sunnuntai 23. helmikuuta 2014

TALVINEN STRÖMSÖ

 TV:stä tuttu Strömsö on meistä puolen tunnin automatkan päässä. Kesäisin Strömsö on yksi lähialueiden mukavimmista uimarannoista ja piknik-puistoista. Huvilan pihapiiri houkuttelee ihmisiä tietenkin myös katsomaan, missä sitä suosikkiohjelmaa oikein kuvataan.
 Vuosien saatossa ohjelmassa on nikkaroitu huvilan ympäristöön kaikkea mielenkiintoista ja puutarhaa on laitettu kuntoon. Pihapiirissä on hauska kierrellä tutkimassa näitä aikaansaannoksia ja hakea idoita omaan pihaan; oma suosikkini on tämä kierrätysmateriaaleista rakennettu huvimaja.
Vanhoista posliiniastioista oli tehty linnuille söpöjä ruokailupaikkoja, näihin ihastuin myös.
 Syy, miksi varsinaisesti tänään lähdin paikan päälle, oli tämä uusin rakennelma. Joku on varmasti seurannut Stömsön viimeviikkoisia jaksoja, joissa tätä kasvihuonetta on rakennettu. Hienoa käsityötä ja varmasti mielipiteitä jakava ulkonäkö. Minusta tämä on aika rock, en sano enempää ;)

34 kommenttia:

 1. Näinkin sen jakson kun tuota rakennettiin =) Olisipa jännittävä nähdä millainen komistus on sisältäkäsin. Korkea se ainakin on. Onkohan tuossa jokin lämmitysjärjestelmä kun näyttäisi olevan hormi. Kutkuttavat nuo linnunruokintaan tarkoitetut posliinilautaset. Ompas teillä aarrepaikka siinä nurkilla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeimmillaan katto kohoaa 5 metriin. Nurkassa oli pieni kamiina, melko vekkulin näköinen sekin, siitä ehkä näemme otoksia ensi jaksossa. Paikka on kyllä kiva!

   Poista
 2. Olen seurannut tuon kasvihuoneen rakentamista ja muutenkin seuraan Strömsötä. Ois kyllä mukava joskus käydä paikan päällä! Ja mulle kyllä kelpais tuo kasvihuone, vaikka vähän erikoinen onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone on kyllä vaikuttava, itse tykkään mallista.

   Poista
 3. Nyt on jäänyt muutama ohjelma väliin ja tuo kasvihuone on mulle uutta. Ei mikään ihan tavisratkaisu, Mutta tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuosta oikein voi olla tykkäämättäkään, se on toteutettu niin pieteetillä. Erilainen se ainakin on.

   Poista
 4. Ooh! Enpä ole katsonut Strömsötä aikoihin, se taitaa tulla minulle liian aikaisin...
  Kiehtovat näköinen paikka, varmasti sieltä saa juuri noita ideoita.

  VastaaPoista
 5. Mä katson Strömsötä vain tosi harvoin niinkuin telkkaria ylipäänsä, mutta satuin katsomaan yhden jakson, jossa rakensivat tuota kasvihuonetta. Se on ainakin uniikki ja omalaatuinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Strömsö onkin tainnut olla ainoita ohjelmia, joita olen tänä vuonna katsonut säännöllisesti. Ja kohta me ei katsota telkkua ollenkaan, paitsi kaikki tallenetut puutarhaohjelmat, jotka näyttävät taas alkavan samaan aikaan sesongin kanssa :/

   Poista
 6. Ihanat kuvat! Harmittaa ku Strömsötä tulee katsottua aika harvoin, inspiroiva ohjelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mukava ohjelma ja telkusta saisi tulla enemmän vastaavia hyvänmielen puuhasteluohjelmia.

   Poista
 7. Hieno kasvihuone, tuolle pitää varmaan olla oikein rakennuslupa, kun on piiput ja kaikki. Minäkin aina välillä haaveilen kasvihuoneesta, mutta sitten järjen ääni koputtaa ja kertoo, että aika ei tällä hetkellä riitä aivan kaikkeen. Mutta ehkä jonakin päivänä, vaikka sitten eläkeläisenä, ellei ennen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kasvihuone on satsaus, joka kannattaa. Jos hyötyviljely tuntuu liian työläältä, voi panostaa enemmän oleiluun ja jättää tomaatit vaikka yhteen taimeen ;)

   Poista
 8. Joo, minäkin näin sen Strömsö-jakson tänään. Mukava katsella kun toiset tekee niin pieteetillä. Ehkä vähän monimutkaista ja haastavaa välillä. Joka tapauksessa kasvihuoneesta tuli hieno. Ajatella että asut Strömsön lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tartte ihmetellä sanontaa 'Ei menny aivan kuin Strömsössä'! Mutta kiva on katsella, kun puuhastelevat mukavien juttujen parissa ja aina voi saada jotain kivaa ideaa. Strömsö on tuossa lähikaupungissa, meren rannalla ja siellä on uitettu poikia ahkerasti :)

   Poista
 9. Olisi kyllä mielenkiintoista päästä tuonne. Itsekin tein tänään postauksen yhdestä "entisestä Strömsöläisestä" nimittäin Micke Björklundista ja hänen Smakbystään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pitääkin tulla katsomaan, Micke oli ohjelmassa ihanan sympaattinen!

   Poista
 10. Strömsö on siis totta :) Komea kasvihuone, mutta ei sopisi ihan joka torpan pihaan, vaatii ympärilleen tilaa. Ihanan keväinen tunnelma jo näissä kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se :)
   Kasvihuone on niin erikoinen, että se todellakin vaatii sopivan ympäristön. Otsikkoon pomppasi vielä sana 'talvi', mutta kyllä se alkaa kevääksi taipua. Yllättäen tuolla oli enemmän lunta kuin täällä 30 km sisempänä.

   Poista
 11. Olisi joskus kivaa päästä kuljeskelemaan tuonne Strömsön pihalle! Eikä se ole liian kaukana, järjestelykysymys.
  Valoisaa helmikuun loppua ja...kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joskus kannattaa vain hypätä autoon ja tehdä pieniä retkiä:)
   Valoisaa kevättä!

   Poista
 12. Voi, siitä onkin aikaa kun minä olen viimeksi käynyt noissa maisemissa, silloin ei vielä ollut mitään noista pihalla olevista rakennuksista. Jospa kävisin kurkkaamassa kun ensi kerran sukuloidaan Vaasassa.

  VastaaPoista
 13. Strömsön ympäristöä pitäisi kyllä päästä katsomaan! Tuo lusthus on ihana, kauniit nuo vanhat tiilet. Myös kasvari on vaikuttava. Jotenkin kivaa, ettei kaikkea tehdä vanhaan tyyliin, vaan sekoitellen. Silti kaikki (ainakin ohjelman perusteella) sopii paikalleen paremmin kuin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vanhaan pihapiiriinkin sopii erilaiset rakenteet, kunhan toteutetaan hyvällä maulla ;)

   Poista
 14. Upea paikka. Onhan tuo kasvari erillainen..joskus jotakin erillaistakin hyvä niin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, piristävän erilainen. Itse tykkään, kun tyylejä sekoitellaan.

   Poista
 15. En olekkaan koskaan käynyt Strömsössä talvella vaikka se on tässä ihan 10-15 minuutin ajomatkan päässä.
  Kävin kans kesällä kurkkimassa tuota kasvihuonetta ja ihastuin siihen oitis. Olen seurannut ohjelmaa suurella mielenkiinnolla. Mutta meidän taidot ei riitä tuollaisen rakentamiseen. Jaksot näkee muuten netistä uusintoina. Haluaisin samanmallisen meillekin, mutta paljon pienemmän. Tilaa, kun on pienellä tontilla rajoitetusti. Kiitti kivoista talvi-Strömsö kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä paikka on kyllä paljon ihanampi. Nyt sain kuljeskella alueella ihan yksinäni. Malli on minustakin kiva, itsekin toteuttaisin sen pienemmässä mittakaavassa ja ehkä hieman pehmeämpiä materiaaleja käyttäen. Sinä oletkin aivan tässä lähellä, kivaa!

   Poista
 16. Kiva paikka ja ohjelma! Mukavaa, että on teidän lähellä ja pääsette hyödyntämään. Rakennelma on ihan mielenkiintoinen, enemmän viherhuone kuin kasvihuone. Jossain juuri oli juttua, että onneksi meillä on Strömsö-ohjelma koska missä muuten saisi uusia niksejä itsepainettujen lahjapapereiden valmistukseen toisella kotimaisella. Se nauratti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika osuvasti sanottu :D
   Kielikylpy on mukavaa, kun aiheet ovat mieluisia. Itse luen jo aika suvereenisti ruotsalaisten puutarhalehtien juttuja, vaikka kieli taipuukin huonosti suussa!

   Poista

Sanasi ilahduttavat aina.