maanantai 2. kesäkuuta 2014

KESÄILLAN IHANUUS

 Liljakukkaiset 'Mariette' tulppaanit ovat kukkineet jo pitkään kasvihuoneen edustalla. Samaiset tulppanit metsäpuutarhassa ovat vasta avautuneet. Suuri ilo alle euron sipulipusseista.
 Myös nämä ihanuudet ovat kukkineet pitkään ja nimen mysteerikin selvisi eli saanko esitellä, Triumph-tulppaani 'Lucky Strike'.
Talvella löysin perinteisen mansikkaruukun kahdeksalla eurolla. Pihan alkuperäistä kantaa olevat ahomansikat kasvavat nyt ruukussa. Arki-illat kuluvat tiiviisti puutarhassa eikä sisälle malttaisi tulla. Illan hetket ovat ihanimpia, silloin lähitienoo hiljenee ja lintujen liverrys soi taustalla. Kissat pyörivät jaloissa ja näyttävät nauttivan tilanteesta ainakin yhtä paljon kuin minä. Sammakkoaltaan kiviongelma näyttää muuten ratkenneen, huomenna haemme jo ehkä ensimmäisen peräkärryllisen. Puutarhan vesiaihe saattaa siis toteutuakin tänä kesänä!

17 kommenttia:

 1. Kauniit tulppaanit! Ja tuo ruukku, minäkin haluun tuollaisen :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat tulppaanit! Kevät- ja kesäilloissa on niin taianomainen tunnelma. Olen myös huomannut sen äänimaailman joka on aivan upea ja jollain selittämättömällä tavalla mystinenkin. Siinä hetkessä ovat läsnä vain sinä ja luonto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, puutarhassa voi nauttia kaikki aistit avoimina ja juuri siksi se onkin niin rauhoittavaa ja ihanaa.

   Poista
 3. Illat ovat parhaita, millään ei malttaisi tulla sisället. Jännittävä mansikkamaa. Syksyllä kannattaa nähdä sipulien istuttamisen vaiva, keväällä niistä on paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kesäaikaan tuntuvat lyhyemmät yöunet riittävän. Syksyllä pitää taas istuttaa uusia sipuleita, niitä ei kai koskaan voi olla tarpeeksi.

   Poista
 4. Ihanat tulppaanit, oikein kuume nousee hankkia itsellekin ensi syksynä. :) Meillä kans illat menee ulkona, kun hiippailemme "Johtolangan" jälkeen kasvihuoneelle. Eilenkin touhotettiin puolitoista tuntia, kunnes mies hoksasi mitä kello on. Ihanaa silti ja kummasti aamulla jaksaa nousta ylös, vaikka kukkuu pihalla yömyöhään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltasella puutarhassa on niin kaunista ja häiritsevät äänetkin vaimentuneet. Niitä hetkiä kannattaa haalia mahdollisimman paljon.

   Poista
 5. Puutarhaan voi tosiaan tehdä löytöjä talviaikaan:) Tuo ruukku on ihana ja tuottaa silmänilon lisäksi muutakin herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olenkin jo useamman talven kolunnut kirppareita ja marketteja puutarhatuskissani ja etsinyt rekvisiittaa ja tykötarpeita puutarhaan.

   Poista
 6. Isot peukut sammakkolammen toteutumisen puolesta :)

  VastaaPoista
 7. Aurinkoisia päiviä ja hetkiä kauniissa puutarhassasi.

  VastaaPoista
 8. Voi että, mullakin on joskus ollut tuollainen ruukku ja nyt alkoi taas tekemään mieleni. Teillä on kauniit tulppaanit, täytyypä muistaa syksyllä tsekata alennuskoppia, kun noin hyvät löydöt olet tehnyt. Mua niin harmittaa, että taidakaan päästä ihanaa puutarhaasi livenä kokemaan avoimien puutarhoiden päivänä, koska saimme ristiäiskutsun Hesan suuntaan samalle viikonlopulle. Mutta sähän tietysti innostut ja avaat puutarhasi myös tulevina vuosina, jotta pääsen jookos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllävän kauniita nämä olivatkin, vaikka valikoimaa ei marraskuussa juuri enää ollutkaan. Voi harmi, olisi ollut niin kiva nähdä! Katsotaan, millainen kokemus tämä on, uskaltaudunko enää toista kertaa mukaan. Mutta jos muuten olette joskus tulossa tänne suuntaan, ota rohkeasti yhteyttä, voin aina avata puutarhan privaatistikin!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.