lauantai 24. syyskuuta 2011

PIIPPALAKIT MULTIIN

Keväisin olen ihastellut muutamissa blogeissa ruukuista puskevia kevätsipuleita. Katsotaan, miten itse onnistun.  
Ensimmäiseen kerrokseen 'Eternal Flame' -tulppaaneja...
ja päälle helmihyasintteja. Multaa päälle, reilu kastelu ja astia pimeään ja viileään varastoon. Sipuleita kaivelin tänään myös maan multiin. Keltaisia 'Golden Apeldoorn' -tulppaaneja pinkkien 'Maytime' -tulppaanien sekaan, lumikelloja, kevätkelloja ja lisää helmihyasintteja. Laukat, hyasintit, 'Thalia' -narsissit ja 'Purple Prince' -tulppaanit odottavat vielä pussukoissaan. Luulen, että tulen sortumaan vielä jossain vaiheessa, sipuleita kun löytyy melkein joka puodista. Erikoisuuksia saisi tilaamalla, mutta vielä olen tyytynyt vain ostamaan suoraan hyllyistä. Pieniä kasvitieteellisiä tulppaaneja tosin kaipaisin, kreetantulppaanit olivat ainoita, joita löysin.

11 kommenttia:

 1. Niin, niistä kelta-pinkeistä yhdistelmistä oli puhe; se on totta että yhdistelmä on vastustamattoman pirteä ja hyväntuulinen, varsinkin keväällä.
  Voi että, tässä parissa lähistön puutarhamyymälässä on aika hyvät (lue: pelottavat hyvät) valikoimat sipuleita, myös villitulppaaneja. Hmm...

  VastaaPoista
 2. Mullakin ois vielä yks 50 helmililjan sipulia, laukat ja Angelique -tulppaanit laittamatta. Tota astiaan istuttamista olis kyllä kiva kokeilla, mutta mulla pakkaa unohtumaan kaikki sinne kellarin syövereihin.

  VastaaPoista
 3. Mää tilasin kolmestakin paikasta;) Ja yksi paketti vasta tullut, täytyy siis vielä odottaa ennenkuin pääsen kaivamispuuhiin.
  Ja vielä en ole tutustunut paikallisien myymälöiden valikoimiin...

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, täytyypäs kokeilla tuota ruukussa kasvattamista.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa tosi hyvältä tuo sekoitus ja lajikkeet. Harmittavan vähän tosiaan on villitulppaaneita missään kaupoissa, joutuu aina tilaamaan :( Ihanalta näytti se Purple Prince -tulppaanikin!

  VastaaPoista
 6. Mulla on paperikassillinen sipuleita jo odottamassa ja yksi nettitilaus tulematta. Kivaa puuhaa ja keväällä vieläkin kivempaa, kun saa ihailla kukkasatoa.
  Sun sinkkivati on hyvännäköinen ja ilemisesti aikas reilun kokoinen?

  VastaaPoista
 7. Tulin vain toivottamaan aurinkoista, lämpöistä ja oikein rentouttavaa lomaa!! :) Nauttikaa!

  VastaaPoista
 8. Arg... nyt muistan, että minullakin on ruukkuja varten sipuleita kahdenlaisia, että kokeilen kellaritalvetusta.
  Täytyykin muista kohta laittaa ne.

  VastaaPoista
 9. Miks mä en voi omistaa kellaria, josssa vois talvettaa kaikki mukavat kokeilut ja muut?! Tule pian kevät ja silloin voin ihailla muiden syksyllä istuttamia ihanuuksia. Toki vieläkinhän ois aikaa istuttaa jokunen sipuli, kun ei ole vielä yhtään!

  VastaaPoista
 10. Minäkin kokeilin sipuleita muutamaan ruukkuun. Kellari puuttuu multakin, vei ne isälle. Samoin ruusu- ja pelargoniruukut.
  Takapihan uusiin penkkeihin istutin tädiltäni saamani tasetit ja ostin useita erilaisia laukkoja.
  Valkosipulia tungin sinne tänne, jospa se auttaisi ettei myyrät syö kaikkia sipuleitani talven aikana!
  Kirpeitä syyskesän päiviä!

  VastaaPoista
 11. Hei kaikille ja anteeksi että täällä on niin hiljaista! Blogiummetusta, pahemman kerran! Kiirettä ja lomaa ollut myös. Ja nyt on jo miltei paniikki saada viimeiset sipulit multiin ja viimeiset perennat myös, kääk! Ja verkot puiden ympärille ja... yritän ryhdistäytyä. Vähän sekavaa elämää vielä pari viikkoa, joskos sitten asettuisi uusiin uomiin?

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.