tiistai 3. toukokuuta 2011

VALMIS

Kasvilava on valmis. Itse olen kovin tyytyväinen lopputulokseen. Nyt jatkamme kasvihuoneen parissa, kunhan  kevätflunssat ja muut kiireet helpottavat. Eilen käväisimme siskon kanssa Ikeassa ja kasvihuoneen kalustuskin olisi valmiina!

24 kommenttia:

 1. Oi kun se on kaunis! Onneksi olkoon! Näyttäisi olevan tosi hyvin toimivaa tuo teidän yhteistyö, kun mies on osannut tehdä juuri loistavat puitteet sun kunnostamille ikkunoille (tai ehkö teitkin koko laarin itse?)
  Onko se saman värinen kuin talo? Kaunis! Eikun kylvämään...

  VastaaPoista
 2. Ei, kyllä mies nimenomaan teki nuo puitteet ja mä kunnostin ikkunat! Tämä nikkarointi ja rakentelu on aina sujunut vallan mainiosti yhteistyönä; yleensä aina mä suunnittelen ja mies sanoo painavan sanan teknisestä toteutuksesta ja sitten ruvetaan hommiin :D

  Väri on sama kuin talossa, maalia kun on varastossa vielä litrakaupalla.

  VastaaPoista
 3. Hieno tuli! Tuo ikkunoiden kunnostus on kovaa työtä, mutta lopputulos varmasti palkitsee! Mitäs ajattelit kasvilavassa kasvattaa?

  VastaaPoista
 4. Vau miten hieno ! Aivan ihana....
  Minuakin kiinnostaa, mitä olet suunnitellut laittaa sinne kasvamaan.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kasvien kelpaa! Kaunis ja tukeva lava. Kehut myös miehellesi, hän on kätevä.

  VastaaPoista
 7. Todella upealta näyttää, ihan superhienolta! Odotan innolla, miltä kaunis lava tulee näyttämään kasvien kanssa.

  VastaaPoista
 8. Kysyisin vielä, millä maalilla lava on maalattu?

  VastaaPoista
 9. Kylläpä siitä tuli ihana, enhän mie kehtaa ensinkään omaani esitellä....:)

  VastaaPoista
 10. Hieno. Jenni tuossa kysyikin maalista. Itse kun oon miettiny, miten käsittelisin puutarvaran, ruokaa kun on tarkotua kasvattaa. Teillä sisäpuoli käsittemättä?

  VastaaPoista
 11. Siitä tuli kyllä todella ihana!
  Mitä aiot laittaa sinne kasvamaan?

  VastaaPoista
 12. Onpas täällä paljon mukavia kommentteja! Lava on suunnitelmissa siirtää tulevaan kasvihuoneeseen enkä taida nyt sitä ottaa vielä käyttöön. Ajatuksena on tulevaisuudessa aloittaa kylvöt jo aikaisin keväällä lavassa kasvihuoneen lämmössä. Ei mitään ihmeellistä, ehkä rucolaa, salaattia, retiisiä ensi alkuun. Lisäksi olen ajatellut, että toisessa päädyssä olisi sopiva paikka vaikka kirsikkatomaatille. Tämä on itsellekin uutta ja vaatiin tuumausta ja kokeilua.

  Tuo ulkopuoli on maalattu tosiaan talonmaalauksessa ylijääneellä Nordican Ekolla. Ikkunapuitteet on taas kestävämpää öljymaalia. Sisäpuolen ajattelin käsitellä ihan ruokaöljyllä, mutta vuoraan sen ennen mullan laittoa luultavimmin mansikkakankaalla, joka suojaa puuta mutta päästää kosteutta läpi. En osaa arvioida ratkaisujeni pätevyyttä, mutta maalaisjärkeilin asian näin ;)

  VastaaPoista
 13. Aivan upea! Tällainen on mullakin ikuisuushaavelistalla, puhumattakaan kasvihuoneesta. Sen uskon saavani ehkä "eläkkeellä";)

  VastaaPoista
 14. Hmm. Kommentoin vielä tuota ruokaöljyllä käsittelyllä. Nimittäin itse ajattelin ensin samaa, mutta sitten googletettuani luin, että ulko-oloissa se homehtuu herkästi. Pitäisi käyttää jotain homeenestoainetta kai myös. Näin käsitin.

  VastaaPoista
 15. Hei! Vierailen nyt blogissasi ensimmäistä kertaa ja ihastuin heti. Siispä jään lukijaksi :). Erityisesti kahlasin nyt läpi noita kesäaikaisia postauksia puutarha-aiheita etsiäkseni.
  Hieno kasvilava ja kasvihuonekin tulollaan, kiva! Oikein ihanaa kevättä ja kesän odotusta sinulle! Olen innoissani, kun löysin tämän blogin :).

  VastaaPoista
 16. Peurankello - kiitos! Haaveilla on taipumus toteutuia jossain vaiheessa :)

  Multasormi - tuo saattaa olla totta. Ehkä tyydyn vuoraamaan sisustan. Toisaalta, eihän tämä puinen kehikko ole ikuinen ja ainakin pohja huononee nopeasti. Laitoimme vanhat vanerit pohjiin ja porasimme reikiä, vaihdetaan sitten kun on tarvis.

  Eija - on niin mukavaa aina kun uusia lukijoita ilmaantuu! Yritän olla ahkera bloggaaja kesänkin aikana, vaikka kaikki tekeminen vie niin mennessään, ettei koneelle aina malta tulla! Ihanaa kesän odotusta myös sinulle.

  VastaaPoista
 17. Arvasin, että täältä löytyy se hienoin kasvilava ikinä! Oi onnea! Mitä ihanuuksia ostit Ikeasta? Minäkin tein jo listaa Tärnö -jutuista ja sellainen Sockerärt -kannu vaaleansinisenä olisi niin kiva kasvishuoneessa.

  VastaaPoista
 18. Aivan mahtava lava siis todella kaunis. Kyllä kannatti ahertaa ja rapsuttaa ikkunoita.

  VastaaPoista
 19. Hortensia - kiitos! Kuules, Ikeasta ostin juuri noita Tärnö-kalusteita, pöydän ja muutaman tuolin. Lisäksi ostin suosittelemasi Hylliksen ja se on jopa jo koottu, vaikkein kasvihuonetta vielä olekaan ;D
  Oli erinomainen pieni hylly, tukeva, söpö ja oivan kokoinen! Pojalle työpöytää ja muuta tarpeellista ostin myös. Kyseiset kannut osuivat silmiini ja ihastelin niitä, mutten enää raaskinut täyttää kärryä!

  Hortensia - kiitos! Aikaa meni, muttei tosiaakaan harmita, tyytyväinen olen!

  VastaaPoista
 20. Jee Hyllis on erinomainen, minä ostin myös sen. Olen varma, että kasvihuoneestasi tulee minunkin unelmieni kasvihuone, kaikki elementit ovat niin olemassa. Harmi vaan etten saa omaani edes alulle, kerään voimia...Pakko vielä udella millaisen työpöydän poikanen halusi, ajankohtainen aihe meillekin, eskarilainen pian perheessä.

  VastaaPoista
 21. Kiitos Hortensia! Voi kun pääsisimme myös vähän ripeämmin rakentamaan. Tänään mies haki lautaa sokkelin muurausta varten. Leipätyöt pakkaavat rajoittamaan näitä toukokuun puuhia.

  Ostin sellaisen valkoisen ison pöytälevyn ja siihen valkoiset hyllylliset pukkijalat, Vika Amon tai jotain siihen suuntaan. Nyt tarvittaisiin tosin sitten tehokkaampi säilytysjärjestelmä. Malm-sarjan reiluja laatikostoja jo katselin. Kootessa kyllä tuli taas mieleen, olisiko vähän tukevampi vaihtoehto ollut parempi, mutta kivalta tuo kokonaisuus näytti eikä ollut Ikean tyyliin hinnalla pilattu.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.