tiistai 20. syyskuuta 2011

HEHKUA

Puutarhasta löytyy vielä pari loisteliasta, suorastaan hehkuvaa yksilöä. Toinen on tämä gladiolus, josta pakkauksen mukaan piti tuleman violetti.
Toinen on hortensia 'Endless Summer', joka teki tänä vuonna yhden ainoan kukinnon. Aikaisempina vuosina kukinnot ovat vivahtaneet vaaleanpunaiseen, mutta nyt maan happamuus toi esille ihanan sinen.
Jotta hehku on taattu myös ensi keväänä, täytyy nyt ahkeroida ja malttaa uhrata muutamia kymppejä. Tänään kaivoin multiin reilun sadan kappaleen satsin, toinen mokoma ei olisi pahitteeksi.

10 kommenttia:

 1. Aivan upea gladioluskuva, minulle tulee mieleen entisaikojen hienot alusvaatteet. Näyttää aivan silkiltä.

  VastaaPoista
 2. Ihan totta muuten, kun ne kukat ovat keväällä niin ihania, ja sipuleista tulevat aikaisimmat ilostuttajat! Minäkin istutin tänään jotakin sitä satsista, mitä saareen taas roudasin - perennoja alelaareista ja sipuleita, joita ei valitettavasti saa vielä alelaareista ;-)
  Voi ihanuus tuota gladiolusta! Hempeä kuin mikä. Ja hortensiassa todella hieno väri! Oletko laittanut maahan jotakin rautaromua tai rodolannoitetta?

  VastaaPoista
 3. Kiinnitti minunkin silmään tuo upea otos gladioluksesta, täydellinen kukka ja kuva!!!

  VastaaPoista
 4. Cheri - Väri on tosiaan ihan vanhojen rouvien alusvaatekatalogista!

  Saila - Sipuleita saa tosiaan pilkkahintaan ihan loppukaudesta, mutta istutussäät saattavat koitua liian ikäviksi marraskuussa ;) Tänään ostin taas neljä pussia, hyasintteja, lumikelloja ja ensimmäiset keltaiset tulppaanini (keltaisesta on tulossa lempiväri, tai itse asiassa keltaisen, liilan ja pinkin yhdistelmät houkuttavat nyt). Hortensian sinisyyden takana taitaa olla tuo kataja, joka pudottaa neulasiaan ja happamoi maata vuosi vuodelta.

  Sara - kiitos, komeita nuo ovat, ja helppoja kasvattaa.

  VastaaPoista
 5. Tuota hortensiaa aioin kyllä kokeilla uudestaankin. Mulla kasvoi muutama vuosi sitten, mutta huonolla paikalla, eikä selvinnyt kuin yhdestä talvesta.

  Sipulikukat vielä istuttamatta... Ja parin tilauksen sipulit vielä tulemattakin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin sain yhden kukinnon viime vuonna maahan laittamaani hortensiaan joka oli kesän ruukussa siitä tuli oikein kauniin valkoinen kukka. Pitäis taas laittaa ruukuista pari hortesiaa maahan ja katsoa tuleeko niistä mitään ens vuonna. Voi olla että ovat ihan terassihortensioita eikä ne selviydy talvesta mutta aina pitää kokeilla:) Mahtava gladious eikä ahittaa vaikka onkin pinkki niin on kaunis, kuin samettia.
  Viikonloppuja:)

  VastaaPoista
 7. Kaunista hehkua!
  Täälläkin on sipuleita istutettu, erilaisia laukkoja ja helmihyasintteja.
  Tummaa tulppaania ostin, vaikka aina ne on popsittu parempiin suihin talven aikana. Taas pitää yrittää...
  Hehkuvaa syksyä, sais jo sateet hellittää että pääsis vielä istutustöihin.

  VastaaPoista
 8. Upea gladiolus, vau! Mun sipulit vielä odottaa maan kylmenemistä, varasto hiljakseen kasvaa ja kasvaa...

  VastaaPoista
 9. Pioni - mulla on kasvanut jo pidempään, puskat ovat jo hyvänkokoisia, mutta kukkia saisi tulla enemmän.

  Henrietta - aina täytyy ottaa riskejä, näissäkin hommissa.

  Eeviregina - laukkoja ja helmihyasinttejä täälläkin, muun muassa. Tänään hain vielä lisää ja istuttelinkin osan. Huomenna paistaa, nautitaan!

  elämäni matkat - itse olen yrittänyt istutella sitä mukaa kun on tullut osteltua, pelkään että en selviä, jos joudun istuttamaan kaikki viime hetkellä, kylmässä, pimeässä sateessa ;)

  VastaaPoista
 10. oih, miten upea gladiolus... :) oma aikomus on myöskin kokeilla ruukuttaa tulppaninsipuleita.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.