torstai 13. kesäkuuta 2013

VAUHDISSA PYSYMISEN VAIKEUS

 Uusia kauniita näkymiä syntyy joka viikko, kun kukinta edistyy ja kasvu voimistuu. Kesäloman odotus on tuskastuttavan hidasta ja turhauttavaa. Nyt täytyisi olla mahdollisuus heittäytyä puutarhan lumoon joka päivä, aamusta iltaan.
Tornionlaaksonruusu kukkii nopeasti ja koska pensaat kasvavat puutarhan laidalla, täytyy kukkia varta vasten käydä päivittäin ihailemassa ja nuuhkimassa.
Metsäpuutarha muotoutuu edelleen. Liuskekivikäytävä on kunnostettu ja eilen alkoi puuaidan teko. Saatte pian dokumenttia aiheesta. Säästeliään puutarhurin iloksi löytyi eilen jo ensimmäiset alennettuun hintaan myytävät kasvit. Puistoalppiruusu 'Roseum Elegans' pehmitti minut ja päätyi metsäpuutarhaan. Hassua, miten inhokkikasveista löytyy vuosi vuodelta uusia ihastuksia. Ehkä alppiruusulle oli helppo lämmetä, koska nyt sille löytyi puutarhasta oikeasti sopiva ympäristö ja kasvupaikka. 
Tarha-ajuruohomättäät kärsivät kylmästä ja pitkästä keväästä, mutta ei huolta, taas on villi valloitus alkanut. En pane ollenkaan pahakseni tätä hulvatonta leviämistä, koska ajuruohon tuoksu ja ulkonäkö ovat kertakaikkisen huumaavat. 

21 kommenttia:

 1. Tuo sulta saatu ajuruoho alkaa mullakin punastuttaa ensimmäisiä kukkanuppujaan, ihana! Voi että, ruusu jo kukkii! Samaa mieltä alppiruususta, miten hassua. Minäkään en ole niistä aiemmin välittänyt, mutta nyt yritän keksiä niille paikkoja pihallani... tänä keväänä ostin snialppiruusun, joka on suloinen minityyny ja toivottavasti pysyy hengissä tulevin vuosiin. Alppiruusu on kyllä tosi hyvännäköinen ja yleensä myös -muotoinen kasvimassa viihtyessään, upeat lehdetkin.
  Näkymät on ruhtinaalliset noissa kuvissasi!

  VastaaPoista
 2. Ompas todellakin upeita näkymiä. Nyt ei auta kuin ikuistaa ihanuuksia kuvina talteen. Sateet varmasti vauhdittavat vielä rehevöitymistä entisestään =)

  VastaaPoista
 3. Voi hitsi miten kauniita kasveja ja puutarhan rakenteita teillä onkaan! Täälläkin juhannusruusu kukkii ja muissakin jo nuput pullistelee <3

  VastaaPoista
 4. Kiva tuo liuskekivipolku. Ajuruoho on minulle ihan tuntematon. Pitänee tutustua!

  VastaaPoista
 5. Ihania kasveja!
  Tuollainen ruusu on meilläkin mökillä. En ole tietänytkään sen nimeä.
  Tuo sininen penkki sopii loistavasti tuohon:)

  VastaaPoista
 6. MIkäs kasvaa noin muhkeana jo kaariportissa? Mahtavan näköinen liuskekivi-polku!

  VastaaPoista
 7. Jumalainen tuo ajuruohopolku, mä haaveilen ihan samasta ja pakkohan se on toteuttaa, kun on noin makee!

  VastaaPoista
 8. Ajuruohoa, sitä tarttee saada! Ihastuttava!

  VastaaPoista
 9. Ihastuttava lepopaikka sinulla!

  VastaaPoista
 10. Ihanat näkymät, kuin paratiisissa. Ajuruoho kärsi meillä märästä viime kesästä, mutta se on sinnikäs ja jatkaa kasvuaan auringon voimalla.

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana tuo kaari, ja liuskekivipolku ja tuoli sen päässä :)

  VastaaPoista
 12. Pakko todeta samaa kuin yllä, aivan ihania näkymiä! Tuo polku ajuruohomättäiden keskellä on mielettömän kaunis. Otat hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 13. Aivan upea tuo liuskekivipolku ja sen päätepiste noiden ajuruohojen ympäröimänä <3

  VastaaPoista
 14. Saila - ajuruoho on kyllä ihana kasvi, yksi parhaista aurinkoisen paikan maanpeittäjistä. Ja alppiruusun toivon joskus kasvavan kookkaaksi metsäpuutarhan katseenvangitsijaksi.

  Jori - totta, kameran kanssa täytyy kiertää puutarhassa melkein joka päivä.

  Minna - juhannusruusu kukkii täälläkin, tosin puska sai myös talvivaurioita ja on vähän harva.

  Kukkaiselämää - suosittelen ajuruohoa käsi sydämellä, se on ihana maanpeittäjä.

  Hanne - hyvä kun nimi selvisi. Puutarhatuoli on jonkun vuoden takainen nikkarointi, tosin isännän tekemä, ei mun!

  Terhi - ihan tavallinen villiviini, joka on päässyt nyt hyvään vauhtiin.

  Pirkko - nämä kasvustot ovat yhdestä ainoasta pikkutaimesta, joten älä sinäkään osta turhan monta, odota vain muutama vuosi ja saat kokonaisen ajuruohomaton!

  Intianminttu - ehdottomasti!

  Pioni - joo, tästä on muotoutunut kivan suojaisa ja rehevä.

  Cheri - minäkin mietin, että syynä on joko viime kesän ja syksyn märkyys tai pitkä jäinen kevät tai luultavimmin niiden yhteisvaikutus.

  Saga - kiitos!

  Matleena - kiitos sinullekin!

  Katja - ja sinulle!

  VastaaPoista
 15. Kaikki näyttää niin ihastuttavalta, etten oikein edes tiedä mistä aloittaisin kehumisen :) Todella kaunista.

  VastaaPoista
 16. Ihastuttavaa! Tuota ajuruohoa on hankittava. Samoin alppiruusu, olen sille jo paikkaa valinnut ison männyn viereen, jokirannan metsäalueelle.
  Ei tosiaan meinaa perässä pysyä, kun kaikki kukkii niin nopeaan. Meilläkin juhannusruusu kukkii, syreenit lopettelevat ja pionit on kohta auki! Mitähän elokuussa, vai onko silloin jo ruska???
  Kivaa puutarhailua ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 17. Ihana liuskekivikäytävä ja upeat ajuruohomättäät!

  VastaaPoista
 18. Ihanan näköistä, kerta kaikkiaan! Kesäloman odottaminen ei varmasti ole helppoa :/ Onko vielä pitkäänkin odotettava?

  VastaaPoista
 19. Purlina - :) kiitos!

  Eeviregina - tosiaan, mitähän elokuussa. Toisaalta jotkut kukat ehtivät toidelle kierrokselle, jos nyt kukinnan jälkeen leikkaa varret alas.

  Maarit - liuskekivi on kyllä kaunein kivipäällyste puutarhaan.

  Tiina - :) kiitos! Nyt olisi 9 työpäivää jäljellä ja sitten koittaa 5 viikkoa lomailua, ehkä minä selviän!

  VastaaPoista
 20. Aijai, olen woodlandien ystävä joten tuo Sinun on aivan ihana paikka!! Mulla on myös ollut pieni alppiruusukompleksi, mutta tuo samainen minkä ostit on ainoa mikä täältä vielä löytyy, muut annoin pois. Sopii kyllä hienosti metsäpuutarhaan! Ja ei ole liuskekiven voittanutta...

  VastaaPoista
 21. Sametti Hortensia - kiitos! Kiva kuulla että muillakin on vastaavia komplekseja. Minäkään tuskin alan keräilemään alppiruusuja, mutta katsotaan, miten tuo Elegans viihtyy. Liuskekivillä voisi päällystellä puutarhaa mielin määrin kasvien lomassa.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.