perjantai 30. marraskuuta 2012

LISÄÄ KASVIHAAVEITA

Pikkuisen puutarhani Hortensia haastoi minut kertomaan kasvihaaveistani. Tiina heitti minulle haasteen jo kertaalleen, mutta olenhan minä ehtinyt jo tässä välissä listata lisää haaveita. Koiranhammas Erythronium 'Pagoda' on niistä yksi; täytyy tilata mukuloita ensi vuonna ja kokeilla. Lisäksi posliinivuokko Anemone macrophylla olisi ihana. Ja kolmantena kultasade Laburnum alpinum, jonka Hortensiakin oli listannut. Hassua, en ollut ajatellutkaan kultasateen menestyvän täällä 3-vyöhykkeellä, mutta ilmeisesti se olisi ihan mahdollista. Yllä oleva kuva ei mitenkään liity kasvihaaveisiini, mutta keksin syksyllä istuttaa jättipoimulehtien sekaan jättilaukkoja. Luulen, että vaikutelma on tehokas laukkojen toistaessa tarha-ajuruohon violettia sävyä.

12 kommenttia:

 1. Ai niin ääh, tästä tuli mieleen, että en muistanut suojata kultasadettani.. se on hyvin pieni, sain sen taimivaihdossa, se on varmaan jonkun siemenestä itse kasvattama. Joten toivottavasti se on niin pieni, että peurat ja jänikset eivät löydä sitä ennen kuin ehdin taas saareen :-D
  Koiranhammas on aivan ihana, mulla ainakin viime syksynä istutettu 'Pagoda' lähti reippaasti kasvuun, mutta joku söi sen kukkavarret. Tänä syksynä pistin pari kynttä lisää ja ensi keväänä täytyy muistaa laittaa verkkoja päälle heti kun kasvi alkaa nousta! Se on tosiaan kaunis, varsinkin toivottavasti vuosien mittaan rehevöityessään.

  VastaaPoista
 2. Voin kuvitella miten laukat nousevat poimulehtien seasta, valtavan kaunista!
  Tunnelmallista joulukuuta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kuva on niin kaunis, etten voi kuin huokailla! Mahtava violetti ja ihana kaari.

  VastaaPoista
 4. Upea kuva, tuolla olisi mukava loikoilla sinitaivasta katsellen ja puutarhahaaveita pohtien. Laukat poimulehtien seassa kuulostavat hyvältä!

  VastaaPoista
 5. Posliinivuokko on minullakin hankintalistallani. Taisin nähdä sen Pionin blogissa ekan kerran. Toivottavasti sellainen löytyy : )
  Istutin syksyllä koiranhampaan sipuleita maahan, ja jännityksellä nyt odottelen kevättä...
  Ihana kuva !

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis tuo kaaresi on, onko se harjaterästä? Koko alue viihtyisä, varmasti ne laukat tuo siihen vielä oman hienon lisänsä.
  Mä laitoin nyt syksyllä koiranhammasta multiin, se on viehättävä.

  VastaaPoista
 7. Posliinivuokko (Taimiteutarista) on ihana, istutin sen tänä syksynä ja teki jo kukankin siemenineen! Syyskylvin siemenet, saa nähdä nouseeko mitään! Kultasadekin on mahtava, vaan sen myrkyllisyyden takia en uskalla sitä vielä hankkia. On se niin ihana haaveilla kasveista vaikka ulkona on täysi talvi. Onneksi tuli tuota lunta joka suojaa jo toteutuneita haaveitamme:) t.Minna

  VastaaPoista
 8. Vau, mikä kuva! Kerrassaan upea!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana haaveilupaikka sinulla!

  Posliinivuokko pääsi heti minunkin haavelistalleni. Kuinka ihmeessä se on minulta huomaamatta jäänyt ;)

  Koiranhammas on niin kaunis pieni lilja. Minulla on juuri tuota 'Pagodaa' ja on ainakin meillä viihtynyt hyvin ja runsastunut.

  VastaaPoista
 10. Haaveista tulee totta, ennemmin tai myöhemin.

  Adventtia!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Maria vierailusta ja sanoistasi. Pari kuukautta kulunut tapahtumasta ja pikkuhiljaa alkaa ainakin kuvaaminen taas innostaa...pitää touhuta jotain ettei vaivu synkkyyden tielle. Tie ei voi olla kuin ylöspäin:)
  Henrietta

  VastaaPoista
 12. Olen toisinaan ärsyttävän hidas vastaaja, pahoittelut siitä :/

  Saila - olisi ihanaa, jos saisin koiranhampaan metsäpuutarhaani ja vielä oikein rehevöitymään!

  Eeviregina - kiitos samoin Sinulle! Puutarha antaa niin paljon, kun ei keksi kaikkea heti kerralla ja oikeasti kasviyhdistelmiä voi keksiä melkein loputtomiin. Toivottavasti tämä yhdistelmä onnistuu.

  Elise - kiitos, kaari alkaa näyttää kivalta, kun villiviini on ähtenyt kasvuun.

  Tiina - tuo on nimenomaan sellaine nurkkaus. Harvoin tulee istuskeltua, mutta paikalta näkee kivasti koko takapihan ja siellä on hyvä viritellä uusia ideoita!

  Sariw - Pionilta minäkin taisin sen bongata. Toivottavasti löydämme kasvia tulevana vuonna. Ja aah, sulla on jo koiranhammasta!

  Pirkko - ja sullakin siis on jo sitä! Tuo kaari on raudoitusverkkoa, just sitä raksatavaraa.

  Minna - vau, olet siis saanut posliinivuokon jo viihtymään! Mukavia haaveiluhetkiä, täällä tosin lumipeite on vielä tosi ohut.

  Susanna - kiitos, kesän vihreys jaksaa aina hämmästyttää tähän aikaan vuodesta.

  Marietta - eikös olekin kiva, kun näin voimme saada vinkkejä toinen toisiltamme, itse ainakin iloitsen siitä! Ja koiranhammas löytyy jo Sinultakin!

  Nettimartta - näi niissä pakkaa käymään!

  Henrietta - Lämpöiiä joulukuun hetkiä Sinulle, ylöspäin, ehdottomasti!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.