sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

METSÄPUUTARHASSA

 Metsätulppaanit Tulipa sylvestris ja tuoksumatara Galium odoratum kukkivat suloisesti limittäin. Sateen jälkeen tuli aurinko ja puutarha tallentui erityisen ihastuttavana.
Metsäpuutarhan istutukset hakevat vielä muotoaan. Perennat kasvavat aikamoisena sekamelskana, mutta villi tunnelma onkin ollut hakusessa. Jonkinlainen arvoitus alue vielä on, kun vähitellen paljastuu, kuka on tilanvaltaaja ja tukahtuuko joku kokonaan. Tuoksumatara näyttää levinneen todella hyvin ja se on valtavan kaunis reunuskasvi polun varressa. Kultatyräkki Euphorbia epithymoides kukkii etualalla sitruunankeltaisena. Huomenna taidan keskittyä kitkentään. Tänään tein pienen laattakäytävän etupihalle ja pohjustin sammakkolammen hiekalla. Nyt ovat hakusessa edulliset seulanpääkivet, olisi niin kiva jo täyttää lampi vedellä.

10 kommenttia:

 1. Ihastuttava kivipolku näkyy perennojen takaa!

  VastaaPoista
 2. Hurmaava yhdistelmä! Tanakat tyräkit ja hento tuoksumatara tulppaanien kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin nämä yhdistelmät syntyvät aina puolivahingossa!

   Poista
 3. Keltainen on niin lumoava alkukesän väri!
  Kullervo

  VastaaPoista
 4. Jee, metsätulppaanit näyttävät asettuneen asumaan sinne! Tuoksumatara on ihana, ja puutarha sateen jälkeen :-)
  Vautsi lampi jo lähes valmis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila näistäkin! Siirsin sipulit viime kesänä enkä oikein ollut varma, mihin olin ne laittanut. Lampi on edistynyt hitaasti, kun kivet ovat hakusessa.

   Poista
 5. Olet taas ahkeroinut :) Kaunista! Rakastan myös tuota Tuoksumataraa, se on niin helppokin, sitä voi levitellä aluskasviksi sinne tänne. Ihania väriyhdistelmiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä raavaat työt tuottavat suurinta nautintoa, mutta kostautuvat seuraavana päivänä! Jaksankohan kitkeäkään tänään :D
   valkoinen ja keltainen ovat raikkaita yhdessä.

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.