotka kaivankin kukinnan jälkeen maahan. Ylikukkineet 'Tete a' Tetet' pääsivät jo tänään omenapuun alle. 
 Kasvihuoneessakin on kaikki hyvin. Lämpölavassa retiisit ovat kasvaneet huimaa vauhtia enkä ole edes malttanut harventaa rivejä. Kaikkea ihanaa tapahtuu puutarhassa nyt päivittäin. On pakko tutkia ja tarkkailla, istua ja nautiskella, vaikka samalla monta tekemätöntä työtä odottaa tekijäänsä. Olen minä kyllä saanut pyhien aikana valmistakin. Raskaita ja likaisia töitä. Maansiirtoja lapion ja kottikärryn kanssa, kuivuneen puutarhajätteen hakettamista, kasvimaan muokkausta, laattarivin suoristamista, uusien istutusalueiden maanmuokkausta ja yksi valmiiksi naputeltu seulanpääkiveysalue. Ja kaiken tämän tunnen lihaksissani, aijai!

16 kommenttia:

 1. Ihanaa!!
  Toivottavasti et nyt ole niin paljon rehkinyt kumminkaan, että flunssa iskisi takaisin! Toisaalta, uskon että puuhiesi synnyttämä hyvänolontunteen määrä pitää flunssat loitolla jo ihan sinällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä on ollut flunssa, mutta olen tehnyt ja huilannut, tehnyt ja huilannut. En vain malta olla poissa pihalta!

   Poista
 2. Aivan ihana tähtitulppaani ! Sen väri on tosiaan huikean upea.
  Oletpa ollut ahkera : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri tuo mieleen jalokiven, niin upea se tosiaan on!

   Poista
 3. Olet ollut superahkerana!! Ihanat tähtitulppaanit, nyt lähden heti katsomaan mitä omalleni kuuluu. Tänä vuonna heitä on kukassa vain yksi kappale :/ Ylimääräinen vapaapäivä tälle päivälle tuntuu ihan luksukselta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neljässä päivässä jo ehtii kummasti, jopa huilatakin! Ansiotyöt rajoittavat taas kerran näitä pihapuuhia, ärsyttävää! Pakko vaan on töissäkin käydä, että saa rahoitettua nämä hommat :D

   Poista
 4. Lämpölavaa odottelen valmiiksi minäkin. Íhan syyhyttää mutta vielä ei ole mahdollisuuksia tehdä asialle mitään. Onneksi kaikkea muutakin voi puuhailla. Mieskin muistutteli, että melko aikaisessahan tässä vielä ollaan. Huhtikuu, ei uskoisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että se on jo tekeillä! Ja totta, nyt ollaan aikaisessa, mutta sesonki alkaa säiden mukaan eikä turhaan kannata odotella ;)

   Poista
 5. Huh, olet kyllä saanut jo paljon aikaan! Mää taidan ehtiä puutarhatöihin vasta viikonloppuna, kaikkea kivaa kun on tullut haalittua taas illoiksi, mutta onneksi ehtii edes kiertää pihan kotiin tultua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,nyt ei vuorokauden tunnit riitä mihinkään. Karkaan joka ilta pihalle ja koitan saada edes jotain pientä tehtyä ja viikonloppuja odotan kuin kuuta nousevaa! Onneksi on pari pidennettyä viikonloppua vielä toukokuulle jemmassa.

   Poista
 6. Onpa siellä kevät jo pitkällä. Ja ah tätä puutarhaterapian hoitavaa vaikutusta! :)

  VastaaPoista
 7. Olet tosiaan löytänyt upean väriset tulppaanit, wau!

  VastaaPoista
 8. Olenkin saanut sipulit ystävältä, erityisen tärkeitä siis ovat!

  VastaaPoista
 9. Ihania! Näin keväällä aina harmittaa, että miksen istuttanut syksyllä satoja ja taas satoja sipulikukkia!!!
  Tänään kurkkasin Terraan ja orvokkejahan sieltä lähti mukaan, kevään ensimmäiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä syksyistä vaivaa ei koskaan keväällä kadu! Orvokit tuovat myös kevään, minäkin taidan hakea niitä lisää.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.