perjantai 16. marraskuuta 2012

LÄPI VUODEN

Mitä pimeämmäksi päivät käyvät, sitä enemmän ajatukset suuntaavat uuteen kevääseen. Kevään odotus tuntuu sisuksissa asti kuplivana tunteena, odotuksena, joka saa pitkän talven myötä jo epätoivoisiakin piirteitä. Mutta puutarhuri voi keksiä aina jotain pientä puuhaa ja toimea, jolla ylläpitää rakasta harrastusta elinvoimaisena läpi vuoden. Puutarhalehtiä ja kirjoja alkaa kasaantua pitkin taloa, kun uudet haaveet ja suunnitelmat saavat jälleen siivet. Sipuleita voi vielä löytää kaupoista ja niitä ehtii hyvin istuttamaankin.  Syksyisestä ja talvisesta pihastakin voi ottaa irti mahdollisimman paljon virittelemällä lyhtyjä pimeyteen, ruokkimalla lintuja ja hakemalla havuja ja muita metsän koristeita pihapiiriä piristämään. Siskolla on toiveena, että laatisin puutarhasuunnitelmaa heidän tulevaan kotipihaansa. Luulen, että paneudun puuhaan innolla, kun tuuli vinkuu nurkissa ja taivaalta sataa akkoja. Mutta huomenna ehdin istuttaa vielä lisää sipuleita.

7 kommenttia:

 1. :-D Mukavia sipulinistutushetkiä! Ja totta, talvella on niin kiva miettä, mitä kaikkea ihanaa pihalla (tai siskon pihalla) voi sitten kesäisin olla. Valot auttavat kyllä hirmusti, onneksi sähkö on keksitty! No, eilen laitoin kyllä muutaman tallilyhdynkin, nekin on kivoja syksyisellä pihalla.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kupliva tunne, osuvasti kuvattu! Mitä jos tuntee epätoivoa jo marraskuun puolivälissä, mitä silloin kuuluu tehdä? Jos puutarhakirjat vain pahentavat asiaa, kun ei pääse tositoimiin vaikka kasvilista on jo sivujen pituinen...

  Kivoja syyspuuhia sulle ja rentouttavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 3. Pikkuisen samoja juttuja tälläkin suunnitteilla. Kukkasipuleita vielä huomenna pihalle ja pikkusiskon tulevan kodin pihan suunnittelua talven aikana:)

  VastaaPoista
 4. Saila - kiitos, sain reilu sata juuri äsken maahan, kevätlahja itselle!

  Tiina - tuo on paha... itselläni on joulun tietämillä joka vuosi innostava suunnitteluvaihe ja epätoivo iskee tammi-helmikuussa. Lauhat alkutalvet ovat innostaneet myöhäisiin piha-askareisiin. Nytkin suunnittelen kuusiaidan leikkaamista, kun pimeydeltä vain ehtisi. Pitääpä käydä kurkkaamassa, mihin olet mut haastanut ;)

  Pioni - kiva, samoja suunnitelmia siis! Toisen pihan suunnittelu asettaakin hieman paineita, mutta itse aion lähteä liikkeelle peruskasvillisuudesta ja katsoa, millaisia ideoita saan syntymään.

  VastaaPoista
 5. Minun siskolla on sama toive minulle & toiselle siskolle (joka tekee suunnitelmia ihan työkseen). En tajua kuinka joku voi luopua puutarhakipinästä talveksi, onneksi on meidänlaisia ihmisiä jotka touhottavat ympäri vuoden :)

  VastaaPoista
 6. Sametti Hortensia - nonniin, sitten meillä on samanlaisia töitä talven varalle, kiva! En tosiaan ymmärrä, miten puutarhajuttuja voisi jättää tauolle, nyt on jo hyvä aika valmistautua uuteen kevääseen!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.