tiistai 13. elokuuta 2013

VALKOISIA KUKKIA JA VILLIKKOTYTTÖ

Viimeisistä seulanpääkivistä valmistui vielä pieni istuskelupatio metsäpuutarhan ja kasvimaan väliin. Paikka onkin puutarhan tunnelmallisin. Iso kivi tontin rajalla on turvallinen tausta ja istuskeluryhmän ylle kaartuvat pihlajan oksat luovat suojaisan katon. Lisäksi paikalta aukeaa puutarhanäkymä kolmeen eri suuntaan ja vielä avarille peltolakeuksillekin. Istuinryhmän viereinen pensas on pikkujasmike ja toisella puolella on kasvamassa pallohortensia, iso kuunliljapehko sekä tuoksuköynnöskuusama. Virittelin rautalangat tuoksuköynnöskuusaman vierestä kolmena säikeenä kiven yli, jotta köynnös saa tukea kasvaessaan.
Pitkästä aikaa olen tehnyt myös ilmaisia roskalavalöytöjä. Kaksi upeaa, poisheitettyä puulaatikkoa koristavat nyt puutarhaa. Pieni kääpiöpaju tarttui mukaan alesta kolmella eurolla, melkein ilmainen sekin. Talvetettavat ruukkukasvit lisääntyvät vuosi vuodelta, tarvitsen pian talvipuutarhan!
Valkoiset kukat ovat elokuisen vehreän puutarhan kauneimpia somistajia. Pallohortensioiden, mustilanhoretensian ja melkein kukkivien syyshortensioiden lisäksi lumikärhö raikastaa muutoin jo syksyn sävyihin hiipivää puutarhaa.
Somin kaikista on kuitenkin vauvaprinsessa Siiri. Tässä muutaman illan takainen kuva, jossa villikkotyttö koki elämänsä ensimmäisen hetken takkatulen ääressä; elämä on yhtä seikkailua, yritän pitää sen itsekin mielessä!

15 kommenttia:

 1. Levolliselta ja tunnelmalliseslta vaikuttaa jo kuvankin välityksellä istuskelupatio.
  Lumikärhö on ihan parhaita kärhöjä, kukkii pitkään, kasvaa nopeasti ja on alhaalta asti tuuhea, vaikka muuten onkin ilmava pitsimäisine kukkineen.
  Vauvaprinsessa on täydellisen hurmaava ♥

  VastaaPoista
 2. Oih, miten kaunista! Ja voi pientä Siiriä! ♥ ♥ ♥ Meillä on Helmi ollut kateissa muutaman viikon, huoli painaa. Siirin kasvoilla on sama tyttömäinen hymynkare kuin Helmilläkin.

  VastaaPoista
 3. Hieno kiveys! Ihana Siiri! Meilläkin on kisu kateissa. Ollut jo pari kuukautta. Matti Matikainen olisi ollut tänä kesänä 3v, mutta jonnekin kisu hävisi metsästysreissulla....:(

  VastaaPoista
 4. Voi pörröinen Siiri jolla on vaaleanpunainen nenu ja karvakorvat ♥
  Ihana tuo kiveys puutarhanne tunnelmapaikassa! Pihlaja on tosiaan pisteenä iin päällä, kauniita punaisia marjoja siinä koristeena. Ihana puu! Ja pyhäkin puu, ainakin Skotlannissa jos oikein muistan, siis vanhastaan.

  VastaaPoista
 5. Istuskelupaikan tunnelm,a on totisesti vertaansa vaille. Tuo suuri kivi tekee paikasta jotenkin erityisen tunnelmallisen. Myös pikkupuun ruukku on erityisen kaunis =)

  VastaaPoista
 6. Rakastan sammaleisia kiviä puutarhassa<3 Talvetettavat tosiaan tuntuvat koko ajan lisääntyvän ;)

  VastaaPoista
 7. Rauhallinen ja kaunis pikkupatio ja aivan täydellisen söpö kisuliini! Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...sitä tuo ilme sanoo :)

  VastaaPoista
 8. Tunnelmallinen levähdyspaikka hyvillä puutarhanäkymillä on aina paikallaan. Hieno roskislöytö. Mutta kuten sanoit, parasta kaikesta on pikkuinen Siiri ♥

  VastaaPoista
 9. Suloinen pieni kisuli!
  Kaunis kivetys täydentää tunnelmallista istuinryhmää. Siellä kasvaa paljon valkeaa kasvustoa ja tuoksuu keskikesällä hurmaavalle kuusaman ja jasmikkeen ansiosta.

  VastaaPoista
 10. Tarvitset sen kuistin! Se olisi ratkaisu kaikkeen :) Ihana pihlaja ja upeannäköinen paikka! Suomalaisten pyhä puu myös, muistan, että Kalevalassakin on sille pitkät ylistyslaulut.

  Teillä on muuten siellä hyvät roskalavat, taidan suunnata sinnepäin :D Mulla on tuollainen kääpiöpaju maassa kasvamassa, sitä ei varmaan tarvitse sisällä talvettaa? Kisusta olen valtavan kade, niin syötävän suloinen tapaus ja söpö nimikin vielä :)

  VastaaPoista
 11. Kauniit ovat kivetyksesi, tykkään niistä kovasti. Ja Siiri! Syötävän söpö, pus-pus <3

  VastaaPoista
 12. Suvikummun Marja - lumikärhö on tosiaan ihana. Omani kitui huonossa paikassa vuosia, mutta siirrettyäni sen kasvaa nyt hienosti.

  Tiina - voi ei, missähän se Helmi on... tuo tunne on valitettavan tuttu ja kaamea. Toivon sydämestä, että neiti löytyy ja palaa turvallisesti kotiin.

  Maarit - je teillä sama juttu, toivoa ei kuitenkaan kannata vielä heittää.

  Saila - punaiset marjat ovat tosiaan pisteenä iin päällä ja paikassa on oikeastikin puun ansiosta jotenkin levollinen ja pyhä tunnelma.

  Jori - kiviin ihankiintyy, niissä on ikiaikaisuutta, joka jotenkin lohduttaa. Ruukku on Plantagenin mallistoa, niitä näkyi olevan siellä nytkin alessa.

  Minna - sama täällä, luonnon patina on kauneinta.

  Intianminttu - ilme on just semmonen, minäkin tahtoisin olla tuommoinen ihmettelijä!

  Cheri - kyllä pikkukisu vie voitin kaikista!

  Irene - totta, en ajatelutkaan loppun asti, tässähän kaikki kukkii valkoisena!

  Sametti Hortensia - tarvitsen sen totta tosiaan, huoh kun sitäkin pitää vielä odottaa, se kun on näistä puutarhahaaveista hintavin... Pihlajassa on oikeasti jotain pyhää, Kalevala on ihan oikeassa. Nämä paikalliset roskalavat joskus yllättävät tai sittenkukaan ei niitä kolua. Tuo pikkupaju tosiaan menisi varmasti maassakin, mutta taidan nostaa ruukun varastoon, kyllä sinne vielä yksi mahtuu ;)

  Pirkko - Kiitos Pirkko, nyt on kivet melkein käytetty, pitäsiköhän tilata uusi kuorma ;D

  Siiri kiittää vielä kaikkia tasapuolisesti kauniista sanoista!!!

  VastaaPoista
 13. Onpa kaunis harmaa laatikko, ja tuo ruukku sopii siihen täydellisesti. Itsellä on roskalavalöydöt vähissä nyt, kun kipsin takia en saa ajaa autoa ja olen reissuilla miehen "armoilla". Hän ei aina arvosta hienoja löytöjäni. Hienoja nuo kiveykset, voi kun toisten puutarhat näyttävät niin täydellisiltä. Pikkukissastakin olen kade!

  VastaaPoista
 14. Voi ihanaa, takkatuliajat ovat lähellä;)

  VastaaPoista
 15. TuulaJ - mustakin laatikko oli kaunis. Ymmärrän tilanteesi; miehet eivät osaa arvostaa tällaisten löytöjen hienoutta ;) Mutta puutarhani täydellisyydestä ei kannata olla kade, nämä on vain näitä rajattuja kuvakulmia!

  Pioni - kyllä syksy tuo mukanaan ihan kivojakin asioita, kuten takkatulen lämmön!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.