sunnuntai 19. lokakuuta 2014

MITEN KÄY ASTRID LINDGRENIN?

Sorruin hankkimaan loppukesästä ensimmäiset ryhmäruusuni. Myönnän, että nimi vetosi kukinnan ohella, onhan Astrid Lindgren kaikkien aikojen lastenkirjailija ja monen huikean sankarin ja sankarittaren äiti. Minusta ei vain ole turhan herkkien ja vaativien kasvien paapojaksi ja kirvojen ruiskuttelijaksi, joten katsotaan, upotinko rahani kankkulan kaivoon ostaessani näitä kaunokaisia heti kolmin kappalein. Ruusut kasvavat nyt kasvihuoneen lämpöistä kylkeä vasten syvään istutettuina kera mirrinminttujen. Sen verran kuitenkin pelaan varman päälle, että heitän havuja Astridien ylle, jahka maa routaantuu. Katsotaan, mitä ensi keväänä tapahtuu.

18 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin heikkoutesi tuon kaunokaisen edessä. Toivottavasti ruusu kukoistaa ja tuo iloa monia vuosia.

  VastaaPoista
 2. Astrid on todella kaunis ruusu, itsekin sorruin siihen pari vuotta sitten ja toinen talvi sillä on edessä, siis hengissä vieläkin ! Ruusuni on tälläkin hetkellä, lokakuun loppupuolella täynnä nuppuja, saapa nähdä miten niiden käy, no tuon maljakkoon oksan silloin tällöin...ehtii ainakin nauttia niistä näin. Samoin minäkin, peitän havuilla ennen talvea ja toivon parasta :)
  Mukavaa syksyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksistasi! Samoin mukavaa syksyä!

   Poista
 3. Ihana <3 Mäkään en ole mikään kirvojenruiskuttelija tai talvisuojaaja, mutta hyvin ovat ryhmäruusut menestyneet. Ja en ole siis yhtenäkään talvena suojannut niitä mitenkään. Että kyllä se siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla, sillä liian hienohelmaisille ei taida olla tilaa puutarhassani!

   Poista
 4. Ihana ostos, tuskin tulet katumaan. Kirvoihin tehoaa hyvin neem tree -öljy, sitä olen ruiskutellut kasvihuoneessakin hyvällä menestyksellä (ainakin chilimiehet puutarhamessuilla myyvät sitä kera perusteellisen esitelmän aineen tehokkuudesta).

  terveisin

  Kivipellon Saila

  VastaaPoista
 5. Hempeälle Astridille toivon runsautta ja pitkää ikää!

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis! Kyllä varmasti on vielä hengissä ensi vuonnakin. Mua nauratti tuo paapojaruiskuttaja :) Kirvoja en ole ruusuista yleensä myrkytellyt vaikka niitä on, ei ole haitannut joten ei hätää. Varmasti ihana yhdistelmä Mirrinminttujen kanssa. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensasruuruissa on kirvoja ollut, ärsyttäviä, mutta enpä ole niitäkään ruiskutellut. Joo, ajattelin, että nuo mirrinmintut voisivat sopia kaveriksi, katsotaan miltä ajatus näyttää sitten ensi kesänä.

   Poista
 7. Kauniita ruusuja olet löytänyt. Uskoisin, että ihan hyvin menestyvät talven yli. Reilu lumikerros tietysti auttaisi asiassa, vaan sehän ei ole meidän säädettävissämme:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, havuja on ehkä turvallista laittaa suojaksi, sinänsä vähäluminen talvi ei itseäni haittaisi, kasveille lumi tekisi kyllä hyvää.

   Poista
 8. Kaunis ruusu. Ajattelin laittaa hieman katetta ja havuja omien ruusujeni suojaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi varmistaa kuin katua keväällä, toivotaan suotuisaa talvea.

   Poista
 9. Toivotaan Astridille kunnon lumisuojaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus paksuista hangista kyllä ahdistaa, katsotaan mitä talvi tuo tullessaan...

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.