tiistai 23. kesäkuuta 2015

SATEENJÄLKEISTÄ VALKOISTA JA VIHREÄÄ

 Kolme päivää kesälomaan, taidan kuin taidankin selvitä! Koko kesäkuun jatkuneet tuuletkin ovat laantuneet, maa on kostea sateiden jäljiltä, aurinko paistaa ja lämpötila parissakymmenessä asteessa. Isoja onnenaiheita juuri nyt. Sateisen illan jälkeen metsäpuutarhasta löytyi herkkää kauneutta, tässä helmipihlaja...
 ja tässä särkynytsydän 'Alba' tuoksumataramaton yllä.
 Kalliokielot kukkivat suloisina. Englantilainen nimi Salomon's Seal, Salomonin sinetti kuulostaa korviini erityisen kauniilta. Taannoisella retkellä ostin myös kasvin kirjavalehtisen 'Variegatum'-muodon, sekin kasvaa nyt metsäpuutarhassa.
Vielä lisää valkoista arovuokkojen muodossa.
Loppuun vielä vilkaisu etupihan puolelle valmistuneeseen aamupala/lounaspatioon. 
Seinänvierus on ollut mietinnän alla jo vuosia ja yhteisenä päätöksenä se valjastettiin nyt näin. Aurinko paistaa patiolle puoleen päivään saakka ja nyt on siisti paikka missä nauttia siitä. Vesipisteen vuoksi alue on ollut kurainen ja katolta putoavien lumien takia taas mitään korkeampaa puuvartista tuohon ei ole voinut istuttaa. Ruskeat kovapuukalusteet huutavat ankeuttaan, aion tehdä niille jotain loman aikana. Sieluni silmin näen patiolla hieman toisenlaiset kalusteet, mutta mennään toistaiseksi näillä vanhoilla.

16 kommenttia:

 1. Tosi herkkä valkoisen särkyneensydämen ja mataran yhdistelmä. Meillä on menossa räiskyvät värit: unikon punainen, keltaliljat ja siperiankurjenmiekat. Myös minulla kolme aamuherätystä lomaan. On sitä odotettu!
  Patio vaikuttaa oikein toimivalta ratkaisulta.

  VastaaPoista
 2. Vanhatkin kalusteet syntyvät uudenlaisiksi maalilla, ja minäkin olen sydämeltäni niin laihialainen, että tulee hyvä mieli kun kuluttaa jonkun ihan loppuun. Tai voihan ne myydä kirpparilla tietysti.
  Ihanat tunnelmat, helmipihlaja on tosiaan herkku! Ja kaikki muukin. Oi, onneksi kohta on loma, hyvää loman alkua!

  VastaaPoista
 3. Erittäin siisti ja käytännöllinen ratkaasu ongelmahan. Mukava nähärä kokonaaskuvia tältäki pualelta taloa. Kyllä teillä onki rauhallinen tunnelma!

  VastaaPoista
 4. Uusi patio on fiksu ratkaisu ongelmapaikkaan. Valkoinen särkynytsydän ja tuoksumatara sopivat ihanasti yhteen.

  VastaaPoista
 5. Todella kiva patio ja sisäänkäynti.

  VastaaPoista
 6. Ihana patio! Siinäpä onkin ihana nauttia aamu kahvit! Hyvää lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja hyvä muistutus pensaiden sekaan jääneiden kalliokielojen pelastukseksi! Olin jo ne unohtanut, vaikka ne on pitänyt siirtää jo aikapäiviä sitten. Hieno patio, pian pääset lomakaffit siinä juomaan.

  VastaaPoista
 8. Valkoisen ja vihreän liitto on aina yhtä kaunis.
  Hyvä ratkaisu tuo patio. Kalusteet ehtii käsitellä sitten vaikka lomallakin jos ne häiritsevät silmää.

  VastaaPoista
 9. Kyllä sinä selviät :) Minulla alkoi jo loma ja muutamana päivänä on täytynyt kuitata univelkaa päivätorkuillakin. Hieno patio, oiva kahvittelupaikka.

  VastaaPoista
 10. Onpa se hieno, uusi pationne! Väriä kaluston pintaanko? Ihanaa, että lomasi vihdoin alkaa!! Voi miten suloisia nuo valkoiset kasvisi. Juuri tänään ihastelin sellaista pienen pellon kokoista kalliokielorykelmää helsingissä, upean näköinen.

  VastaaPoista
 11. Kaunista tunnelmaa ja onnittelut upeasta patiosta! :) Kyllä tuolla kelpaa nautiskella!

  Minullakin oli pari ruskean puun väristä öljyttävää penkkiä jotka ei oikein sopineet pihalle. Niitä kun ei oikein voinut maalata aiempien öljyämisten vuoksi, niin ne tuli vedettyä mustaksi sävytetyllä öljyllä. Muuttuivat kyllä heti ihan eri näköisiksi :)

  VastaaPoista
 12. Aamupalapationne on ihanasti suojassa valmiin istutusryhmän takana, siinä on hyvä nautiskella aamuauringon säteistä ja tuumia päivän askareita:)

  VastaaPoista
 13. Hei meillä alkaa loma samaan aikaan, onnelliset me<3 Kyllä sitä on odottanutkin, Olin viime kesänä kaksi viikkoa lomalla, mutta muuten nyt 1,5 vuotta ilman loman lomaa, vain normaalit pyhät. Kumpa vaan vähän nyt sateet välillä hellittäisivät, niin saisi jotakin kotitöitäkin tehtyä.
  Kiva terassi sinne syntynyt, olette niin ahkeria!!

  VastaaPoista
 14. Taas niin herkkiä ja kauniita kuvia, että ihan huokailuttaa.
  Olin haaveillut tuosta helmipihlajasta kauan. Löysin sen sieltä puutarhabloggaaja-retkeltä. Nyt se odottelee istuttamista ruukussaan, haluaisin löytää sille arvoisensa paikan josta näkisin sen hyvin.
  Tuo uusi terassi näyttää houkuttelevalta.
  Voimia vielä viimeisiin työpäiviin ja oikein rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 15. Hyvä päätös seinän vierustalle. Siisti ja toiminnallisen näköinen. Tykkään kun se rajautuu siististi polkuun ja lähellä on kuitenkin isot määrät isompaa kasvillisuutta.
  Mullakin on tuota kalliokieloa. En olekaan eng.kiel. nimeen aiemmin törmännytkään. Kiva tarina.

  VastaaPoista
 16. Kiitokset jokaisesta kommentista! Loma on ihana asia, onneksi on kesä ja puutarha-aika, nautitaan ja iloitaan siitä!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.