maanantai 25. huhtikuuta 2011

JALAT MUUTAMAN SENTIN MAANPINNAN YLÄPUOLELLA

Vuoden ihanin aika on saapunut! T-paitakelit, ruohon kasvu, joka päivä yllätyksiä puskevat perennapenkit, lintujen ilmaiset konsertit, multaan uppoava lapio ja kaikkea muuta ihanaa. Olen melkein pyörryksissä onnesta ja sinkoilen puuhasta toiseen jalat muutaman sentin maanpinnan yläpuolella. Lihaksia särkee, mutta se tuntuu vain erinomaisen asiaankuuluvalta.
Aamuista keittiöjätekompostin avaamista olisi melkein voinut verrata lapsuuden jouluaattoon! Kaksi kottikärryllistä upeaa maatunutta kompostia päätyi kärhöjen ja hortensioiden juurille, pikkuisen jouluruusuille, muutamalle muulle piristysruisketta kaipaavalle kasville sekä kasvimaan multiin. Metallisoikoissa kasvavat japaninvaahterat pääsivät myös varastosta ulkoilmaan. Ne näyttävätkin upeilta täydessä lehtiasussaan muutoin vielä värittömässä puutarhassa. Illansuussa kävin vielä peittelemässä aarteeni hallaharsoilla, näitä lehtiä en halua menettää!

8 kommenttia:

 1. No juu, jos ne nyt vasta ovat päässeet ulkoilemaan niin kylmä yö saattaisi olla shokki, vaikka muuten ne kestävätkin pari pakkasastetta kevyesti.
  Ihana kompostimulta, voi että! Vastahan luin siitä, että hankitte vihdoin kompostorin. Onko siitäkin jo vuosi tai ylikin? Kuka varastaa ajan?

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana oli lukea onnestasi!! Mielettömän upea japsivaahterakin. Hyvä kun peittelit pikkuisen :)

  VastaaPoista
 3. Hih, täällä toinen, joka liihottaa jalat irti maasta, välillä on kyllä pakko vähän istua ja ihmetellä, selkä ei tykkää talven jälkeen kuokkimisesta ja kyykkimisestä. Noh.mutta,kyllä se mukana kulkee ja siitä vetristyy.
  Mullakin on "paska"keikka tänään tiedossa, paikalliselle hevostallille tieni vie..

  Oikein terhakkaa ja aurinkoista puutarhaviikkoa sinulle Maria.

  VastaaPoista
 4. Ja täällä kolmas, voin kyllä täysin yhtyä noihin sun ajatuksiin. :) Mulla ei vielä ole kompostia mutta tänä keväänä olis tilauksessa äitienpäivälahjaksi.. ;)

  VastaaPoista
 5. Vitsit, miten ihana japaninvaahtera! JA VITSIT MITÄ MULTAA!! Mun on pakko saada kompostori :D

  VastaaPoista
 6. ole varovainen vaahteran kanssa. kelit ovat nyt yhtä katalia niin ihmiselle kuin kasveille.tuloksena voi olla lehtien käpristyminen ja jopa sen kuolema.

  VastaaPoista
 7. Kompostin hankintaa ei kyllä kadu! Olen ainakin aivan hurmaantunut hommaan ja enkä voisi enää elää ilman :)

  Japaninvaahterat saavat nyt karaistua. Peittelen ne yöksi, kun ovat liian painavia joka päivä siirreltäviksi. Mutta jos yöpakkasia luvataan reilummin, täytyy ne viedä varastoon turvaan. Ainakin ensimmäiset yöt ovat sujuneet hyvin.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa varsin tutulta, sinkoilla touhusta toiseen. Ja välillä istahtaa aloilleen tuoliin puutarhalehteä selailemaan ja sitten taas touhuamaan...

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.