lauantai 29. joulukuuta 2012

SOKKA IRTI

Koska puutarhanhoidosta ja kaikkeen siihen liittyvästä on kehkeytynyt minulle toinen luonto, en todellakaan aio pidätellä itseäni näissä hommissa. Eilisellä kaupunkireissulla en hankkinut yhtä ainutta vaatekappaletta toisin kuin puoliskoni, vaan hivuttauduin rautakaupan puutarhaosastolle vertailemaan valikoimissa olevia voimasaksia. Iltasella tein sitten yhden siementilauksen ja yön yli nukuttuani vielä toisen. Nyt odotan postia, joka tuo minulle seuraavanlaisia siemenpussukoita:

jättiverbena 'Purple Elegance'
japaninesikko
loistoesikko 'Gold Lace'
 ryhmäsamettikukka 'Bo Jangle'
palmukaali 'Nero Di Toscana Precoce'
ruusukaali 'Brilliant F1'
kesäkurpitsa 'Gold Rush'

Monta muutakin houkutusta valikoimissa olisi ollut, mutta kylväjän tilaongelmat saattavat olla jo muutoinkin edessä. Näillä ja kymmenillä vanhoilla pussukoilla sekä niillä, jotka tulevat vielä kauppojen hyllyille, mennään eteenpäin kohti entistäkin kukkeampaa ja vehreämpää kesää!

19 kommenttia:

 1. Noin se menee. Kohta karkaa kelkka käsistä täälläkin. Toivottavasti tuleva kesä on parempi/ lämpimämpi/ valoisampi kuin mennyt :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi muillakin alkaa jo hyvissä ajoissa ennen kevättä mopo keulia ;)

  Tosin itse en ole vielä tilannut yhtään siemenpussia, ja otan mielelläni vinkkejä hyvistä siemenkaupoista vastaan.

  VastaaPoista
 3. Mäntylän mummi - turha on kenenkään tulla toppuuttelemaan ja käskemään nauttia ensin talvikeleistä ;D
  Toivotaan suotuisaa kesää.

  Susanna - itse tilasin Exotic Gardenista, tosin moitin hintoja. Edullisia ja hyviä löytöjä tein Pihakauppa.fi:stä.

  VastaaPoista
 4. Toivotaan varhaista ja lämmintä kevättä sekä kesää! Minulla oli viime vuonna tuota palmukaali Nero Di Toscana Precocea, se oli komea kesti hyvin kylmää, toimii koristekasvinakin. Ennen lumentuloa peuraperhe söi ne nälkäänsä. Ehdin kyllä itsekin nauttia niistä sekä silmillä että suulla kesän mittaan.

  VastaaPoista
 5. Mahtava juttu, että olet jo noin kovasti puutarhjutuissa vauhdissa! :)

  VastaaPoista
 6. Cheri - muistankin, kun postasit mustakaalista! Lehtikaalista innostuneena aion kokeilla näitämuitakin kaaleja. Meillä on rusakko nautiskellut lehtikaalin jäänteitä viime päivinä.

  Tillariina - ;D joo, en vain mahda itselleni mitään!

  VastaaPoista
 7. Vau, olet jo aloittanut. Mulla muuten onkin tuota jättiverbenaa viime kevään siementilauksista jäljellä. Tuli silloin niin myöhään, ettei kannattanut enää esikasvattaa. Vaatii muistaakseni kylvön jo helmi-maaliskuulla.

  VastaaPoista
 8. Mikä ihana kasvilista! Japaninesikko on ihan hyperkaunis. Ostin yhden taimen viime kesänä, toivon että se menestyy.
  Olisin halunnut kerätä jättiverbenan siemenet talteen, mutta peuranpihulaiset kävivät syömässä kukinnot! Kyllä se taitaa olla niin, että siemeniä tulee haalittua aina liikaa. Kauniiden kukkien ja herkullisten vihannesten kuvat silmissä...

  VastaaPoista
 9. Upeaa! En tohtinut vielä aloitella tilauksia, mutta pian, pian...
  mistä tilasit palmukaali 'Nero Di Toscana Precoce'?

  VastaaPoista
 10. Pioni - täällä ollaan valmiina ;D
  Tosiaan, jättiverbena pitänee kylvää piakkoin.

  Saila - tuo 'Gold Lace' on ihan samannäköinen kuin 'Elizabeth Killeley', joten tilasin niitä. 25 siemenelle taisi tulla hintaa 8 euron kieppeillä, hui, mutta jos itävät, ei hinta kirpaise yhtään. Ihastuin tosiaan tuohon japaninesikkoon, en ole luonnossa sitä nähnyt, mutta kuva lupasi jo paljon.

  Suvi - kiitos, samanmielisten kannustus tuntuu niin hyvältä! Palmukaalin siemeniä löytyi täältä:
  puutarhakauppa.fi

  VastaaPoista
 11. Suvi hei, anteeksi väärä tieto! Siis pihakauppa.fi

  VastaaPoista
 12. Vanhoja siemenpusseja tuosa jo hypistelin...uusia tekisi mieli, mutta pikku asuntoni taimikasvatustilat ovat varsin rajalliset...

  VastaaPoista
 13. Ihana tämä sinun blogisi! Löysin sen vasta nyt ja lomalla kun olen niin oli aikaa kahlata se läpi :) ...täällä vielä jarru päällä puutarhan suhteen... jarrujalka tosin alkaa jo puutua, eli eiköhän mopo kohta karkaa :)

  VastaaPoista
 14. Oih, miten keväistä! Mulla on eka siemenluettelo odottamassa ja netissä olen listoja selannut, mutta mitään ei vielä tilattuna.

  VastaaPoista
 15. Intianminttu - sanopas muuta! Totesin äsken miehelle, että vanhana mummona tämä huusholli on sitten täynnä kylvöjä, että jos paappa ei sekaan mahdu niin...

  Laura - kiitos, kiva kuulla! Onneksi kohta voi oikeasti tehdä jo jotain konkreettista, ensimmäiset siemenkylvöt tehdään jo tammikuussa!

  VastaaPoista
 16. Pirkko - hyvin ehtii, olin itsekin ihmeissäni nopeudestani! Siellä oli vain muutama niin tärkeä juttu, että päätin varmistaa osani :)

  VastaaPoista
 17. Voi jee, hieno vuosi ollut Sinulla. Ihania kuvia ja tunnelmia, kiva sitten kun voi lukea taas pihastanne tehdyn jutun : Nuo tilaamasi siemenet ovat aika hurmaavia. Siellä E Gardenilla on tosi kivoja juttuja, mutta ne hinnat...moitimme...ja postikulutkin taisivat olla aika kohtuuttomat. Mutta mutta, kukapa sanoi, että puutarhanhoito olisi halpa harrastus ja sitäpaitsi on muutenkin sen arvoista.

  VastaaPoista
 18. Täälläkin on jo parit satsit siemeniä tilattu ja päästy jo vähän ihastelemaan pussien kukkakuvia :) Olisi jo kevät tai edes tammikuun loppu! :D

  VastaaPoista
 19. Sametti Hortensia - tosiaan, ihan järkyttävät hinnat. Olin kuitenkin niin reippaalla tuulella, että laitoin tilauksen kahdesta vaivaisesta pussista menemään noilla kiskuripostitusmaksuilla.

  Purlina - hienoa, säkin olet ollut ajoissa! Tämä tammikuu täytyy jotenkin tappaa, helmikuu lupaa jo kevättä.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.