lauantai 3. syyskuuta 2016

VERKKAISIA SYYSSIIVOJA

 Clematis 'Mrs. Cholmondeley' on jatkanut kukintaansa heinäkuusta tähän saakka; kukissa on ihanan hempeä sinisävy. Puutarhan yleisilmettä kuvaa tällä hetkellä vallattomuus ja sekasotku, mutta kun muistaa tarkastella näkemäänsä lempein silmin, löytyy vielä paljon kaunista. Illansuussa paistoi aurinko ja taivaalta suihkusi hienon hienoa sadetta. Näkymä oli satumainen. 
 Puutarhan ja huushollin syyssiivoukset etenevät omalla verkkaisella tahdillaan. Tänään oli vuorossa ikkunoiden pesu talon ulkopuolelta. Kasvihuoneessa olen ehtinyt karsia pahimmat sotkut, huomenna siistin loput ja järjestän ansarin syyspäiviä ilahduttamaan.
 Pahoittelen edelleen hitaanlaisesti päivittyvää blogiani ja kommentoinnin laahaavuutta. Kiire ja pakko vain eivät enää kuulu 'hyveisiini', toivon mukaan olen matkalla oikeaan suuntaan niitä vältellesäni. Viikolla sähköpostiini kolahti vahvasti sydämeen käyvä lukijapalaute, joka kuitenkin valoi uskoa turinointini jatkumolle. 
Kaunista viikonloppua jokaiselle, minä siirryn ulos pimeän illan ja lämpöisen paljun syleilyyn (pytty ei ole mikään puutarhan kaunistus, mutta mieli ja ruumis siellä lepää)!

14 kommenttia:

 1. Mukavaa taas kuulla Marian puutarhasta!
  Hyvää syksyn jatkoa ja odottelemme blogitekstejä mielellämme.

  VastaaPoista
 2. Sinusta on aina kiva kuulla.
  Minäkin lämmitin eilen kylpytynnyrin, jonne oli mukava illalla pulahtaa kipeitä jäseniä rentouttamaan. Sade ei kylpijöitä haitannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kruunu Vuokko! Paljun lämmössä olen minäkin hoidellut jäykkää kroppaani, tähtitaivaan alla tänään viimeksi :)

   Poista
 3. Blogissasi on kiva vierailla aina, ei postausten suhteen kannata stressata :)

  VastaaPoista
 4. Ei tämän blogielämän ole tarkoitus olla mikään pakkosuoritus. Mennään itse kukin ihan omaan tahtiin. Mukavaa blogia kyllä lukee ja sen muistaa, vaikka postauksia tulisi kuinka harvaan.
  Olet jo ikkunatkin kerinnyt pesemään. Minä vasta katselen niitä sillä ajatuksella, että milloinkahan ryhtyisin toimeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Blogin pito vie aikaa ja tuntuu että sitä ei ole koskaan tarpeeksi. Paussi helpottaa mutta aina tänne kaipaa takaisin :)

   Poista
 5. Kiva, kun piipahdit!
  Hiljaa hyvä tulee!
  Kaunista syyskesää Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihana kärhö! Pimenevät illat hirastaa puutarhaalua automaattisesti ja ajatukset siirtyy kohti ens kevättä.
  Sun plokis on aina mukava käyrä :) En muute oo viälä eres ajatellukkaa pestä klasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joku intohimo noiden klasien pesuun :D
   Kiva kuulla että tänne on mukava tulla, hitaudesta huolimatta!

   Poista
 7. Wautsi mikä kärhö! Upean värinen. Mukava kun kirjoittelet tänne, ei kiirusta. Saako esittää toiveen kärhökuvista? Sinulla ne näyttävät viihtyvän, olisi ihana katsoa jos innostut esittelemään. Mikä tuo toisessa kuvassa oleva makea kukka oli? Palju on varmasti rentouttava eikä ne mitenkään rumia ole minusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, pitää kaivella kuvatiedostoja ja koota jossain vaiheessa kärhöpostaus! Voi, tuo pikkuinen kukka on ruukussa kasvava minttu, pitääkin istuttaa se talveksi taas maahan.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.