lauantai 5. huhtikuuta 2014

METSÄPUUTARHA HERÄILEE TALVIUNILTAAN

Metsäpuutarhassa on odottava tunnelma. Maasta nousee jo ainakin tulppaaneja, kevätkurjenmiekkoja, särkynyttäsydäntä ja akijeijoja. Kiven molemmin puolin kiipeilevät köynnöshortensiat ojentelevat puutuneita versojaan ylöspäin ja silmut pullistelevat lupaavasti. Toisen kiven kupeessa kasvavassa tuoksuköynnöskuusamassa pienet lehdet ovat jo avautumassa. Metsäpuutarhasta kaadetun kuusen juurelta ympyränmallinen kiveys on saanut väistyä ja tilalle olen muovaamassa uutta seulanpääkivipolkua. Pieni vesiaihe on tulossa polun varteen ja kunhan taimistot pian aukeavat, on lähdettävä ainakin sirotuomipihlajakaupoille. Yksi sellainen metsäpuutarhassa jo kasvaa, mutta tunnelma vaatii lisää pieniä kukkivia pikkupuita. Eilen siirsin kasvihuoneen edustalle syksyllä maahan kaivamani purppuratuomen metsäpuutarhaan, koska totesin sen sopivan sinne täydellisesti. Kasvihuoneen edustalle sopii paremmin kirsikkapuu, joten sellainenkin on hankintalistalla. Listalla on myös lisää pallohortensioita ja kartiovalkokuusia tuohon aidan ja seulanpääkivipolun väliin. Nyt metsäpuutarha alkaan olla siinä muodossa, josta olen haaveillut ja uudet alueet odottavat valloitusta.
Odotan muuten postista Ella Rädyn ja Hanna Marttisen kirjaa Suomalainen metsäpuutarha. Vaikka oma metsäpuutarhani alkaakin olla valmis, haluan kirjan kuitenkin hyllyyni. Paketissa on tulossa myös paksu englanninkielinen tietokirja narsisseista, tuskin maltan odottaa...
Kasvitieteelliset krookukset availevat nuppujaan yhä innokkaammin ja auringon paistaessa valo siilautuu terälehdistä ihanasti. Suloista viikonloppua, toivottavasti pääsette puutarhatöihin!

15 kommenttia:

 1. Aivan ihanalta näyttää! Hienoja kirjahankintoja olet myös tehnyt. Iltalukemista :) Minkälaisen kirsikan aiot ostaa? Kirsikka sopiikin loistavasti kasvihuoneen kulmalle. Pallohortensiat on niin upeita ja ne pikkuiset kartiovalkokuuset kuin sadusta ikään. Mukavaa puutarhaviikonloppua toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltalukemista joo, vaikka uni tuntuu tulevan ilmankin älläisten puuhakkaiden päivien päätteeksi! Mulla kasvoi tuossa kasvarin edustalla luumupuu, joka menehtyi toissa talvena. En ole vielä miettinyt, mikä kirsikka nurkalle muuttaa, taitaa riippua lähitaimistojen tarjonnasta;)

   Poista
 2. Munkin hankintalistalla on tuo metsäpuutarhakirja, taidankin tilata sen samantien, sillä mun metsäpuutarhani on vasta muotoutumassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe onkin sellainen, josta on ollut vähän julkaisuja saatavilla. Minusta metsäpuutarhan luominen on ollut puutarhamme mielinkiintoisin ja ihanin juttu, sinäkin varmasti nautit kun pääset muovaamaan omaasi!

   Poista
 3. Kivoja suunnitelmia ja pianhan jo pääsemmekin näkemään kuvasatoa uudistuksista :)

  VastaaPoista
 4. Oih tuon kirjan varmasti minäkin hankin itselleni, jonotan sitä nyt kuitenkin ensiksi kirjastosta ennen tilausta. Harmillisesti minulta meni tämä päivä vähän hukkaan siivotessa ja kyläillessä (toki kylässä oli mukavaa), mutta onneksi kerkisin koulia vähän, nyt ovat omissa purkeissaan latva-artisokat ja kerrotut vaaleanpunaiset petuniat. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua, minäkin käyn tänään juhlimassa siskoa, mutta muuten taitaa taas aika kulua pihalla. Koti on rempallaaan, mutta mitäs tuosta ;)

   Poista
 5. Kuulostaa hyvälle suunnitelmalle! Tuskin maltan odottaa, että päästään näkemään koko alue valmiina! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa sunnuntaita Minna, menenkin tästä jatkamaan hommia!

   Poista
 6. Erinomaisen hyvältä kuulostaa suunnitelmasi :) Iloista puutarhapäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, päivä onkin kulunut uuden istutusalueen kanssa; olen kärrännyt kaikki kevään puutarhajätteet hienonnettuna maahan jyrsittäväksi.

   Poista
 7. Kauniit pikkukrookukset ensimmäisessä kuvassa. Pitää pistää nimi muistiin. Missä se puutarhamuistikirjani nyt onkaan?

  Sinulle on viiden kysymyksen haaste http://puutarhailmioita.blogspot.fi/2014/04/viisi-kysymysta.html

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla, valitettavasti en ole facessa. Tulenpa kurkkaamaan blogiasi!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.