keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

KASVILAVA EDISTYY

Eilen haettiin värkit kasvilavaan ja tänään näyttää jo tältä. Mieheni on aarre. Olen kovasti miettinyt, mihin lopulta sijoitan lavan. Lämpöön ja aurinkoon ja jotenkin kätevään paikkaan. Yksi vaihtoehto on tuleva kasvihuone. Sinnehän ei tule maapenkkejä, joten kasvilavan reilu multatila yhdessä suotuisan pienilmaston kanssa antaisi hyvät lähtökohdat monille kokeiluille. Lavan suojissa saattaisivat salaatit ja retiisit kasvaa   
nopeastikin ja satokausi pidentyisi... 

14 kommenttia:

 1. Hei! Lisäsin hienon blogisi omalle luetut-blogilistalle! Ensimmäistä kertaa kommentoin mutta monta kertaa olen käynyt lukemassa tekstejäsi. :)

  Mistä materiaalista komea kasvilavasi on tehty? Itseäni kiinnostaa aihe kun olen tekemässä kasvimaalleni kasvilavoja ja materiaalin hankinta olisi edessä piakkoin. Siperianlehtikuusta näkyy jotkut käyttäneen koska sitä ei tarvitse ilmeisesti käsitellä millään.

  VastaaPoista
 2. Kiva Annu kun annoit itsesi ilmi! Kiva, jos blogistani on ollut iloa :)

  Tuo kasvilavani on ihan mäntyä. Siperianlehtikuusi olisi tosiaan pitkäikäinen materiaali. Maalaan lavan ulkopuolelta ja luultavasti vuoraan muovilla sisäpuolelta.

  VastaaPoista
 3. Minä sain kasvilavakehikot isältä, ei ne ole ollenkaan niin hienot kuin sulla, mutta toivottavasti ajavat asiansa. Minäkin mietin että maalaan ja sisäpuolelle laitan ehkä jonkinlaista katekangasta.

  VastaaPoista
 4. Oi miten hieno kasvilava. Kasvihuoneen seinustallekin se sopisi, jos vie liikaa tilaa sisältä. On tosiaan aivan huikeaa päästä puutarhahommiin. Tuo valkoinen tuoli on sitten mahtava!

  VastaaPoista
 5. Täälläkin vilkuttelee yksi jo pitkään postauksiasi salaa kurkkinut. Kasvilavasi tulee olemaan komea! Mielenkiinnolla seuraan kasvihuoneesi kohoamista, itsellä kun on samanmoinen projekti edessä =).

  VastaaPoista
 6. Kyl komia on aina komia! Tosta tulee varmasti hieno ja todella kätevä :) Kivaa viikonloppua ja aurinkoisia mullassa pönkimisilmoja :)

  VastaaPoista
 7. Pioni - kasvilavakokeilu onkin mielenkiintoinen. Itsekin mietin, laitanko muovia vai ehkä jotain hengittävämpää...

  Sanni - kiitos vain! Toinen vaihtoehto olisikin juuri kasvihuoneen ulkoseinustalla, tuumaan asiaa. Tämä on kyllä niin mahtavaa aikaa, kun kaikki ihanuus on taas käsillä! Tuoleistani tykkään kovasti, ukkokullan tekeleitä nuokin!

  Piipertäjä - kiva, kiva! Kävinkin heti kurkkaamassa ja totta tosiaan, sinulle tulee juuri samanlainen kasvihuone! Jään seuraamaan myös sinun projektiasi.

  Tiina - pakkaa tulla komiaa, vaikka tavallista yrittää ;D
  No ei vaan , tuo nyt on tätä pohojanmaan huumoria. Kivalta se kyllä näyttää. Odotan innolla, että päästään asentamaan laseja. Ihanaa puutarhaviikonloppua myös sulle!

  VastaaPoista
 8. Todella hieno ja laadukkaan oloinen kasvilava! Olen miettinyt ihan samaa, että laitetaanko lava kasvishuoneeseen vai ulkopuolelle..hmm..onko se vähän kakkua kakun päälle jos lavan laittaa sisälle?? Voisiko miehesi jättää päivätyön ja perustaa "nikkaripalvelun", hih!?

  VastaaPoista
 9. Hortensia - kakkua kakun päälle :)
  ...samaa mietin minäkin. Yhdessä ruotsalaisessa blogissa oli laitettu lava kasvariin ja aloin pohtia asiaa. Ehkä kasvihuoneessa oleessaan lavaan voisi kylvää salaatteja ja muuta nopeasti kypsyvää jo hyvissä ajoin ja satoa saisi nopeasti. Toiseen päähän voisi sitten laittaa säiden lämmettyä vaikka kirsikkatomaattia...

  VastaaPoista
 10. Tuollainen on unelmissani siintnyt jo pitkään. Ikkunalasien sijaan voisin laittaa kennomuovin, ei niin herkästi säkyisi, pihalla kun potkitaan palloa ym vastaavaa. Tai sitten sellainen tasareunainen lava, johon virittelisin kaaret, harso tai muovi päälle, sellainen pieni tunneli :). Kultainen mies sinulla tosiaan. (Niin on minullakin, kun vain ehtisi ahertamaan mammalleki jotain)

  VastaaPoista
 11. Kiitos taas upeista kuvista ja kevätriemullisesta tekstistäsi! Täytin tänään itsekin samanoloisen lämpölavani uudella tuoreella lantakompostilla lämmittämään kasvualustaa basilikoille ja salaatille.

  VastaaPoista
 12. Multasormi - tällaisesta olen minäkin haaveillut pitkään ja talvella yhtäkkiä muistin ikkunat. Kasvimaalla minulla on selaiset matalat tasareunaisetlavat. joiden päälle on tosiaan helppo virittää harso päälle.

  Suvi - :)
  Tosiaan, lantakomposti onkin mahtavaa tuotetta tämmöisen pohjalle!

  VastaaPoista
 13. Oma "kotipuuseppä" on kyllä arvokas asia. Tuollainen kasvulava on minunkin saatava ja heti!
  -Jamina-

  VastaaPoista
 14. Iltaa Dahlia ja Jamina! Nyt se on multaa vaille valmis! Kotipuuseppä on kullan arvoinen!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.