lauantai 4. helmikuuta 2012

KIDUTTAVAN IHANAT HAAVEET

Näillä keleillä keväästä haaveilu on melkein itsensä kiduttamista, mutta mitäpä sitä muutakaan tekisi. Ihanat tulppaanit tuovat pilkettä kotiin ja saavat kaipaamaan maasta nousevia siskojaan. Lukemisena Eija Klaucken Englantilainen puutarha, joka taas nostattaa matkakuumetta puutarhasaarelle. Hetkellistä helpotusta tuo juuri tilaamani The English Gardenin vuosikerta. Huhtikuussa on siis odotettavissa hekumallinen lukunautinto N:o 1. Ensimmäiset siemenkylvöt ovat itämässä. Chilipaprika 'Lombardon' siemenet hautuvat lämpimässä mullassa ja etelänruusuruohokylvöksen peittelin tänään lumeen saamaan kylmäkäsittelyn. 

7 kommenttia:

 1. Oo, kykvöksiä! Selvä merkki keväästä :D Kivaa viikonloppua, pysy lämpimänä!

  VastaaPoista
 2. Jännittävää! Toivottavasti ruusuruoho onnistuu!
  Minä yritin tänään käydä ostamassa jonkun englantilaisen puutarhalehden, mutta vaikka lähimmässä kauppakeskuksessa on aika hyvä lehtivalikoima, siellä ei ollut mitään englantilaista tarjolla! Pistin heti kassaneidin välityksellä viestin kauppiaille, että ainakin Gardener's World olisi kiva... ja toivon, että en ole ainoa sitä toivova, niin tilaavat myös.
  Ihana sininen terälehtien alaosa noissa tulppaaneissa, mahtava!

  VastaaPoista
 3. Tiina, hrrr, tämä jäätävyys on karmeaa, mutta mielessä ollaan jo ihan keväässä!

  Saila, toivotaan parasta, haluaisin niin kyseisen kasvin pihaani. Joku jo kommentoikin, että on saanut eteläruusuruohon kasvamaan ilman kylmäkäsittelyäkin. No kylläpäs, luulisi siellä etelän lehtipisteissä olevan riittävän laadukasta tarjontaa puutarhureille, toivottavasti tilaavat Gardener,s Worldin! Nuo tulppaanit olivat mustakin kauniita, isäntä toi ;)

  VastaaPoista
 4. Mahtaa olla vilu etelänruusuruoholla ;) ainakin kylmäkäsittely on varma. Kylvökuume ei ole vielä iskenyt, odottelen hieman lauhempia kelejä.

  VastaaPoista
 5. Samoja fiiliksiä täälläkin! Siemenvaraston voisi katsoa läpi ja miettiä tulevia kylvöjä. Matkakuumeeseen auttaa matkan varaus, toivottavasti pääsen vihdoin ja viimein Hidcoteen tänä vuonna!

  VastaaPoista
 6. Samoin, tuo samainen kirja on usein ilta lukemisena myös täällä ja haaveissa josko joskus puutarha näyttäisi edes hieman englantilaiselta, vaikkakin mini koossa..

  VastaaPoista
 7. Cheri - varmasti viluttaa, mutta itsepä taitavat kylmäkäsittelyä kaivata ;)

  Lumipyry - Hidcote, vautsi! Meillä ei taida olla nyt mahdollisuuksia keväiseen puutarhareissuun, parempia aikoja odotellessa.

  Hanna - vähitellen sitä on mahdollista luoda englantilaista tunnelmaa omaankin puutarhaan, pohjoismaisin maustein.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.