lauantai 4. tammikuuta 2020

TAMMIKUUSSA ETSITÄÄN PUUTARHA-ANTIIKKIA

Jokavuotinen tammikuun puutarhapuuhani liittyy kirppareihin ja muihin käytetyn tavaran hankintapaikkoihin. Eilen iski taas pakottava tarve lähteä katsastamaan, löytyisikö kirpparilta jotain kiehtovaa ja puutarhaan sopivaa. Tyhjin käsin ei tarvinnut tulla kotiin tälläkään kertaa, sillä löysin kuvassa näkyvän 12-litraisen Högforsin keramiikkaruukun. Minulla oli samanlainen vuosia sitten, mutta se meni valitettvasti rikki. Muistan, kuinka harmittelin tapaturmaa; ruukussa kasvoi sinä kesänä laventeli ja yhdistelmä näytti kertakaikkisen upealta. 
Viime vuoden teemana oli näiden kookkaiden lasipullojen metsästys ja niitä löytyikin kiitettävästi. Lasi sopii mielestäni todella hyvin puutarhaan ja yksittäisellä pullolla tai muutaman pullon ryhmällä voi syntyä  upea vaikutelma kukkiin, oksiin ja lehtimuotoihin yhditeltynä. Karsin viime keväänä kaikkea puutarhaan kertynyttä tavaraa rankalla kädellä. Onneksi löysin ystävän, joka tuli mielellään hakemaan pois laittamaani itselleen. Erityisesti ruosteista metallitavaraa ja erilaisia istutusastioita oli kertynyt hiljalleen kasoittain. Nykyään hankin tämmöistä somistetta hyvin valikoiden. Kaikenlainen sisustusrekvisiitta ja uusi tavara sekä kauhistuttaa että ahdistaa ja ne on helppo kiertää kaukaa, mutta tietyt aikaa kestävät vanhat ja käytetyt tavarat kiehtovat. Senkin olen oppinut, että jos en oikein keksi tavaralle järkevää käyttöä ja luontevaa sijoitusta, jätän sen jonkun toisen löydettäväksi. Eilisellä kirpparikäynnillä kyllä pyörittelin pitkään vanhaa, kookasta ja jykevää puukaukaloa, joka sekin olisi ehkä löytänyt paikkansa  puutarhassa, mutta jätin sitten ostamatta. Jonkun mielestä tämmöinen on varmasti turhaa, mutta itselleni valikoidut esteettiset asetelmat ja puutarhan näkymien korostaminen jollain mielenkiintoisella esineellä tuottavat suurta iloa ja tyydytystä.

20 kommenttia:

 1. Sulla on mahtava maku ja teet aina upeita löytöjä!
  Se on yksi syy, miksi tykkään sun puutarhasta niin paljon. Nämä löydöt tekevät sen persoonalliseksi ja kiinnostavaksi, upeiden kasvien lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Riina, tämä aarteiden etsintä on niin kivaa ja virkistää levotonta puutarhurin miletä näin talvella!

   Poista
 2. Käytetyssä tavarassa on kauneutta, jota ei uudesta tuotteesta löydä. Nuo sopivat loistavasti talonne väriinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Riitta. Eikä tänä päivänä järkeään käyttävät ihmiset halua enää tukea turhan tavaran tutantoa ostamalla kuin tarpeellista uutena.

   Poista
 3. Vanhoissa tavaroissa on samaa viehätystä kuin vanhoissa taloissa💚 Oletko muuten jo löytänyt upean sarjan Areenasta, Talot huokuvat historiaa? Se on tosi ihana ja täynnä hurmaavaa esineistöä, sisustuksia, entisöintiä ja vaikka mitä!!
  Lähtisiköhän sitä huomenna itsekin kirpparikierrokselle😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi joo, katsoin niitä tuossa syksyllä aina iltaisin kun tarvitsin nollausta!

   Poista
 4. Sullon kyllä hyvä kirpparivainu :) Toristit sen taas. Upia tua keramiikkaruukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D... käyn oikeasti kirppareilla melko harvoin, mutta kun oikea fiilis iskee, tartun siihen ja lähden, ehkä se on juuri se vainu!

   Poista
 5. Vanhoissa tavaroissa on sitä jotain <3 niin paljon enemmän kuin uusissa. Hienoja löytöjä ole tehnyt.

  VastaaPoista
 6. Ihanat vanhat pinnat ja materiaalit! Tuo pullojen väri ja lasipinnan aaltoilu on niin kaunista, tuollaista ruukkua en ole aiemmin nähnyt - se on todella kaunis. Lasia en itse uskalla laittaa pihalle, kun täällä tuulee niin usein ja paljon, että paljon on mennyt rikki. Tai voisihan laittaa vain maahan johonkin, niin eivät putoaisi korkealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ruukkuja on aina silloin tällöin täällä päin kirppareilla eri kokoisina. Tämä oli ostettava juurikin tuon ison koon vuoksi, siihen saa salaojittamalla jotain kivaa kasvamaan vaikka kasvihuoneeseen. Minäkin nostin lasipullot suojaan, viime päivinä on ollut taas niin tuulista.

   Poista
 7. Ihania nuo vihreät lasipullot ja upea saviruukku, ne sopivat hienosti yhteen mjuodostaen mielenkiintoisen kokonaisuuden! Ihan pakko tunnustaa että mulla on samanlaisia pulloja mökillä ja tykkään niistä tosi paljon.

  VastaaPoista
 8. Vau minkä väriset pullot!
  Mekin olimme tyttären kanssa viikonloppuna kirppiskierroksella, puutarha minullakin oli mielessä, mutta tällä kertaa teimme löytöjä sisätiloihin. Muutama lasiastia kukkaruukuiksi ainakin tarttui mukaani:)

  VastaaPoista
 9. Kirpparit ovatkin juuri tuossa suhteessa kiehtovia, koskaan ei tiedä mitä löytää! Itselläni on aina tutka päällä tiettyjen juttujen suhteen ja sitten voi tehdä niitä ihan yllättävikin löytöjä. Vihreä ja turkoosi lasi on kyllä kiehtovaa ja nämä pullot ovat riittävän kookkaita puutarhaan.

  VastaaPoista
 10. Hei tulin visiitille. Kirppareilla ei ole vähään aikaan tullutkaan käytyä. Hyvä ostos tuo keramiikkaruukku se on aivan ihana. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
 11. Hei Nila, kiva kun löysit tänne! Minun blogi on nykyään tällainen uinuva, mutta joululoman aikaan oli ihana taas palata. Tulenpa kurkkaamaan sinunkin juttujasi!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.