maanantai 11. heinäkuuta 2011

HOMSSUISTA

Kukkein kausi on takanapäin, ei mahda mitään. Väriloiston haalennuttua puutarha näyttää äkkiseltään epäsiistiltä ja homssuiselta. Tänään olen yrittänyt kitkeä ja siistiä. Aina on onneksi jotain, josta nauttiakin, kuten esimerkiksi meheviksi pehkoiksi kasvaneet kuunliljat.
Myös isotähtiputki on kaunis, on ollut jo monta viikkoa. Ihana pitkään kauniina pysyvä perenna.
Yhtä raikkaana hehkuu punatähtiputki 'Lars'.

7 kommenttia:

 1. Mun on kerta kaikkiaan saatava tähtiputkia, nuo on upeita. Josko syksyllä järjestelis penkkejä ja sais tilaa noille. Mulla on pari niin isoksi kasvanutta kuunliljaa että vie puolet penkistä (mullahan on pikku rivaripiha vaan). Tuo istuinryhmä on sitten upee, eikös sun miehes ollut askarrellut ne jos oikein muistan?!

  VastaaPoista
 2. Punatähtiputkea löytyi minunkin kauppakassistani viimeisimmän puutarhamyymäläreissuni jälkeen. Kiva kuulla että kukkivat pitkään:)

  VastaaPoista
 3. Niin on, kuihtuneet kukatkin näyttävät risuisilta ja se ihana morsiustunnelma mikä pihalleni koiranputkista tulee on nyt ruskeaa epämääräisyyttä... mesiangervoilla on sentään kauniit kukat nyt! Pihallani on vielä niin paljon villejä kohtia, että olen paljolti luonnonkukkien armoilla ;-)
  Juuri kun katsoin kuunliljakuvasta, että onhan tuossa jotakin ihanaa tähtiputkea, niin sitten siirrytkin esittelemään sitä. On ne vaan ihania. Luulin hankkineeni isotähtiputkea, mutta se onkin vaaleanpunertava, oikein tervetullut sellainen kumminkin <3

  VastaaPoista
 4. samaa on harmiteltu täälläkin. Kauniita nuo tähtiputket, mullakin on jotain tutulta saatua, tosin en tiedä kumpaa. Kuinka korkeiksi nuo kasvaa? Tai miten korkealle kukkavanat nousee?

  VastaaPoista
 5. Totesin juuri saman, että kaikki näyttää kukkapenkissä kulahtaneelta. Teillä ei kyllä näytä, ihana näkymä tuosta kuunliljakujanteelta oleskelupaikalle :) Näyttää kyllä tosi freessiltä & tunnelmalliselta!!

  VastaaPoista
 6. Puutarhani on jo pitkään näyttänyt surkealta, koska vettä ei ole tullut pisaarakaan sitten juhannuksen alusviikon. Tänään ja viime yönä on satanut, joten nurmikko on saanut kaipaamansa avun kuivuuteen. Ei siinä kasvanutkaan enää oikein muut kuin voikukka ja apila.
  Kyllä kesä-ja heinäkuun alku on parasta aikaa monen perennan kohdalla, ruusut kukkivat kyllä vielä myöhään syksyyn ja päätin, että punaisia ja sinisiä kukkia on saatava enemmän puutarhaan, muuten näytää liian hailakalta.
  Kuunliljat on ihania, niitä on niin monenmoisia, itselläni on keltavihreä ja valkovihreä raidallinen lehden reunus. Ne on kivoja.täällä juurikin niitä viimeviikolla siirtelin ja jaoin kun osa oli vähän huonossa paikassa ja kasvanut liian isoksi.

  Aurinkoista viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 7. Henrietta - varmasti saat sopimaan tähtiputkea omaan pikku pihaasi ja minusta se sopii hienosti juuri kuunliljojen lomasta kasvamaan. Joo, mies se noita penkkejä askartelee, olen kyllä itsekin niihin eri tyytyväinen.

  Pioni - tähtiputkea soisi kyllä löytyvän joka puutarhasta, on se niin kaunis!

  Saila - joo, hääjuhlat loppuivat kuin seinään! Mutta onneksi on vielä monta kukkaa pääsemässä vauhtiin, nyt on vain tämmöinen suvantovaihe. Eikä tähtiputken sävyllä ole väliä, kauniita ovat vaaleat ja punaiset.

  Puutarhuri - minulla tuo isotähtiputki on noussut varmasti metriin saakka, punatähtiputki näyttää kasvavan hillitymmin.

  Hortensia - kuva on meidän etupihalta, joka nousee silmissäni arvoonsa, kun takapihan kukkaloisto hiipuu. Etupihalla vallitsee seesteisempi varjoisan vehreä tunnelma, jonne voi paeta sekamelskaa ;)

  Tuija - kuunliljat ovat tärkeä osa puutarhaa, niillä on jotensakin rauhoittava vaikutus. Se onkin haaste, että saisi puutarhansa näyttämään viehkeältä koko kasvukauden. Olen leikellyt armotta pois kaikki kuihtuneet kukat ja nyt odotan seuraavia kukkijoita.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.