perjantai 29. toukokuuta 2015

NARSISSEJA JA KUKKIVIA PUITA

 Koleudesta huolimatta toukokuu on ollut kaunis, kiitos sateiden. Liian vähän vain olen ehtinyt nauttia tästä vuoden kohokohdasta. Juuri nyt suloisimmat kukkijat löytyvät narsisseista ja metsäpuutarhan kukkivista puista. Tässä kukkivat jo monta vuotta sitten istuttamani 'Jamestownit'.
 Purppuratuomen kukinnot ja lehdet ovat, ovat... no niin ihania etten oikein keksi sanoja. Sadepisarat vielä viimeistelevät kauneuden. Tämä puu muutoin kasvaa vielä kovin harvana, mutta kukinta antaa senkin anteeksi.
 Kevään jännitysnäytelmästä ovat pitäneet huolta syksyllä istutetut uudet narsissituttavuudet. Tässä on 'Polar Ice'.
 'Thaliat' ovat vanhoja tuttuja, mutta joka vuosi yhtä odotettuja.
 Sirotuomipihlaja kukkii runsaammin kuin koskaan. Taloa vasten pienet valkoiset kukat korostuvat kauniisti ja tässäkin sadepisaroista tulee plus-pisteitä.
'Actecea' on tuoksultaan huumaava ja ulkomuodoltaakin ehkä yksi kauneimmista narsisseista. Juuri nyt tulppaanit vähän tympäisevät. Sieltä täältä tupsahtelee osittain taantuneita yksilöitä ja jotenkin niiden vahvat värit eivät sytytä. Tulppaanitoimenpiteitä on suunnitteilla, kaivan ylös kaikki häiritsevät yksilöt ja rykelmät, mutta kukkikoot ensin. Nyt maltan jopa poimia niitä maljakkoon ja ensi syksynä yritän pitää näppini erossa uusista tarhatulppaanihankinnoista.

14 kommenttia:

 1. Minä tykkään sadekuvista, ihan mahtavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta-aurinkokuvien jälkeen mustakin sadekuvat ovat toiseksi ihanimpia :)

   Poista
 2. Mullon kans taantunehien tulppujen kaivuuoperaatio eres. Joskus nypin vaa niitä piäniä lehtiä, jos ei oo ku muutama. Kyllä niiltä johonaki vaihees voimat loppuu tykkänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että joku muukin tuskailee saman probleeman kanssa, menee ihan sekameteliksi kun joka vuosi vain istuttelee lisää ja lisää.

   Poista
 3. Sirortuomipihlaja on aivan ihana. Yritin etsiä paikaillisista puutarhaliikkeista, mutten vielä löytänyt. Se pitää saada ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti hain minäkin. Tämän ensimmäinen on joskus vuosia sitten löytynyt Plantun alesta, nyt tilasin toisen Paratiisin Taimitarhalta.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Nyt on niin kaunista joka paikassa, voi kun tätä eloa kestäisi tämmöisenä pidenpään vuodesta.

   Poista
 5. Todella kaunista. Sinulla on jo hieno narsissikokoelma. Voi etkö tykkää enää tulppaaneista? Minua vähän surettaa kun tuomipihlajatkin kukkivat jo, menee niin nopsaan kaikki eteenpäin, hyvä jos nauttia ehtii. Kaunista viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähitellen narskuja kerääntyy, olen kyllä niin rakastunut niihin. Tulputkin on ok, mutta joku roti täytyy niiden kanssa nyt syntyä ;)! Tämä aika käy kuin siivillä, kaikki kaunis on hetkessä ohi. Onneksi tulee koko ajan uutta ihasteltavaa.

   Poista
 6. Suloiset kuvat. Saman havainnon tein oman sirotuomipihlajani suhteen. Se kukkii nyt ensimmäisen kerran näyttävämmin moneen vuoteen. Minä olen myös enemmän narsissien ystävä. Ne ovat mielestäni helppohoitoisia ja kauniita ja ovat harmiteltavasti jääneet NIINSANOTUSTI tulppaanien jalkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, säät olleet suosiollisia vai johtuuko talvesta...
   Luulen että mullakin on käymässä noin, että tulput jää narskujen jalkoihin.

   Poista
 7. Tuo sirotuomipihlaja on ihan ylisöpö :) Olen pannut merkille, että tänä keväänä on kaikissa kasveissa ihan hillitön määrä kukkia.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.