sunnuntai 14. elokuuta 2011

HENKIINHERÄTYS

Siitä on luullakseni neljä vuotta, kun syksyisen sateisena iltapäivänä rahdattiin kuvan klaffipiironki kirpparilta kotiin. Kunto oli surkea, piironki seisoi huojuvilla jaloilla ja näytti kärsineen kosteudesta ja tupajumeista. Kotiin päästyään kaluste on seissyt autokatoksessa kesät talvet (siis mahdollinen tupajumiyhdyskunta on ainakin pakkasissa hävitetty). Viime kesänä aloitin fiksailun laatikoista, kaapinovista ja klaffitasosta. Kuluneen kesäloman aikana poistin  myrkynvihreän värin kaapin sisuksista ja eilen jatkoin pakkeloimalla hiiren mentäviä reikiä. Jalat joutivat takkaan, mutta onnekseni löysin samaiselta kirpparilta kaksi muhkeanmuotoista kaapinjalkaa, jotka sopivat piironkiin mallikkaasti. Takajaloiksi välttivät sahatut tolpat. Piirongissa oli kauniit listat ylä- ja alareunoissa, mutta nekin olivat täysin lahot. Läheisestä puutavaraliikkeestä löytyi tarkoitukseen sopivaa profiilia, jolla piironki saa viimeistelyn. Maalilla sitten viimeinen silaus, mutta lupaan, valkoista siitä ei tule.

9 kommenttia:

 1. Oi miten upea! Tuo on niin hieno. Ja siitä tulee varmasti upea. Ei se vauhti, vaan tekemisen ja keksimisen ilo...
  Minä sain polttopuuksi leimatun klaffipiirongin täältä samalta saarelta, mutta se on paljon pienempi ja yksinkertaisempi, silti minusta kaunis ja viehättävä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja odottanee kuunostusta noin neljä vuotta!

  VastaaPoista
 2. Kekseliäisyyttä välillä tarvitaan vanhan kunnostamisessa, sinähän tiedät! Yksi reikä nurkassa oli alunperin paikatti pellinpalalla, jossa luki 'eläimenruokaa'! No laitoimme vähän siistimmän puunpalan ja sahanjauhon ja liiman seoksesta mies teki vielä pakkelin, jolla kolo viimeisteltiin.

  Hienoa, että pikkupiironki sai sinut emännäkseen!

  VastaaPoista
 3. Tuosta tulee upea.

  Sinulle on muuten tunnustus blogissani jos haluat ottaa sen vastaan. :)

  VastaaPoista
 4. Mahtava piironki, siitä tulee varmasti tosi upea!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Santra, otan tietenkin tunnustuksen vastaan!

  Kiitos 'elämäni matkat', kapistus on raameiltaan kyllä komea ja näyttää siltä, että siitä ihan kunnon kalu saadaan!

  VastaaPoista
 6. Hieno on ja vielä hienompi tulee käsissäsi! Odotan innolla lopputulosta :) T: Hortensia

  VastaaPoista
 7. Mukavaa kuulla Marian kuulumisia pitkästä aikaa. Tervetuloa minunkin blogiani kurkkaamaan.

  VastaaPoista
 8. Iltaa Hortensia! Laitan kuvia, kun saan valmista ja saamme mööpelin raahattua sisään :)

  Lilium, kiva tutustua, kävin jo luonasi ja palaan pian ajan kanssa!

  VastaaPoista
 9. Tosi ihana! Vanhat kaapit ovat tosi kauniita. Aikaa ja kärsivällisyyttä tosin vaativat, mutta kylläpä niitä sitten on mukava käyttää ja katsella:) Omani on jäänyt muiden töiden jalkoihin, ehkä tänä syksynä, ..

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.