torstai 1. tammikuuta 2015

JA TAAS MENNÄÄN KOHTI UUTTA KASVUKAUTTA

Oikein hyvää uutta alkanutta vuotta jokaiselle. Uuden puutarhakauden odotus alkaa taas hitaasti mutta varmasti. Viime vuonna istutin maaliskuussa ystävän lähettämät kukkivat lumikellot maahan ja nostelin ensimmäiset talvehtineet ruukut kasvihuoneeseen. 
Luonto tekee kuten parhaaksi katsoo, mutta ihanaa olisi saada taas aikainen kevät. Nyt on vielä tyydyttävä puutarhuroimaan ajatuksen tasolla ainakin pari kuukautta. Vuoden viimeisenä työnä päivitin kasvilistani. Sain kirjattua monivuotiset sipulikukat vihdoinkin ylös ja poistettua vuosien saatossa varmasti menehtyneet kasvit listalta pois. Muutama listaamatonkin muistui mieleen, onneksi. Samalla tuli laitettua muistiin muutamia kasvihaaveita tulevalle kaudelle. 
Edetään kukonaskelin, hiljaa kevättä kohti hivuttautuen. Ahmitaan puutarhakirjoja, selataan lehtiä, tehdään ehkä siementilauksia, suunnitellaan ja haaveillaan. Puutarhurin juhla-ajat ovat edessäpäin.

22 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta sinullekin! Fiilikset on nousussa, kevät tuntuu jo ilmassakin kun pakkaset muuttuivat vesisateiksi! Huomenna kylvän ulos vuoden ekat kylvöt<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tämä säiden vaihtelu arveluttaa, mutta mieli pidetään korkealla! Ohoh, ekat kylvöt!

   Poista
 2. Oikein ihanaa puutarhavuotta sinulle Maria!
  Pikkuhiljaa, mutta aika malttamattomana silti kohti kevättä. Viime vuonna kevät tuli kyllä tosi aikaisin, toivottavasti tänäkin vuonna ensimmäiset kukkasipulit kukkivat jo maaliskuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, krookuksia on jo ikävä! Hiihtolomaan kun päästään, sen jälkeen ollaan jo lähellä :)

   Poista
 3. Hyvää alkanutta uutta vuotta. Ei aikaakaan, kun pääsemme toteuttamaan päässä muhineita haaveitamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, kevättalvi kuluu aina vauhdilla, vaikka odottavan aika pitkä onkin.

   Poista
 4. Hyvin sanottu. On tämä juhlakauteen valmistautuminenkin kivaa, kutkuttavaa. Onnellista uutta vuotta ja oikein runsaita lumikellomättäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotuksesta kannattaa nauttia, koska se toden totta on ihanaa sekin. Ja voi että odotan noita lumikelloja ja toivon parasta...

   Poista
 5. Ihanaa, pitkää puutarha vuotta siis toivotaan...

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta puutarhavuotta! Onneksi on kuvia kesältä, kovin vaikea olisi muuten muistaa mitä tuleman pitää. Tosin iloitsin hetken näistä sateistakin, kun paljastivat takapihan kasvimaan lumen alta. Aikansa kutakin siis. :) Ja jee, joululahjaksi saatu sipulinistutin odottaa jo ensi syksyä. Halpisversio kun vääntyi käppyrälle syksyn sipulitalkoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä joululahja! Puutarha on taas paljastunut ja salaa haaveilen, kääntyisikö maa jos huomenna vähän kokeilisin ;)

   Poista
 7. Voi jee mitkä kuvat. Kevät..tulisipa aikainen kevät, pelkään vaan pahinta. Ihme kelit, mitähän kasveille tapahtuu? Vesisade, kova pakkanen jne. Hui. Ihana tuo kananverkko-peltiruukkusysteemi, lääh puuh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kevät- ja kesäkuvat näyttävät nyt niin ihanilta ja aionkin julkaista niitä tiuhaan. Vähän nämä kelit kyllä arveluttavat, maa kastuu ja sitten jäätyy eikä lumisuojasta tietoakaan...
   Mietinkin sinua kun laitoin tuon kanaverkko-peltipurkkikuvan ;D

   Poista
 8. Niinpä, paras on edessäpäin. Olet perusteellinen puutarhuri, kasvikirjanpitokin. Ensimmäinen, erittäin maltillinen siementilaus on lähtenyt, kohta on mitä kylvää ja esikasvattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä perusteellisesta, ehkä enemmänkin huonomuistinen ;D
   Tänään kolahti minullekin kaksi siemenkuvastoa ja jäin haaveilemaan kärhön siemenkasvatuksesta, olisi kiva kokeilla.

   Poista
 9. Eipä tässä olekaan enää kuin muutama kuukausi kesään! On aikaa suunnitella, haaveilla ja miettiä puutarhatöitä. Keväällä alkaa puutarhamessutkin, valitettavasti mulla on aina ollut jotakin muuta samaan aikaan. Matkat lämpimään antavat ensiapua Suomen kesän odotteluun. Viime maaliskuussa olin +40 asteessa Afrikassa, marraskuussa samoin. Toivottavasti tänä keväänä pääsen Israelin kevääseen!
  Touhukasta ja ihanteellista puutarhakevättä ja -kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka tekisi poikaa ennen kasvukautta, haaveissa on ollut, mutta voipi jäädä toteutumatta... toivottavasti sinä pääset Israeliin.

   Poista
 10. Oi miten ihanan lupaava kirjoitus 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotukset ovat taas korkealla ja onneksi haaveiluun on aina lupa!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.