lauantai 28. tammikuuta 2012

KOHTI KEVÄTTÄ

Varaston pimennossa tapahtuu jännittäviä asiota. Eternal Flame -tulppaanit ja pikkuiset helmihyasintit puskevat jo versojaan mullan suojista. Haaveilen maaliskuusta ja siitä, että saan nostaa astian kasvihuoneeseen, istua ja paistatella auringossa lintujen kevätsirkutuksen soidessa ympärillä ja imeä itseeni uuden kasvukauden voimaa ja valoa. Juuri nyt tuntuu, että kaikki on ikiroudassa, mutta oikeastaan kevät on jo nurkan takana.

12 kommenttia:

 1. Oih..ihanaa kevät! Osaisitko neuvoa , kun minulla jäi pussillinen tulppaaneja laittamatta maahan syksyllä. Kukinta alku kesä, että kerkeiskö kasvaa ruukussa jos nyt laittaisi? Miten pitäis hoitaa?

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä tuo maaliskuinen päivä kasvihuoneessa. Tähdätään siihen! :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Voi noita ihania keväänvihreitä sipulikukkien alkuja. Mulla vastaavia keittiössä, laitoin syksyllä ruukkuun sellaisia viimekeväisiä sipuleita, jotka oli jäänyt laittamatta maahan. Nyt niistä kukkii yksi hyasintti, muut vasta vihertävät.

  VastaaPoista
 4. Pienikin kasvu tuntuu nyt niin suurenmoiselta! Käväisin tänään maakellarissa ja siellä puskee mullasta yhtä ja toista. Voi elämänkevät!

  VastaaPoista
 5. Voi, ihanaa, sulla on täällä ihan kevät kun minä olen ihan talvessa ;-) Mahtavaa versoilua!

  VastaaPoista
 6. Yhdyn Sailan mielipiteeseen, ihanaa kertakaikkiaan, niin napakan näköiset alut, että noita kattelee ihan mielikseen.
  Helmililjojakin on jo kaupoissa, sinisiä vasta plantagenissa, mutta tiedän myös valkoisia olevan jo kaupan.
  KOSKA olen myöhäissyntyinen,niin minunkin tulppanit vielä ovat pusseissa, mutta taidanpa sujauttaa ne huomenissa mullan uumeniin,kukkii sitten kun kukkii...silleen kävi myös mun amaryllikselle.
  Mukavaa viikonvaihdetta sulle.

  VastaaPoista
 7. On se niin ihanaa ottaa tämmöinen varaslähtö kevääseen<3 Mä kurkkasin viikolla kellariin,kastelin vähän siellä talvehtivia kärhöjä ym ja otin päivänvaloon muhkeat alut kasvattaneet hyasintit ja monta pussillista narsissinsipuleita,jotka ovat odottaneet kärsivällisesti ruukutusta.Alkuja on jo näkyvissä,vaikka ruukutuksesta on vain muutama päivä,kasvunvoima on valtaisa.
  Osanottoni kisunne katoamisen johdosta,se on niin sydäntäraastavaa,kun menettää lemmikin eikä tiedä mitä on tapahtunut.

  VastaaPoista
 8. Pauliina - itsekin kokeilen ekaa kertaa, mutta uskon, että onnistut. Laita sipulit multiin, kastele ja jätä viileään paikkaan, noin muutaman asteen lämpöön. Jossain vaihessa kevättä voit nostaa ruukun sisätiloihin tai säiden lämmettyä plussan puolelle ulos. Eiköhän ne sipulit sieltä nouse :)

  Tiina - eikös ja eihän siihen ole enää pitkä aika!

  Pioni - ah, kuulostaa ihanalta!

  Cheri - äläs muuta sano. Maakellari onki oiva paikka tarvetukselle. Meillä on tämä varasto ja mies ei ehkä ole niin mielissään, kun varasto täyttyy joka talveksi kasveilla :)

  Saila - sallittakoon pienet talviset hairahdukset, kohta se kevät tulee oikeasti :)

  Tuija - hyvä että kauppiaat ymmärtävät versojen merkityksen tässä vaiheessa. Sipulikukat ovat vain niin harmittavan lyhytikäisiä sisätiloissa.

  Tiina - kiitos. Mieli tarvitsee juuri tämmöisiä varaslähtöjä. Talvi voi lannistaa liikaa, jos ei anna itselleen lupaa haaveiluun ja pieniin mahdollisuuksiin nauttia keväästä hieman etukäteen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos :) Taidanpa kokeilla heti paukku pakkasten väistyttyä

  VastaaPoista
 10. Ihana blogi- ihania kuvia. Sait uuden lukijan. Kasvihuone olisi kyllä hieno juttu, mutta nykyisellä tontillamme ei sille ole, ikävä kyllä, tilaa. Juuri siitä syystä odotankin nyt kevättä ja uuden puutarhakauden alkua. Itse olen tuore blogin kirjoittaja (toistaiseksi kirjoittanut vain perheelle ja ystäville Suomessa), mutta taidanpa nyt rohkeana ehdottaa sen vilkaisua sinullekin. Pihajutut lisääntyvät kevään edetessä. Hyvää viikonloppua.
  Mariannaas.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Onnistuit sipulien kanssa, ihanaa! Jännittävää nähdä ruukku täydessä kukassa :)

  VastaaPoista
 12. Pauliina, kuulostaa hyvältä!

  Kiitos Marianna, kiva kun löysit tänne. Tulen kurkkimaan blogiisi!

  Näin kävi Hortensia, kumpa saisikin pian kantaa ruukut ulos, huoh tätä talvea!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.