lauantai 17. marraskuuta 2012

TULPPAANIAHNEUS

Tänään kaivoin (viimeiset) sata sipulia maahan. Ensi keväänä maasta nousevat tulppaaneista ainakin Claudia, Sapporo, Doll's Minuet, Spring Green, Purple Dream ja toivottavasti myös vanhat tutut edellisiltä vuosilta. Myös uusia ihastuttavia Sir Winston Churchill -narsisseja on odotettavissa. Plantagenilla on edelleen kelpo valikoima tulppaanien sipuleita pilkkahintaan joten en tiedä, voinko jättää hankintoja vielä tähänkään. Kevätkukkien lisäksi mielessä pyörivät muutkin puutarhasuunnitelmat. Piipahdin taannoin eräässä puutarhapatsaita myyvässä liikkeessä ja siellä oli yksi patsas, joka teki minuun erityisen vaikutuksen. Nyt patsas tietenkin pöyrii mielessä koko ajan. En ajatellut esittää ainuttakaan joululahjatoivetta, mutta joudun ehkä muuttamaan suunnitelmaa...

15 kommenttia:

 1. Voi ei :-D Toivottavasti se ei ole joku puutarhatonttu! Tai miksipä ei. Vaikkapa onkija-tonttu?
  Ihania sipuleita, mulla on Spring Greeniä ollut jo monena vuonna ja se on ihanan korkeaa ja tanakkavartista. Purple Dreamia istutin minäkin, paketissa oli niiiin ihana kuva!

  VastaaPoista
 2. Mulla lähti sipulien istutus lapasesta muutama viikko sitten. Ostin kolmesti Terran alesta tulppaaneita, narsissia, laukkoja, krookuksia, ym. ym.
  Toivottavasti myyrät antavat olla rauhassa! Kukkamerta odotellen!

  VastaaPoista
 3. Hui, mä en ole sipulialeen mennyt ollenkaan vaikka kovasti kutkuttelee. Ensi vuonna ostan sipulini vain ja ainoastaan alesta, se on päätetty! Sulle tulee valtaisa tulppaanimeri, aah. Mutta mikäs se sun ihana patsaasi on, kerro?

  VastaaPoista
 4. Minunkin tekisi mieli patsasta puutarhaan. Ovat vaan aika kalliita...

  VastaaPoista
 5. Ihailtava määrä sipuleita! Itsellä loppui virta jossain 60 kohdilla ja päätin jättää tältä vuodelta alelaarit väliin... Nyt alkoi jo kaduttaa, tulppaanien kohdalla on aina parempi mitä enempi!

  VastaaPoista
 6. Saila - miten sulle nyt puutarhatonttu tuli mieleen :D
  Patsas ei siis ole tonttu vaan harmaa Kristus-patsas, joka oli korkeudeltaan jotain 50-70 cm:n luokkaa. Se oli tyyliltään hyvin samankaltainen kuin se madonna, jollainen oli sun nettikaupassa. Onko sulla muuten sellainen omassa puutarhassasi?

  Spring Green on ihana ja niitäkin jäi sinne kaupan hyllyyn vielä... nyt tuntuu, etten malta odottaa kevääseen asti!

  Eeviregina - tässä kohdin ylilyönnit eivät kyllä yhtään haittaa! Toivotaan, että myyrät eivät tee tuhoja, varmasti saamme muutoin nauttia upeasta keväästä!

  Pirkko - totta, alesta ehtii hyvin hankkimaan vielä vaikka mitä. Tietysti jos haluaa jotain tiettyä, kannattaa olla ajoissa. Ja nyt en viitsinyt ostaa niitä pienimpiä sipuleita enää, koska ne näyttivät kaupassa jo kuivuneen.

  Satu - totta. Tuo oma haaveeni ei ollut ihan mahdottoman hintainen, mutta kookkaammat ovat jo sitten hintavia.

  Terhi - olin kyllä melko kypsä noita eilen istuttaessani, päätä särki ja käsiä jomotti. Mutta siis vieläkin tekisi mieli jotain laittaa! Mutta 60 on hyvä määrä sekin, iloa joka sipulista!

  VastaaPoista
 7. Toisaalta on hyvä, että on ollut näin lauhaa. Ehtii vielä hyvin istutella kukkasipuleita.
  Vielä en ole saanut sipuleita maahan.
  Narsissit ovat hyvin nousseet joka vuosi, mutta tulppaanitkin olisivat ihania:)

  Ps. oletko jo osallistunut arvontaani!

  VastaaPoista
 8. Mustakin tuntuu, että mun pitää mennä uudestaan Prismaan ja pelastaa vielä niitä aletulppaaneita, etteivät vaan joudu roskakoriin;)
  Voiskohan niitä laittaa isoihin ruukkuihin kasvihuoneeseen talveksi?

  VastaaPoista
 9. Hanne - siitä minäkin olen iloinnut, vielä ehtii istutella. Narsisseista saakin iloa vuosiksi eteenpäin ja viihtyessään ne vain leviävät. Käynkin heti katsomassa arvontaa, kiitos vinkistä!

  Pioni - ehdottomasti, pitäisiköhän mun käydä vielä Prismassakin!!! Oikeasti kamalaa, jos sipuleita heitetään menemään kun ne voisivat tuottaa niin paljon iloa. Ehkä voisi kokeilla ruukutusta kasvihuoneessa, jos vuoraisi ruukut vaikka styroksilla. Itse kokeilin viime vuonna ekaa kertaa ruukutusta viileässä varastossa. Lähtivät vain turhan aikaisin kasvuun, koska varasto on niin valoisa.

  VastaaPoista
 10. Pukinistalle patsas vaan, saisit ainakin jotain mitä todella haluat eikä turhaketta jota et välttämäti halua:)
  Mä laitoin pari pussia sipuleita maahan viime viikolla mutta voi olla etten koskaan tule niitä kaunokaisia näkemään jos pitää laittaa asunto myyntiin, kuinka surullista.

  VastaaPoista
 11. Henrietta - näin ajattelin ;)

  Voi ei, surullista tosiaan. Minä olen aina ajatellut, että kodista luopuminen ei niinkään kirpaisisi, mutta miten voisin luopua omasta puutarhasta...

  VastaaPoista
 12. Ei niitä kukkasipuleita enää löytynyt Prismasta, kun kävin eilen katsomassa:(

  VastaaPoista
 13. Pioni - harmi! Minäkin kävin Prismassa toreamassa saman, mutta ostin sitten mennytvuotisia siemeniä puoleen hintaan! Nyt on ensi kevään tomaatit, kurkut ja chilit valmiina.

  VastaaPoista
 14. Voi että, ihania tulppaaneita!! Toivottavasti joulupukki tuo unelmapatsaasi, toiveilla on tapana toteutua kun oikein kovasti toivoo :)

  VastaaPoista
 15. Sametti Hortensia - arvaa, patsas seisoo jo paikallaan, joulu tuli jo;)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.