torstai 5. toukokuuta 2011

PUUHAA PUUHAN PÄÄLLE

Tiilistä osa on jo pinossa pihamaalla. Kuoppa on viittä vaille valmis suodatinkankaineen, salaojaputkineen, styroxeineen ja kalliomurskeineen. Ensiviikolla aloitetaan sokkelin teko. Tuntuu hienolta, kun pitkäaikainen unelma muuttuu pala palalta todeksi.
Ensimmäiset kesäkukat on istutettu ja ovat tietenkin orvokkeja. Väriyhdistelmät vaativat myymälässä joka vuosi tarkkaa harkintaa. Tänä vuonna siis purppuraista punaista ja suloisenväristä liilaa.
Vanha mansikkamaa ankeine katekankaineen sai väistyä. Sato ei ole ollut kummoinen enää pariin vuoteen. Tilalle istutin lisää herukkapensaita, 'Öjebyn' ja 'Punaisen hollantilaisen'. Pienen mansikkamaan laitoin uusista Polka-taimista yhteen kasvilaatikkoon ja katteeksi laitoin pellonpientareelta haravoimaani kuivaa heinää. Kokeilenkin kateviljelyä kasvimaalla nyt kaikkien taimien kanssa. Raparperi, perunat ja pensasmustikatkin saivat omat kauniin pehmeät katteensa. Muut laatikot katan sitten, kun taimet ovat nouseet pintaan.

11 kommenttia:

 1. Kuiva heinä on kaunista :-) Minäkin laitan sitä aina sinne sun tänne ja toivon ettei mukana tule rikkaruohojen siemeniä. No niitä sitten nypitään jos tulee.
  Mutta kunhan ei tule mitään juolavehnää!
  Kuivassa heinässä on vaan se vika, että saarella jossa melkein aina tuulee se tuppaa lentämään kuin naapurin tupee ;-)
  Aivan ihana on tämänvuotinen orvokkiyhdistelmäsi <3 Minäkin olen mallaillut niitä vaikka kuinka silloin joskus kun niitä olen ostanut, jostain syystä en ole kertaakaan tainnut ostaa niitä tänne saareen. Ehkä kynnys ostaa "vain" yhden kesän kukkia ja roudata niitä tänne saakka on liian suuri? Heittelen yleensä samat silkkikukkien siemenet keväällä vielä pystyssä olevista varsista samaan ruukkuun missä edellisetkin kasvoivat ja hyvä tulee ;-)
  Nimim. Huoleton puutarhuri

  VastaaPoista
 2. ps. Odotan innolla kasvihuoneenne pystytystä, mutta en takuulla silti niin innolla kuin sinä!

  VastaaPoista
 3. Mansikoille olen käyttänyt kuivia koivunlehtiä ja olkia, kuten jo mansikan englanninkielinen nimikin jo kehoittaa. :)

  Ihana tuo tiilipino, omani pitäisi vielä kaivaa metsästä kaiken roskan alta (tällä tontilla oli joskus iso grilli, mutta se on purettu ja ne jämätiilet odottaa uutta elämää)

  VastaaPoista
 4. Hih, hauska tuo STRAWberry, ei ollut tullut mieleen koskaan :)

  Nyt on kyllä todella kaunis ja esteettinen viljelyspalsta, ihastuin! Kukkien värimallaaminen on minustakin erittäin tärkeää, olet onnistunut tänä vuonna täydellisesti, superihkut orvokit!!!

  VastaaPoista
 5. Kaunista, nuo orvokit ovat ihanan värisiä! :)

  Mistä materiaalista olet tehnyt kasvimaasi kehikot, kauniin värisiksi on laudat harmaantuneet ! :)

  VastaaPoista
 6. Taidan olla melkein yhtä malttamaton näkemään kasvihuoneen kuin sinä saamaan sen pystyyn ja kunnon naisena sinulla tietysti on kalustus ennen kuin kasvihuone on pystyssä:)

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Minulla on pieni tiilistä ladottu mansikkamaa, jossa on olkea katteena (myös kasvimaalla). Tänä keväänä olisi tarkoitus laajentaa mansikkamaata, ja juurikin tuommoisia lautakehikoita olen ajatellut. Hyvältä näyttävät nuo omasi! :) Ja kasvihuoneen valmistumista seuraan kiinnostuneena, kuten myös blogiasi! :)

  VastaaPoista
 8. Olen aina tykännyt tiilistä ja niiden väristä. Tätä kasvihuoneprojektia on kieltämättä kiva seurata. Kasvilavakin oli jo niin upea että ei ihme, että meitä innokkaita seuraajia on monta! Täksi viikonlopuksi on luvattu lämmintä, joten voin vain kuvitella miten innoissa siellä ollaan puutarhan kimpussa. Mekin lähdetään maalle heti huomenaamulla. Sellaista hyvin vaatimatonta kasvilavaa rakenellaan tällä hetkellä terassille. Oikein ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 9. Saila - ehdin jo harmitella kuivaa heinäkasaa kunnes hyötykäyttö löytyi. Täytyy kait kurkia välillä katteen alle ja kitkeä ajoissa, jos on tarvis. Nyt täällä tuuleekin puuskittain, mahtaakohan tupeet jo löytyä naapurista :D
  Ymmärrän, ettei hetken ilostuttavia kesäkukkia tule välttämättä hommaatua saareen. Itsekin pysyttelen kohtuudessa, kesäkukissa kun tuppaa olemaan työtä.

  Quu - tosiaan, enpäs ole tuota mansikan englanninkielistä nimeä koskaan miettinytkään! Ja englantilaisissa kuvissa näkee yleensä juuri olkea mansikan katteena. Tiilikasa metsässä kuulostaa aarteelta!

  Hortensia - kiitos! Kyllä luonnonmateriaalit ovat lyömättömiä niin kauneudessaan kuin toimivuudessaankin! Itsekin olen erityisen ihastunut tähän orvokkien värisointuun.

  Annu - nuo kasvimaan kehikot ovat ihan käsittelemätöntä mäntyä, joka vuosien saatossa saanut luontaisen harmauden pintaansa.

  Henrietta - juuri noin, kalustus ja sisustus on valmiina ja suunniteltuna, mahdan pyörtyä onnesta, kunhan pääsen siihen herkullisimpaan vaiheeseen :D

  Vaahteramäki - kiva, kiva, tervetuloa! Tiililadonta kasvimaalla on myös kaunis ratkaisu.

  Dahlia - totta, tiilet ovat kauniin värisiä. Tämmöiset vanhat ovat lisäksi kaikki uniikkeja ja ajan patinoimia, mikä tekee niistä vielä ihanampia. Lämmin viikonloppu saa minut kaivautumaan yhä syvemmälle pihan multiin, oi autuutta ja onnea! Ihanaa, kun pääsette mökillenne puuhastelemaan ja nauttimaan äläkäs ollenkaan vähättele projektianne. Kasvilava on hieno juttu, oli se sitten millainen tahansa. Tärkeintähän siinä on se sisältö. Ja kiva, että täällä ollaan hengessä mukana kasvihuoneprojektissa!

  VastaaPoista
 10. Malttamattomana odottelen kasvihuoneenne valmistumista! :D Ihanat kasvilaatikot, mäkin sain eilen ekan laatikkoni paikalleen.

  VastaaPoista
 11. voi kun rakastan noita punervia tiilejä...Tiilitalossa assuu onnellinen perhe:)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.