sunnuntai 16. helmikuuta 2014

SUNNUNTAISAALIIT

Eilen kannoin pelargonit varastosta sisään ja leikkelin ne. Näyttää toivottomalta mutta toivon parasta. Joka kevät on tullut menetyksiä, mutta suurin osa on kuitenkin aina selvinnyt talvetuksesta. Nyt tutkailen varrentynkiä silmä kovana ja odotan pienten versojen esiintyöntymistä. Puutarhakauden odottaminen olkaa olla sietämättömän tuskallista. Ajatukset pyörivät uusissa suunnitelmissa ja toimettomuus ärsyttää. Johonkin tämä tuska oli tänäänkin fokusoitava, joten suuntasin taas kirpparille. Saalis oli kieltämättä herkullinen: kiva puinen minikasvihuone 6 €, kuvan bonsairuukut 1 € kpl, Fazerin vanha peltipurkki 4 € ja kirsikkana kakussa soikea leijonasomisteinen vanha suojaruukku 10 €. Nyt pitäisi äkkiä saada ruukku täyteen keväisiä sipulikukkia. Auringonpaistetta olisin myös vailla. Kasvihuoneessa olisi jo mainiot oltavat, jos harmaus muuttuisi kirkkaiksi kevätpäiviksi. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, helmikuu kääntyy jo loppua kohti ja tästä sitä mennään vauhdilla kohti vuoden ihaninta aikaa!

20 kommenttia:

 1. Vautsi mikä leijonaruukku! Grrrauh!
  Toisaalta nautinkin tästä ajasta ennen sitä aikaa, jolloin niin kovasti toivoo, että voisi iskeä jarrut päälle. Nyt ei vielä ole mikään ohi, vaan koko ihanuus edessä ja ihan pian vieläpä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä oli löytö! Pitäisi tosiaan nauttia siitä, ettei yhtäkään kevätpäivää ole vielä menetetty, mutta vo vitsit kun silti olen malttamaton!

   Poista
 2. Olet taas tehnyt löytöjä!
  Minäkin meinasin eilen lähteä kirppiksiä kiertämään, mutta menin sitten kuitenkin zumbaamaan:) Mitähän mulla jäi löytämättä?
  Ihan kohta on tämä kuu loppu, ja sittenhän on jo ensimmäinen kevätkuukausi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollutkin todella pitkään kirpparilakossa! Maaliskuu on jo täynnä toiveita!

   Poista
 3. Hieno ruukku! Kirppistely on kivaa, jos vain pääsee kaupunkiin asti. Maalta ei tule pahemmin lähdettyä mutta sitten kun lähden, kierrän useamman kerralla. Sipulikukkia kaipailen minäkin, kun esikot eivät yhtään viihtyneet liian lämpimässä keittiössä. Höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aina pitää lähteä kaupunkiin, joten ei kirppareilla tule jatkuvasti kierreltyä. Satuinnaiset löydöt ovat sitten sitäkin hauskempia, kun harvoin käy. Minä olen nuukaillut sisäkukkien kanssa, onneksi mies toi ystävänpäivätulppaaneja ja maljakossa on muutama omenapuunoksa hyötymässä!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Se oli yllävävä löytö, josta on iloa sekä sisällä että ulkona!

   Poista
 5. Hieno leijonaruukku! Mä kävin vanhemmillani eilen ja unohdin! tuoda pelargoniat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mutta vielä ehtii, minä olinkin pari viikkoa etuajassa, kun enää malttanut odottaa!

   Poista
 6. Teet aina hienoja löytöjä!! Kuva minikasvihuoneesta kasvihuonefriikille jos kiltisti anon :) Tulisi jo kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toisinaan onnistaa! Kuljen kyllä kirppareilla tiukka haukankatse silmissäni ja yleensä jo kaukaa bongaan haluamani :D
   Minikasvari on avoimella etukuistilla, laitan kuvaa kun saan kuistia somistettua keväisemmäksi!

   Poista
 7. Hieno ruukku! Kevättä jo odottelen minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväänodotus on tuskallista, olen kuin kissa pistoksissa!

   Poista
 8. Ihania löytöjä, sulla taitaa olla oikea aarre aitta kirppari lähimailla.

  VastaaPoista
 9. Täälläpäin ollaan jo ihan,melkein liian,kuumana kevääseen :D:D

  VastaaPoista
 10. :D keväistä mummotautia on siis liikkeellä sielläkin!

  VastaaPoista
 11. Kysynpäs sinulta, kun pelargonioista kirjoitit. Olen myös ekan kerran kokeillut talvehdittaa viime kesänä ihania pelargonioitani. Kysymys kuulukin, mitäs niille nyt tehdään? Siellä ne varastossa kököttävät. Tuoko sisälle? Pitääkö ne olla auringonvalossa? Nyt ne kyllä näyttävät aika kamalalilta ruskeilta möykyiltä lähinnä.

  VastaaPoista
 12. Nyt olisi hyvä aika tuoda ne sisälle ja leikellä aika reilulla kädellä pois kaikki kuiva. Valoisalle ikkunalle ja kastelun aloittaminen. Mullat ehtii vaihtaa vaikka sitten jonkun viikon kuluttua, kun kasvu lähtee käyntiin. Jos vihreää ei ala vähitellen näkyä, on pelargonit kuolleet, mulle kävi valitettavasti näin tänä keväänä. Syytä en osaa sanoa, jokin meni pieleen, vaikka sain pelakuut menestymään useamman talven yli.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.