sunnuntai 8. toukokuuta 2016

TOUKOKUUN TOHINAT

 Vuoden kiireisin aika meneillään, niin paljon kaikkea puuhaa. Aurinko ja ihana lämpö vain lisäävät kierroksia, hyvä kun nukkumaan malttaa mennä, saatikka huolehtia arjen velvollisuuksista. Viimeisen viikon ajan puuvajan rakentaminen on pitänyt tiukasti otteessaan mutta nyt alkaa olla valmista, vain lattia puuttuu ja pientä viimeistelyä maalilla tarvitaan. Pientä hyväntahtoista vääntöä vielä siitä, maalataanko lautojen päät sinisellä vai valkoisella. 
Raksa-aputyttönä olo on verottanut puutarha-aikaa ja nyt olen pyhittänyt koko tulevan viikon kitkentään. Voikukat ovat valtaamassa uusinpia istutusalueita ja nyt on oltava ahkerana. Vähän olen kuitenkin ehtinyt liihottaa purkkien ja purnukkojen kanssa ympäri puutarhaa ja kyhätä tämmöisiä asetelmia sinne tänne. On kiva laittaa ruukkuistutuksia esille aina vähän uudella tavalla, vanhat esineetkin heräävät kuin uudestaan eloon. Nyt on valmistauduttava huomenna koittavaan arkeen ja uuteen kiireiseen viikkoon. Loppuun vielä juuri nyt kukassa olevia ihanuuksia illan puutarhakierrokselta.
 Valkoiset idänsinililjat päivänliljan versojen lomassa,
 palloesikot metsäpuutarhassa,
 valkovuokot myös siellä,
 'Black Base' tähtitulppaanit ja idänsinililjat katajan aluspenkissä
sekä lopuksi ihana ilopilleri kevätesikko ja sielläkin taustalla idänsinililjoja. Iloa uuteen toukokuiseen viikkoon ja hyvää jo pitkälle iltaan kääntynyttä äitienpäivää, koitetaan nauttia maksimaalisesti keväisestä luonnosta ja puutarhan iloista vaikka nyt kaikki tapahtuu aivan liian kovalla tempolla, oi kun ihmisellä olisi ainainen toukokuu ;)

16 kommenttia:

 1. Nuo vaaleat "hirrenpäät" kruunaavat tyylin!
  Kaktus-Kullervo

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo palloesikko <3 Meiltä kuoli miltei kaikki esikot :( Onneksi olin poiminut siemeniä talteen. Punaisia esikoita olen kylvänyt esikasvatukseen ja osa niistä on itänytkin :) Kivan näköinen puuvaja! Nyt sitä kitkemistä todella riittää, uutta kitkettävää putkahtelee joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin, ensimmäiset palloesikot puutarhassani. Käsi on kitkemisestä aivan tuusan nuuskana, pakko pitää huilipäiviä.

   Poista
 3. Nyt on kiireistä, olisi niin paljon tekemistä ja katseltavaa. Komean puuvajan olette rakentaneet. Nuo keltaiset esikot ovat yksinkertaisesti niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen että joka toukukuu tuntuu vähän samalta, tosin nyt itselläni on kyllä muutamia ylimääräisiäkin rasitteita. Minäkin tykkään noista yksinkertaisen tavallisista kevätesikoista :)

   Poista
 4. Se on niin hyvin sievä tuo teidän mökkerönne. Vaikea päätös tuo nurkkalautahomma, kumpikin sopisi kyllä. Helpompi varmaan jos olisi samalla maalilla, hih. Ovi on tosi hieno! Ihastuttavan asetelman olet taas tehnyt, sinulla on taito hyppysissäsi! Ihanat pikkukukat kukkivat. Minulla parhaillaan kovasti keltaisia voikukkia kukkimassa vähän siellä täällä, kääk, tarttis tehdä jotain. Mukavaa ja kukkaisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nurkat tuli sinisiksi, kävin äsken mieheltä salaa ne sutimassa! Valkoisen maalin kanssa olisi mennyt hermot. Mukavaa viikkoa sinne myös!

   Poista
 5. Nyt vauhti on kyllä kova, ja vaikka pihalla on tosi ihana olla, pakko on ryhdistäytyä vähitellen sisätiloissakin, juhlat lähenee;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, pian juhlitaan ja kiire on kova!

   Poista
 6. Upea värimaailma on toukokuinen auringonvalo <3

  VastaaPoista
 7. Kivan, uusvanhan näkööne puuvaja. On näköjään mukavasti "piilootettu" kuusen juurelle. Olis ne valakooset nurkat loistanu liikaa..... ehkä. Ovi on nii hianosti toteutettu, että se saa olla pääosas. Nuahi pikkutuluppaaniihin oon ny ihastunu. Pitää muistaa syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuossa metsikössä se tönöttää ja siniset päät maalasin isännältä salaa!

   Poista
 8. Voi kun siellä kukkii jo niin moni kukka, täällä ei vielä paljon mikään, perässä tullaan.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää keskiviikko päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kevät edennyt hieman hitaammin täälläkin, talvi oli kova koettelemus.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.