sunnuntai 2. lokakuuta 2016

SISÄLLE SUOJAAN

 Talvetustilan puutteen vuoksi olen viime vuosina pitäytynyt vain muutamassa pelargonissa ja koittanut muutenkin hillitä ruukkukasvi-intoilua. Pitkäikäisistä ruukkukasveista tulee joka tapauksessa tärkeitä ja ne harvat ja valitut yksilöt ansaitsevat tulla hyvin hoivatuiksi. Nämä kaksi neitosta ovat siirtyneet kasvihuoneesta keittiöön. Lämpöisen talon huoneilma tulee mitä todennäköisimmin koettelemaan, mutta vielä nyt kukinta ja kasvu ilostuttavat päivittäin enkä korvaani lotkauta kommenteille tiellä olevista kukista! Blogi päivittyy näköjään edelleen hitaanlaisesti, mutta instagramin puolella, johon linkki tässä, kuvia tulee tiuhempaan tahtiin, se kun on harmillisen helppoa ja nopeaa. Tykkään kuitenkin edelleen enemmän blogien viipyilevästä tunnelmasta. 

26 kommenttia:

 1. Minäkin siirsin kaksi pelargoniaa tänään kasvihuoneesta keittiöön ;) Insta on tosiaan helppo, sinne tulee kuvia nykyään viskottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin pelakuut kuuluvat keittiön ikkunalle, tunnelmassa on jotain oikeaa! Insta kulkekoon tässä rinnalla, täytyy kuitenkin pitää blogin elinvoimastakin kiinni :)

   Poista
 2. Voih, kumpa pystyisinkin hillitsemään itseäni! Nyt on yläkerran viileimpien ikkunoiden laudat jo tupaten täynnä ja vielä nostelin eilen illalla vihon viimeiset ruukut siaälle, kylmän yön pelossa. Tuossa ne nyt odottelee olkkarin lattialla sanomalehtien päällä, mitä ihmettä teen niillä, mihin ihmeeseen saan ne mahtumaan?? Valtava greippipuu ja perintökliivia peittävät näkymää televisiolle:/ Valituksia alkaa varmasti sinkoilemaan hetkenä minä hyvänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu että olen viime aikoina luovuttanut asioista jotka työllistävät ja hankaloittavat elämää liikaa. Vaikka kasvit ovat ihania, pakko karsia kun ei asu missään 'talvipalatsissa' :D
   Kuitenkin odotan aikaa että meillä on varaa rakentaa lasiterassi, siellä on sitten mahdollisuudet taas vähän villiintyä.

   Poista
 3. Miten ihmeessä olet saanut pelargoneista noin reheviä, ihanat! Nyt on kiva kurkistella ulos niiden välistä. Perhe olkoon nyt vain hiljaa..edelleen ihastelen tuota sievää lampunvarjostinta. Kiva kun sinulla on tuo insta, ihana seurata sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä tiedä itsekään :D
   Olivat koko kesän pelkällä vesilinjalla kasvarissa ja sekin meinasi välillä unohtua. Pelakuut taitavat olla kuuluja siitä että kukoistavat sitä paremmin mitä huonommalla hoidolla ovat! Kiva kun instassakin kuulumiset vaihtuvat, ainakin kuvien muodossa!

   Poista
 4. Kauniita kukkijoita. Täälläkin alkaa tilat täyttyä talvetettavista kasveista. Pian silmä kuitenkin tottuu noihin talvikavereihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! On kyllä kiva että kasveista saa seuraa talven synkkyyteen, mieli karkailee niitä hoivatessa väkisinkin uuteen kevääseen :)

   Poista
 5. Ihana näkymä, miten joku noin kaunis voi olla tiellä ;-)
  Instagramin ainoa ja hyvin suuri vika on se, että jos ei omista älypuhelinta, niin ei kenenkään juttuja voi seurata, hö. Joten ihanaa, jos laitat harvakseltaan pikku terveisen tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppas se! Kyllä blogi on aina blogi ja muut tulee perässä!

   Poista
 6. Tosi komiat on pelargooniat, aiva täyres teräs. Mullei oo niitä yhtäkää, mutta muutaman muratin meinaan tuara sisälle. Toine on ollu jo kahtena talavena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muratit muun muassa mäkin talvetan, tosin tuolla ulkovarastossa kun kasvavat niin isoissa astioissa. Kasvarissa liljapuut vielä kuloistavat ja kamppailen mitä teen niiden kanssa, harmittaa heittää kompostiinkaan... voi olla että taas tulee sanomista jos raahaan nekin varastoon ;)

   Poista
 7. Minä otin eilen muratit ja lankaköynnöksen sisälle. Vähän tiukkaa tekee mutta saavat luvan mahtua. Pelakuita en ole saanut talvetettua, ottavat aina nokkiinsa ja kupsahtavat. Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arpapeliä tämä talvetus tosiaan. Jonain vuonna menentin toistakymmentä erilaista enkä sen koommin ole lähtenyt näitä hamstraamaan. Muratit ja lankaköynnökset ansaitsevat myös tulla talvetetuiksi. Ihanaa syksyä Sinulle myös!

   Poista
 8. Juu, insta on harmillisen helppo, mutta onneksi blogiinkin ehtii joskus laittaa tekstiä ja kuvia;)

  VastaaPoista
 9. Ei noin kauniita pelaguita kannata piiloon laittaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO ei kyllä, piilotan ne sitten kun alkavat ränsistymään ;D

   Poista
 10. Blogeilu on siitä kivaa, että tänne voi jakaa ajatuksiaan ja tunnelmia eri tavoin kuin Instagramiin. Luoda sisältöä muutenkin kuin vain kuvin ja kuvatekstein.

  Pitkäikäiset kasvit ovat ihania kumppaneita, niistä ei tee mieli luopua!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on Sini, kyllä nämä vanhan koulukunnan blogit ovat ihan omassa kategoriassaan! Kasveista voi tosiaan saada pitkäikäisä ystäviä, nyt yritän menestyksekkäästi kasvatella rahapuuta, muutama onnistunut talvi takana ;)

   Poista
 11. Onnea pelargonioiden talvetukseen.

  VastaaPoista
 12. Meillä normaalissa huoneenlämmössä olevat pelakat selviävät, kun kastelen ja lannoitan niitä samoin kuin muitakin huonekasveja. Tykkään myös vanhojen pelargonien ´luurankomaisuudesta´ kun ne venyvät pituutta, ikkunalaudalla on korkeusvaihtelua. Nuo sinun talvetusyksilöt ovat todella kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän siis pärjätä sisäkasvimetodein minäkin! Minä tykkään ihan samalla tavalla vähän käkkyräisistä pelakuista, joilla on luonnetta ja särmää. Nämä minun ovat vielä tämmöisiä teinityttösiä, katsotaan saanko nämä mummoiksi!!!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.