perjantai 27. heinäkuuta 2012

LOPPUKESÄN ILOJA

Nämä syyshohdekukat ovat täynnä elämäniloa, tykkään näistä ihan hirmuisesti. Lajike on 'The Bishop'. Loppukesän kukkijat muistuttavat kesän kallistumisesta kohti syksyä,  mutta monet tekevät sen niin upeasti, ettei haikeudelle ole sijaa. Päinvastoin, ne muistuttavat, miten kesällä on vielä paljon annettavaa ja syksy tuo luontoon ja puutarhaan oman ainutlaatuisen kauneuden.
Kasvihuone on muuttunut viidakoksi. Minikurkkuja voi popsia suuhun joka päivä ja chilipaprikat ovat huippuhyviä sellaisenaan paahdetun ruisleivän päällä juuston kera tai lihapullataikinaan lisättynä. Tomaatit kypsyvät pikkuhiljaa ja muutama paprikakin on tulossa. Ihan kelpo sato ensikertalaiselle eikä isompi kasvihuonekaan olisi hullumpi juttu.

11 kommenttia:

 1. Tää sun uusi blogiotsikko lintukynttiläkruunuineen on muuten tosi kiva!
  Haa, kohta rakennatte kasvarille eteläsiiven :-D
  Ihanalta se näyttääkin! Mun pitää perehtyä siihen, millaisen kasvupaikan nuo hohdekukat oikein tarvitsevat jotta saan ne onnistumaan. Ovat niin ihania!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kuva syyskohdekukista, jotka ovat myös minun lempparini. Mullakin mieli seuraa kukkia ja sitä alkaa kummasti asennoistua syksyyn syyshohdekukkien myötä.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on iloisen ja pirteän näköisiä kukkasia! Ja ihanan rehevä kasvihuoneviidakko :)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kasvihuonees, tuolla varmaan viihtyy oikeen mainiosti.=)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavat nuo hohdekukat, mä en saa hatunhattua jaksamaan, en tajua mikä menee väärin mutta niin se vaan menee. Todella kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista
 6. Nuo verhot kasvarissa on niin kivat! Mulla on viiniköynnös k.huoneen perällä ja se varjostaa liikaakin, pitäisi varmaan saksia sitä mutta en ole vielä hennonut. Täytyy pistää mieleen nuo sun verhot ja laittaa sellaiset sit joskus haaveissa olevaan kesäkeittiöön. T.Minna

  VastaaPoista
 7. Hienon näköinen kasvihuone. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 8. Upeat keltaiset hohdekukat & ihana tuoli! Sait mahtisadon kasvihuoneestasi heti, hyvähyvä viherpeukalo. Paprika ruisleivän päällä on ihan mun superlemppari, tuli heti nälkä...

  VastaaPoista
 9. Ei kun laajentamaan kasvihuonetta :)

  VastaaPoista
 10. Hyvin passavat yhteen, keltaiset kukat ja sininen tuli.Ihana kuva.

  VastaaPoista
 11. Saila, kiitos, tykkään itsekin, vaihtelu virkistää! Kyllä näitä hohdekukkia soisi jokaiseen pihaan, ovat niin iloisia tapauksia. Yritetään kotiuttaa näitä piispoja uudelleen pihaasi.

  Kati, kiva kuulla, nää on kyllä ihastuttavia!

  Purlina, viidakko alkaa melkein ahdistaa, kun tunklee itsesnsä kasvariin!

  Laura, viihtyy ja varsinkin hetekka vetää ruoan jälkeen puoleensa, otin tänäänkin tirsat!

  Henrieta, siis sama juttu kun Sailalla, höh! Mulla kasvavat melko savessa ja auringossa.

  Minna, viiniköynnöksen varjosta mäkin haaveilen. Viini kasvaa jo kasvarin ulkopuolella ja kivijalassa on aukko sitä varten. Vartta on vielä sen verran vähän, etten ole ohjannut sitä kasvarin sisään. Toivottavasti joskus saan myös rypäleitä, oletko sinä saanut?

  Katja, kiitos :)

  Hortensia, satoa näköjään tulee, vaikkei niin kokemusta olisikaan, en tiedä meneekö viherpeukalon piikkiin ;)

  Cheri, joo, mitenköhän sen toteuttaisi...

  Tuija, joo heja Sverige!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.