perjantai 7. joulukuuta 2012

HOHTOA POSTINHAKUUN

Kesällä valmistuneet aidanpätkät pihan sisääntulossa ovat osoittautuneet talvisessa pihapiirissä piristäväksi elementiksi. Lisäksi ne rajaavat liittymän ja ojan toisistaan silloinkin, kun lumi täyttää joka paikan. Me kun olemme joutuneet pelastamaan muutaman kerran vierailijoita autoineen tuosta notkelmasta!
Kynttilöiden aika on nyt. Tammikuussa katse kääntyy jo uuden kevään odotukseen ja lyhtyihin tulee sytyteltyä kynttilöitä laiskemmin. Aamuiset postinhakureissut saavat erityisen hohdon, kun edellisiltana sytytetyt kynttilät loistavat pimeässä aamussa.
Hebe-Mix -kasvit näyttävät säilyvän hyvännäköisinä pakkasissakin. Seuraavaksi näissä tötteröissä nähdään varmasti orvokkeja. Kausikukat eivät ole itselleni erityisen tärkeitä, mutta orvokkeja on hankittava jo huhtikuussa, heti kun joku vain ymmärtää niitä myydä.
Lopuksi erityisen mainio kirjavinkki, James Bowenin A Street Cat Named Bob. Sydämeen käyvä tarina elävästä elämästä. Kiitos M. kirjalainasta!

6 kommenttia:

 1. Orvokkeja on tosiaan ostettava heti kun niitä tulee myyntiin:)

  Ja tuo lyhty sopii niin hyvin aidan päätyyn. Mää oon polttanut kynttilöitä tänä vuonna tosi laiskasti pihalla, sisällä kylläkin. Ja ulkojouluvalotkin on vielä laittamatta...

  VastaaPoista
 2. Oi, sain tuon kirjan syksyllä ystävältä, se on todellakin ihana tarina!
  Mahtavan hyvännäköinen aita (aidat) ja juuri ihana, kun niihin saa laitettua lyhdyt ja koristeet! Super, superkaunis. ja todellakin, talvella ojat muuttuvat jotenkin kumman tasaisiksi - siis vain ulkonäöltään ;-)

  VastaaPoista
 3. Pioni - orvokkeja, pieniä sarviorvokkeja erityisesti, on jo kova ikävä :)

  Tunnustan, olen itsekin ollut laiska sytyttelijä ulkona, mutta sisällä steariinia on kulunut sitäkin enemmän. Mullakaan ei ole yhtään ulkovaloja, en oikeastaan välitä niistä, koska elävä tuli on paljon rauhoittavampaa. Joskus kun portinpielen pikkukuusi kasvaa, laitan siihen sitten valot.

  saila - aaa, olet jo lukenut ginger tom Bobin tarinan!

  Todella, ojat voivat olla salakavalia talvisaikaan ja upottaa autoja kuskeineen! Aitoihin sai kyllä kivasti pientä rekvisiittaa ja silmäniloa.

  VastaaPoista
 4. Kauniit ovat aitasi lyhtyineen ja kukkineen. Mullakin hebet todella kauniina säilyneet :)
  Kiva kirjavinkki, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Pirkko - kiitos! Hebet ovat tosiaan vitaalisia, aion suosia niitä jatkossakin.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.