lauantai 3. marraskuuta 2012

PYHÄINPÄIVÄN PUHTEITA

Jo useampana viikonloppuna olen tehnyt syksyn viimeisiä pihatöitä, mutta jotenkin ne eivät ole vieläkään loppuneet. Onneksi tänään oli lämmintä ja sateetonta ja sain vihdoin työt sellaiselle tolalle, että sopii talven tulla. Nyt ei ole pakko tehdä enää muuta kuin istuttaa muutama pussillinen ale-sipuleita maahan.
Lehtien kanssa olen melko suurpiirteinen. Enimmät pihan perälle kompostoitumaan, loput kukkapenkkeihin, pensaisen alle ja naapurin isännän pellon reunalle.
Kasvihuoneen kanssa menikin edellisenä viikonloppuna kokonainen iltapäivä. Pesin koko komeuden sekä sisä- että ulkopuolelta, tyhjäsin mullat ja siirsin pelargonit ja mehikasvit varastoon talvehtimaan. Koko kesän olen kasannut joutomaata kasvihuoneen kulmalle tulevaan kohopenkkiin ja nyt siihen oli hyvä kipata mullat myös kasvilavasta ja puutynnyreistä. Jatkan keväällä alueen muokkausta ja muotoilua ja sitten päästään taas istutuspuuhiin. 

10 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä edelleen sellainen pihanne kaunistus, että! Niin kaunis kasvari. On ihan ihmeellistä, miten tuo tiilisokkeli tekee valmis-alumiinirunkohuoneesta ihan eri näköisen kuin jos sitä ei olisi! Nyt se on The Kasvihuone.

  VastaaPoista
 2. Saila näköjään jo kirjoitti aliken tuohon ylle, mitä mäkin aattelin. Siispä komppaan Sailaa :)

  VastaaPoista
 3. Tuosta on ihana aloittaa keväällä! Sinnehän ei ole enää niin pitkä aika.

  VastaaPoista
 4. Saila vei sanat suusta :) Mukavaa viikonloppua sulle, Maria!

  VastaaPoista
 5. Tänään minäkin puuhailin pitkästä aikaa pihalla. Sain viimeisetkin kesäkukkaruukut säilöön ja miehen kanssa kannoimme terassikalusteet riiheen. Nyt sopii talven tulla:)
  Ja alesipulikukkia löysin eilen, taiden laittaa ne ruukkuun ja autotalliin...

  VastaaPoista
 6. Saila, Pirkko ja Tiina - kiitos!

  Cheri - oikeasti, kevät ei ole kaukana, tämä pimeys vain hämää.

  Pioni - puutarhan talviunille laittaminen on minusta mukavaa puuhaa!

  VastaaPoista
 7. Kyllä tosiaan on ihana tuo kasvihuone! Täälläkin alkavat pihapuuhat olla sillä mallilla, että seuraavaksi voisi tulla joulu ja sitten jo kevät :)

  VastaaPoista
 8. Yhdyn myös Sailan sanoihin kasvihuoneesta!

  Minä en viitsi raahata lehtiä kompostiin. Meillä ei tosin ole edes isoja lehtipuita tontilla, vielä! Kaikki lehdet pihalta haravoin pensaiden ja kukkapenkkien mullan päälle tuomaan maan matosille vähän töitä. Niin ei tarvitse lisätä uutta multaa, ainakaan niin paljon.

  VastaaPoista
 9. Olen kyllä niin Sailan kanssa samaa mieltä, tuo kasvihuone ja sen ympäristö on ihana paikka. Huoh..
  Minäkin vielä eilen illalla viimeisiä kukkapurkkeja tyhjentelin mullasta ja viskoin loput kesäkukat kompostiin, osa oli sellaisia , että ne olisi voinut talvettaa, jos olisi ollut paikka missä talvettaa.Harmitti kyllä heittää pois, mutta en voi kaikki viedä ystävän luoksen, rakkaimmat vaan.
  Mukavaa marraskuun jatkoa ja tosiaan antaa talven tulla.

  VastaaPoista
 10. Purlina - se on mukava tunne, kun saa syystyöt tehtyä ja voi hyvillä mielin aloitaa joulunodotuksen.

  Outi - kiitos! Meillä olikin tänä vuonna jo yllättävän paljon lehtimassaa, alkavat puut ja pensaat olla jo sen verran kookkaita.

  Tuija - kiitos! Tosiaan, talvetettavaa saattaa kertyä yllättävän paljon. Itsekin olen vähän koittanut rajata; pelargoniat ja japaninvaahterat ovat tärkeimmät, muut pääsevät varastoon jos mahtuvat.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.