perjantai 3. tammikuuta 2020

KEVÄT ALKAA KASVIHUONEESTA


 Tammikuu on alkanut sateisena ja harmaana. Kevät ja kevään valo häilyy mielessä päivittäin ja tämä ihana, pitkään jatkunut joululoma on tyhjännyt kuormittuneen mielen ja tehnyt tilaa uusille ajatuksille. Mikä ilo löytää itsestään yhä uudelleen taidon innostua ja miten hyvää tuo tunne tekee mielelle. Pitkä työn rytmittämä syksy oli ehtinyt karsia elämästä taas 'kaikkea ylimääräistä' ja kuitenkin niin tärkeää. Latailin puhelimesta kuvia viime keväältä ja heittäydyin muistelemaan, miltä kevään ensimmäiset puutarhahetket taas tuntuivatkaan. Kasvihuone on ollut näyttämönä ensimmäisille orvokki- ja sipulikukkaistutuksille. Viime keväänä rakastuin vahvoihin jalokisävyihin ja metsästelin esimerkiksi hehkuvia vihreänsävyisiä vanhoja pulloja. Tuon turkoosin pullon sävy on täydellinen. Saviruukut ja sinkki ovat ikuisia rakkaudenkohteitani.
 Kuvat ovat huhtikuun alulta. Maisema on vielä ruskea ja harmaa, mutta kasvihuoneen lasit paljastavat, että kunnon kevätsiivous on jo tehty! Kasvihuoneen tyhjäys, pesu ja kevätkuntoon laitto on aina yhtä innostava ja odotettu hetki. Marketeista on pakko lähteä haalimaan kevätkukkijoita ja ensimmäisiä multasäkkejä. Laveri on näköjään vielä petaamatta, mutta mitä luultavimmin olen senkin tehnyt heti kevätsiivouksen jälkeen. Mikään ei ole mahtavampaa ihan arkisena keväisenä iltapäivänä, väsyneenä töistä palaavana, kuin kävellä suoraan kasvihuoneeseen ja asettautua pitkäkseen tuolle laveripedille. Tiedättehän se kasvihuoneen ominaistuoksun ja tuulensuojaisan ilmaston, ensimmäiset kasvit valoon onnellisena ojentautuen sekä pienet salaatin ja retiisin siemenet mustassa mullassa, kasvihuoneen suojassa itäen.

25 kommenttia:

 1. Kuvailet parhaita kevään herkkuhetkiä! Silloin valostakin ihan huumaantuu. Voin kuvitella, miten patterisi latautuvat tuolla laverilla huhtikuussa siitä valosta, uudesta kasvusta ja linnunlaulusta nauttien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pimeyteen ehtii aina tottua ja valon lisääntyminen ja lopulta melkein räjähtäminen on melkein shokki - upea sellainen!

   Poista
 2. Ihana odotus edessä, että päästään jälleen noihin asioihin käsiksi ihan konkreettisesti. Sinulla on niin kaunista ja kaikki sopii ihanasti yhteen. Inspiroivia hetkiä edelleen toivon sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konkretiaa tosiaan alkaa kaipaamaan jo näin joulun pyhien mentyä. Nyt onkin outo tilanne, kun maa on paljas lumesta ja lämpötilat plussan puolella. Hyödynsin tänään tilannetta ja siistin metsäpuutarhan kivetykset ja innostin miesväenkin pieniin karsintapuuhiin moottorisahan kanssa!

   Poista
 3. Valoisa postaus. Kaikki on taas edessä, ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Kevät on ihmisen parasta aikaa - ja kasvihuone paras aitiopaikka siitä nauttimiseen! Kuvista pystyy jo aistimaan sen ihanan tunteen kun ne ensimmäiset kukat on kannettu ansarin suojiin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kevät todellakin on! Ja kasvihuone tarjoaa aina pienen varaslähdön!

   Poista
 5. Näitä kuvailemiasi hetkiä odotellessa... <3

  VastaaPoista
 6. Kevättä odotellen, vaikka täällä meillä me kyllä nautimme talvesta. Lunta on runsaasti ja erityisesti lapset nauttivat, kun pääsevät vaikkapa pulkkamäkeen. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole lumen hippuakaan, toivoisin kyllä että saisimme edelleen nauttia vuodenaikojen vaihteluista. Tämä rannikko on ollut jo vuosia vähäluminen, se on sääli. Nauttikaa täysin siemauksin kunnon talvikeleistä!

   Poista
 7. Aivan ihanaa! Kaikki tuo on edessä :)
  Sinkki ja saviruukut täälläkin suosikkeja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on aina ihana käänne, hiljalleen valoa päin!

   Poista
 8. Oi, mä tunsin kaikki tuoksut ja keväisin linnunlaulun kuvia katsellessa.
  Tuo aika vuodesta on yksi ehdottomista lemppareistani. Ja ajatella, se on ihan justiinsa käsillä. Vielä ihan pikku hetki ja ekat orvokit on kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu! Tuo alkukevät on kyllä melkein ihaninta aikaa, täynnä odotusta ja toiveikkuutta, uusia mahdollisuuksia!

   Poista
 9. Hei, löysin blogiisi soman puutarhavajakuvan perässä ja luin muutaman viime postauksen. Pitää perehtyä vanhempiinkin myöhemmin! Liityn lukijaksi ja toivon sinulle bloggausintoa. Olet tervetullut minunkin blogiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eeva, ihana kuulla, tulen ehdottomasti blogiisi! Toivon, että into taas palaa, monta vuotta ehdin blogata ahkerasti, kunnes hiljalleen vauhti hiipui...

   Poista
 10. Eikä ja mä kun vannoin, että tänä vuonna en haikaile kevään perään vielä tammikuussa. Tämän postauksen jälkeen se on TODELLA vaikeaa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en pysty pidättelemään itseäni, enkä edes yritä! Haaveilu on niin terapeuttista!

   Poista
 11. Ai että, keväisen työpäivän jälkeen on kyllä ihana mennä kasvariin päivänokosille, kun aurinko vähän jo lämmittää ja tuuli ei pääse tuivertamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Maaliskuussa se viimeistään on jo mahdollista!

   Poista
 12. Rất tuyệt vời, cám ơn bài viết của tác giả, mời các bạn ghé Showroom nhà mình coi sản phẩm mới nha:
  Chỉ 5 triệu sở hữu ngay bàn cầu INAX 1 khối AC-959VAN Aqua Ceramic

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.