perjantai 5. kesäkuuta 2015

KIITOLLISET KASVIT JA KAUNIS VAHINKO

Siirsin morsiusleinikin keväällä parempaan paikkaan ja kaunokainen kiitti heti saamastaan kohtelusta. Täydellinen kukinto, nimensä veroinen.
 Alppikärhö kiittää myös, kun ei joutunut tänä keväänä saksien kynsiin. Köynnös kasvaa tukevassa rautakaaressa, mutta paikka on niin tuulinen, että kaari on vähän väliä vaakatasossa ja olen joutunut useampana vuonna leikkaamaan köynnöksen alas, kun katolta pudonneet lumet ovat litistäneet kaaren mutkalle. Huono paikka, mutta kun se on muuten niin täydellinen!
Päivän 'iik'-huudahdus tuli tässä kohtaa. Tulipa humilis violacaea 'Black Base' tähtituppaanit nousevat hopeahärkin ja nukkapähkämön lomasta; kaunis yhdistelmä, joka tämäkin on syntynyt ihan vahingossa. Aamulla hyppään junaan ja sunnuntaina on aikomuksena vierailla Loviisan avoimissa puutarhoissa ihanien ystävien seurassa. Hieno viikonloppu edessä!

14 kommenttia:

 1. Alppikärhön kukinta on kyllä tosi runsasta. Mulla ei oo viälä ensimmäästäkää kukkaa auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tämä kaveri kukkii muidenkin vuosien edestä, kun on joutunut parturiin liian monena keväänä! Sulla on siellä vielä tämä näytös sitten edessäpäin :)

   Poista
 2. Iik! Ihana kasviyhdistelmä! ja morsiusleinikki on tosiaan ihana, kaunis kuin morsian. Tykkään hirmuisesti myös nappiniittyleinikistä, samanlainen kukka mutta voinkeltainen, supersöpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, raikas ja pehmoinen ja suloinen yhdistelmä! Muistan nappiniittyleinikin sun kuvista, se on ihana!

   Poista
 3. Meillä taitaa olla samanmoista kärhöä, sinisenä ja vaaleanpunaisena. Ja kukkivat todella runsaasti. Nauti retkestäsi ja ota paljon kuvia meille muillekin ihasteltavaksi!

  VastaaPoista
 4. Komea kärhö!
  Minusta tuo morsiusleinikki on ihanan kuvauksellinen :)

  VastaaPoista
 5. Ihanasti kukkii tuo kärhösi. Kauniit kuvat.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Lehtijuttu oli hyvä! Mun ei tarvinnu ku vilikaasta kuvaa, nii heti tiäsin, kenen pihasta se oli.

  VastaaPoista
 7. Oi että, kuulostaa loistavalta viikonloppusuunnitelmalta!

  VastaaPoista
 8. Huh, onpas muhkea alppikärhö! Ihana on tuo viimeisen kuvan kasviyhdistelmä <3

  VastaaPoista
 9. Olipa hieno kukka tuo Morsiusleinikki, en ole ennen nähnyt! Sen laitan ps (pakko saada) listallani! :) / Malin

  VastaaPoista
 10. On kyllä ihana morsiusleinikki, se on mullekin uusi tuttavuus ja pääsee myös hankintalistalleni! Upeasti kukkii kärhösi, meillä se on vielä nupulla ja kiipeää omenapuuta pitkin taivaaseen(päin). En omaa kärhöäni leikkaa, sen työn hoitaa pupujussit jos en ole ollut suojaamisessa tarpeeksi vikkelä. Upea kasviyhdistelmä tosiaan!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.