sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

METSÄPUUTARHASSA EDELLEEN

 Vaaleanpunainen särkynytsydän Lamprocapnos spectabilis viihtyy metsäpuutarhan puolivarjossa hienosti ja kukkii melko pitkään. Valkoinen on hidaskasvuisempi ja kukkii myöhemmin, mikä onkin kiva juttu. 
 Tämä vaaleanpunaisen ja keltaisen yhdistelmä jaksaa miellyttää silmää joka vuosi. Aletulppaanitkin aloittelevat kukintaansa, keltainen on 'West Point' ja vaaleanpunainen 'Mariette', molemmat liljakukkaisia.
 Keskellä näkyy kalliokieloja. Ne ovat vielä vähän kituliaita viime syksyisen siirron jälkeen, mutta viihtyvät selvästi paremmin kuin aikaisemmassa paikassa.
 Kivipolut ovat jatkuvasti täynnä puista varisevaa moskaa, mutta harjaus on rauhoittavaa hommaa. Eilisen raadannan jälkeen lakaisu voisikin olla hyvä orientaatio loppupäivän puutarhatöihin. 
Tässä vielä itse kaunotar, Tulipa 'West Point'.

20 kommenttia:

 1. Toiseksi viimeisestä kuvasta huokuu sellainen taianomainen rauhallisuus. Tekisi mieleni ottaa kuppi teetä ja hyvä kirja mukaan ja istuutua tuohon tuoliin lueskelemaan:) Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tosiaankin maltaa istua ja rauhoittua! Nyt tuntuu, että pitää tehdä kovasti kaikkea koko ajan, mutta heinäkuu on omistettu rauhoittumiselle, odottelen sitä!

   Poista
 2. Tulppaanit on piste iin päälle puutarhassa.
  Minusta tuo on upea kokonaisuus...kasvit on hyvässä harkitussa sekamelskassa . Siis eihän ne edes ole sekamelskassa siellä vaan suloisesti yhteisessä elossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat alkukesän kuningattaria ehdotomasti! Suloinen sekamelska ei kyllä ole ollenkaan hullumpi juttu...

   Poista
 3. Tuo on ihana paikka! Oikea onnen siimes.
  Muistan, kun nuorena Lontoossa katsoin, kun puutarhuri veti haravalla hienon talon sorakäytävälle raitoja. Tuota haluan minäkin tehdä isona, tuumasin. Mutta minulta puuttuu vielä se sorakäytävä! Kiveyksen harjaaminen olisi varmaan samanlaista puuhaa, jotenkin arvokasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, arvokasta ja meditatiivista! Sitä voisi tehdä työkseen :)

   Poista
 4. Keltainen ja vaaleanpunainen passaavat yllättävän hyvin yhteen! Toivottavasti myös sinertävä, mulla kun on uudessa penkissä kaikkia mainitsemiani värejä. Saapa nähdä ensi vuonna, kun ovat taimet (jos ovat) isompia, toivottavasti on samanlaiset fiilikset silloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä värit ovat herkullinen yhdistelmä ja sininen sopii joukkoon myös, saat varmasti kauniin penkin!

   Poista
 5. Aivan ihana...keltainen & pinkki on minustakin hieno yhdistelmä. Upea metsäpuutarha Sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan karkkimakea yhdistelmä! Metsäpuutarhassa on kyllä oma tunnelmansa.

   Poista
 6. Ihana, ihana metsäpuutarha ja sen polut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, metsäpuutarhakuvia sinä kaipailitkin :)

   Poista
 7. Se on hyvä että puutarhasta löytyy erilaisia puuhia erilaisiin mielentiloihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja itse yritän valita myös pihapiiristä aina sen suotuisamman kolkan puuhasteluun, joko tuulta tai hellettä pakoon tai vaihtoehtoisesti auringonpaisteeseen nauttimaan.

   Poista
 8. Rauhoittavan kaunista. Upea kapeauumainen West Point.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, uumahan on kuin ennenaikojen misseillä!

   Poista
 9. Ihastuttava mukulakivipolku ja särkyneitä sydämiä olen alkanut omaankin varjoisanmman paikan istutukseen himoita,kun blogeissa niistä jälleen näkyy kuvia.Kyllä mä valitsisin mieluusti polkujen harjauksen,vaikkapa rikkaruohojen kitkennän tilalle ;)

  VastaaPoista
 10. Joo se on kumma miten se kitkentä ei yleensä houkuttele!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.