keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

PIENESTÄ SIEMENESTÄ

Pienet onnistumiset ovat puutarhanhoidossa oikeastaan aika isoja, kuten se, että onnistuu kasvattamaan monivuotisia perennoja siemenestä kukaksi asti. Tiedän, jotkut ovat tosi taitavia tässä hommassa. Itselläni on takana reilusti enemmän epäonnistumisia kuin onnistumisia, mutta tänä vuonna saan laittaa ruksin seinään, kun viime vuonna kylvetyt komealupiinit kukkivat taustanaan myös omista kylvöksistä kasvaneet koreakärsämöt.

6 kommenttia:

 1. Hienoa! Minullakin oli kerran lupiinin siementaimi, mutta se otti ja kuoli. Luulen, että pussissa saattaa vielä olla lisää siemeniä, voisikin joskus ottaa ja viskata nuo vanhat siemenpussien jämät johonkin laakeaan astiaan ja katsoa mitä tapahtuu. Ei ne ainakaan siellä pussien pohjilla idä!

  VastaaPoista
 2. Hyvähyvä!! :) Tuo punainen lupiini on niin hurmaava.

  VastaaPoista
 3. Pitäisi tosiaan vähän ahkerammin kylvää noita siemeniä, ihan silleen ohimennen ja katsoa, tuleeko mitään. Tuossa lupiinissa oli kyllä intensiivinen väri.

  VastaaPoista
 4. Ole ylpeä itsestäsi:) Mulla on jaloritarinkannuksia tuossa pikkupikku alkuina ja katotaan kestääkö loppuun asti ja kasvavatko taimiksi jotta saisin syksyllä siirrettyä maahan. Mulla nämä siemennyshommat ovat hieman hakusessa ja kun ei ole tiloja eikä ikkunalautoja. Ulos jos vien harakat ja oravat tuhoo sen hetkessä.
  Lupiini on ihana, kyllä kannatti:)

  VastaaPoista
 5. Hienostihan onnistuit! Upea kukkanen :) Ei se niin helppoa aina ole, taistellaan eteenpäin perennakylvöstemme kanssa!

  VastaaPoista
 6. Kiitokset tsempistä Henrietta ja Hortensia :D Olen muuten onnistunut noiden ritarinkannusten kanssa, kyllä säkin Henrietta saat ne kasvamaan ja kukkimaan!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.