lauantai 29. maaliskuuta 2014

PUUTARHAHULLUN ONNENHETKET

 No jopas on ollut hieno päivä niin sään puolesta kuin muutenkin. Koko päivä on kulunut ympäri pihamaata ja puutarhaa lennossa viistäen. Maata on käännetty tulevan pensasalueen tieltä, viikolla jäisinä ostettuja multasäkkejä on kannettu kasvihuoneeseen sulamaan, eilen öljytyttyjä puutarhakalusteita kannettu paikoilleen  ja jopa kasvihuoneen varjostusverhotkin saatu silitettyä ja ripustettua. Noita multasäkkejä hakiessani teki melkein mieli pyydellä anteeksi, kun myyjä repi jäistä lavaa auki ja yritti irrotella toisiinsa jäätyneitä säkkejä. Aikaisessa? No en, kun pian pitää kylvää ne retiisit kasvihuoneen lämpölavaan! 
Joulunpyhinä laajentunut kasvihuoneen edusta oli kivikäytävää vailla ja kura kulki saappaissa kasvihuoneeseen. Nyt on sekin asia kunnossa kun seulanpääkiveys sai pienen jatkopalan ja kasvihuone kutsuvan käytävän. Huomenna näyttäisi olevan hieman viileämpi päivä, mutta eiköhän aika siitä huolimatta kulu taas lapion varressa. Suurena suunnitelmana on jopa pihalammen teko, möyhintää siis luvassa koko kevääksi!

24 kommenttia:

 1. Huokaus =) Ompas kasvihuoneen tienoostasi tulossa kerrassaan upea =) Tänään totisesti on saanut nauttia täydellä teholla puutarhahommista ja huomenna vähän viileämmässä lisää. Kyllä kevät on ihanaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasveja tarvitaankin seuraavaksi ;)
   Huomenna jatketaan, kyllä meidän nyt kelpaa!

   Poista
 2. Oijoi sentään, sulla on vauhti päällä! Nautinnollista puutarhaviikonloppua siis! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suunnitelmat suorastaan pursuavat päästä, joten pakko on aloittaa toteutukset kun kevät on näin aikaisessa :)

   Poista
 3. Upea kiveys, olet ollut ahkera! Tällä Hesassakin on ollut upea puutarhasää.
  T. Turve-Tellervo

  VastaaPoista
 4. Mahtava päivä tosiaan, fiilikset ovat pilvissä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pää on pilvissä ja kumpparit savessa, ihanaa on!

   Poista
 5. Ai että, näyttää ja kuulostaa ihanalta!
  Minä tilasin kasvihuoneen muutama viikko sitten, toimitus todennäköisesti huhtikuun puolessavälisä. Jää tämän kevään kasvihuoneunelmat toteuttamatta, mutta kesällä sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Voi vitsit, mahtavaa! Kasvihuoneprojekti on hieno juttu, maltan tuskin odottaa!

   Poista
 6. Kaunista on kasvihuoneessa, ja kiveys on aivan mahtavan näköinen! Meilläkin oltiin ulkona ja kasvihuoneessa, ihan kissojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Kissat ovatkin mitä parhainta seuraa kasvihuoneessa, osaavat arvostaa läpöä ja tunnelmaa :)

   Poista
 7. Niin kutsuvan näköistä! Ja aivan ihania nuo edellisen postauksen krookukset, täällä vasta alkuja pilkistelee. Aurinkoista puutarhaviikon jatkoa sinne!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria kaimaseni! Ihanaa kun viimeinkin ensimmäiset kukat avautuvat!

   Poista
 8. Hyvännäköinen kiveys! Jotain tuonsorttista pitäisi saada omaankin pihaan aikaiseksi tämän kesän aikana :)

  VastaaPoista
 9. Seulanpääkiveys on helppo tehdä, hyvännäköinen ja paranee vain vanhetessaan!

  VastaaPoista
 10. Ihania toteutuksia ja tulevia ideoita. Meillä olisi kanssa pihalammen toteutus edessä tänä kesänä. Kivoja lehtijuttuja on kasvihuoneen ympäristöstä myös ollut. Tänään juuri luin Mökkilehdestä kasvihuoneen tarinaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Mulla on todellakin haaveissa pihalampi, mutta käyn painia asian suhteen; joka toinen päivä idea on loistava ja joka toine sitten ei. Lähinnä mietin, jaksanko hoitaa lampea. No, mietitään mietitään!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.