torstai 18. elokuuta 2011

PUUTARHURIN VUOSI

Kasvihuoneessa salaattipöytä on vielä hetken parhaimmillaan. Ajatukset karkaavat silti jo ensi kevääseen. Mietin, miltä kasvihuone tuntuu maaliskuussa, kun auringonsäteet alkavat jakaa lämpöään ja voin aloittaa fiilistelyn lasihuoneessa. Vuodenajat saavat erityisen merkityksen, kun niitä katsoo puutarhurin silmin. On aika kiireen, on aika levon ja jossain siinä välissä saa myös nauttia maapalstan antimista kaikilla aisteilla. Puutarha on mielessä läpi vuoden, tavalla tai toisella.
Kiiltopäivänhatut kohoavat pitkälti toisessa metrissä. Viime kesänä sen hankin ja nyt kasvi on jo kuin pitempäänkin paikallaan olleena. Kimalaiset ovat suorastaan juopuneet medestä, varsinkin auringonkukissa on toikkaroinut pörriäisiä jalat heikosti kantaen. 

6 kommenttia:

 1. Vitsit, olis pitäny kylvää salaattia lisää vielä heinäkuussa. Sulla on niin herkullisen näköistä popsittavaa että! :)

  VastaaPoista
 2. Kevät täälläkin jo mielessä, kukkasipuliluetteloita selaillessa:)

  VastaaPoista
 3. Totta, puutarha on mielessä kesät talvet. Talvella voi fiilistellä puutarhakirjojen kanssa ja tehdä suunnitelmia. Kevättä kohti kuume nousee ja siemenluettelot rispaantuvat niitä selatessa. Mutta puutarhanhoito on niiiiin palkitsevaa.

  VastaaPoista
 4. Joo sipuleita pitäis tilata ja sit taas istuttaa se kauhee määrä,uh. Muutenkin mulla on ihan kauheesti siirtohommia kun vaan jaksais. Talonyhtiön pihalle olen tehnyt kaksi uutta kukkapenkkiä.Hommaa olis vaik kuin mutta en ole kyllä mitään tehnyt koko kesän aikana joten ehkä nyt on hyvä ja ainakin viileempää joten kivempi puuhastella. Ihania hattuja sulla tykkäisin kans:)

  VastaaPoista
 5. Mun salaatit on jo ihan finiitto, kun en tehnyt uusintakylvöä. Olen kerännyt melkoisen kasan puutarhakirjoja (vaikka ostin vain ne ihan parhaat ja pakolliset) pitkän talven varalle. Viimetalvena tein puutarhasuunnitelmaa ja ensi talvena se saa jatkoa.

  VastaaPoista
 6. Ne sipulit, ne sipulit. Pian täytyy olla tosiaan asialla ja varmistaa kevään ilo ja riemu.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.