maanantai 9. heinäkuuta 2012

RUOKAA SIELULLE

Puutarhan juhlakausi; pionit uhkeimmillaan ja rinnalla jättipoimulehtien, kurjenpolvien, sormustinkukkien, peurankellojen ja tarha-ajuruohon värikäs säestys. Muutaman vuoden vanha raatona saatu runkoruusukin riemastuttaa kukinnallaan.
'Bowl of Beauty' on puhtoisen ihana ja kukkiin taas mitä runsaimmin.
Vaaleanpunainen sormustinkukka kukkii ensimmäistä kertaa puutarhassani. Kimalaiset hekumoivat kukinnoissa ja minä tahdon näitä lisää ja lisää.
Sateen jälkeen pionikasvustot taipuvat maata kohti, 'Bowl of Beauty' tekee sen aika kauniisti toisin kuin raskaisiin tyllimekkoihin soinnustautunut 'Sarah Bernhardt'. Tämä mieletön kukkaloisto saa olon jotenkin runolliseksi. Todellista sielun ruokaa!

9 kommenttia:

 1. Voi mitä vaaleanpunaisia ihanuuksia! Sormustinkukat ovat onneksi aika hyviä lisääntymään, mulla valkoiset ovat valloittaneet tilaa vaaleanpunaisia nopeampaa, mutta herkkuvärisiäkin löytyy:)

  VastaaPoista
 2. No on! Kyllä tässä sielu lepää jo näitä kuviasi katsellessa. Oijoi miten kaunista <3

  VastaaPoista
 3. Ihana pioni! Ja upea runkoruusu! Jos haluat nuuhkia erinäköisiä pioneja, kurkkaa Mielen Lumoon: kävin Pionien kodissa!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo `Bowl of Beaty`, lisään hankintalistalleni:) Minunkin vaivaisessa puutarhassani avautui eilen ensimmäinen Sarah B:n nuppu ja ryntäsin heti kuvaamaan ja laittamaan siitä face päivitystä! Välillä tuntuu että oikein pakahtuu kasvien suomista ihmeistä ja pitäisi päästä kertomaan niistä kaikille:) Vain puutarhastelijat ymmärtävät tämän tunteen ja luulen että face kaverini ovat ihan kyllästyneitä ainaisiin kukka päivityksiini:D Pitäis varmaan itekin kyhätä jonkinlainen blogi jonka kautta voisi purkaa pakahtumistaan:)T.Minna

  VastaaPoista
 5. Maria, huokaisin täällä ääneen 'voi Luoja!', kun näin sun sormustinkukan;-) Sormustinkukka ei ole mikä tahansa kukka, vaan se haluaa itse valita kasvupaikkansa. Minä aikani taistelin vastaan ja sijoitin sitä minun mielestäni sopiviin paikkoihin, kunnes luin puutarhajutun yhden taiteilijan pihalta. Ko. puutarhan emäntä totesi, että 'sormustinkukka tietää itse, missä se on kaunein.' Nyt niitä kukkii siellä sun täälla ja saa kukkia vaikka missä, sillä on niin hurmaava ja kuin heinäkuu.

  VastaaPoista
 6. Pioni, odotan kovasti sormustinkukkien uusia valtauksia, valkoista löytyy multakin, mutta tämä on tosiaan herkku.

  Tiina, kaunista on sullakin!

  Intianminttu, tulen!

  Hanne, Kaisa ja Ronja, nyt tätä kauneutta täytyy jakaa!

  Minna, Sarah B on kyllä ehkä kauneimpia. Kuule, ehdottomasti oma blogi pystyyn, samanmielisten kesken tämä on niin moninkertaisesti hauskempaa! Ilmoita sitten, kun olet päässyt alkuun ;)

  Leena, tuo onkin mielenkiintoinen ja tärkeä tieto, kiitos siitä! Toivon kovasti, että nämä löytävät uusia kasvupaikkoja, ne ovat niin upeita ja luovat salaisen puutarhan tunnelmaa.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.