perjantai 27. heinäkuuta 2012

SUKELLUS

Sammakon sukellus jääkylmään tunturipuroon. Muutoin kuvallinen anti jäi vaellukselta vähäiseksi vanhan pokkarin akkujen ja vara-akkujen hyydyttyä heti alkumetreillä.

Sitten muistutus mansikkaverkon viheliäisyydestä. Oikeasti vihaan koko verkkoa, sillä aina siihen sotkeutuu joku luontokappale, joka on etsimässä itselleen ravintoa. Enää meille ei verkkoja laiteta, koska eilen se vei hengen oravanpojalta. 

6 kommenttia:

 1. Mahtava kuva!

  Minä lopetin koko mansikan viljelyn, sillä joka viikko verkossa oli lintu ja sen irrottaminen lintua vahingoittamatta oli tuskallista. Ostan mansikat ja suuren osan marjoista, paitsi kirsikat, luumut ja mustaviinimarja tulevat omasta puutarhasta ja tietty omenat, mutta eiväthän ne ole marjoja;-)

  Ikinä ei ole laitettu verkkoja marjapensaisiin ja hyvin ollaan saatu satoa silti.

  VastaaPoista
 2. Sammakko on hyvin piilossa :) Minäkin vihaan kaikkia marjaverkkoja, sydäntä raastaa pienten hätä. Marjapensaista menee kymmenykset linnuille, supeille ja mäyrille, mutta kyllä niitä riittää kun poimii oman osuutensa ajoissa. Kirsikoitten kanssa olen jo luovuttanut, se saa joka ehtii ensin. Meren rannoilla vaeltaessa olen nähnyt liian monta muovinarujen ja -verkkojen aiheuttamaa julmaa kuolemaa.

  VastaaPoista
 3. Leena, sammakko lekotteli rantakivellä ja pelästyi minua ja lähestyvää kameraa. Mutta sainkin oivia vedenalaisia kuvia. Meilläkin on ihan pieni mansikkamaa, torilta ostetaan pakastemansikat. Yritin virittää verkon taiten lavan sisään, ettei siilit takertuisi siihen, mutta orava kiipeää minne vain. En voi kun syyttää itseäni. Marjapensaisiin en ole minäkään verrkkoa koskaan laittanut ja kuten sanottu, tästä lähtien en laita minnekään.

  Cheri, näin minäkin ajattelen, yhteistä hyvää jaettavaa kaikki sato näin kotiviljelyksillä. En olisi laittanut mansikoillekaan verkkoja, mutta kuuntelin taas liikaa muita enkä itseäni.

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva tsammakosta :)

  Meillä mansikkamaan suojana pidetään rumaa harsoa,koska verkot tosiaankin ovat yksiä tappovermeitä :c

  VastaaPoista
 5. Meillä ei ole mansikkamaalla minkäänlaista verkkoa eikä pelätintä ja mansikkaa ollaan saatu hyvin.

  Joskus ennen oli verkkoja reunoilla mutta niihin tarttui lintuja, siksi lopetettiin niiden käyttö.

  VastaaPoista
 6. Katja ja Lezzie, todellisia tappovälineitä nuo verkot tosiaan, harso onkin hyvä vaihtoehto, jos suojaamiselle on tarvetta.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.