maanantai 9. toukokuuta 2011

PÄIVÄN PARAS HETKI

Alppikärhö 'Tage Lundell' kiipeää somasti raudoitusverkosta kyhäämässäni hyllyssä. Heleän vihreitä lehtiä voisi tuijotella puutarhassa loputtomiin. Tämä ilta on vierähtänyt pakollisissa sisäpuuhissa, mutta huomenna aion ottaa vahingon takaisin. Äsken kävin vielä istuttamassa hankkimaani patjarikkoa ja nukkapähkämöä ja kylvämässä porkkanat maahan. Tunnin yksinäinen puuhastelu toukokuisessa puutarhassa lähitienoon jo hiljentyessä oli päivän paras hetki.
Ikean Tärnö-sarjan sirot kahvilatyyliset puutarhakalusteet ovat sekä ulkonäöllisesti että hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset. Kalusteet odottavat terassilla kasvihuoneen valmistumista. Seuraavaksi on vuorossa anturan valu. Ylimääräiset vapaapäivät eivät olisi nyt pahitteeksi.

5 kommenttia:

 1. Heipparallaa kammarista ! Muistetaan nautiskella rauhassa...Tännään vaikka ihan vaan paisteesta ja lämmöstä :)

  VastaaPoista
 2. Niin, nyt pitäisi saada anturavapaata :-D Ihan samanlaista näkyä kuin ekassa kuvassasi minäkin mittailen katseellani, mullakin on alppikärhö (tavallinen sininen) joka kiipeää kirsikkapuuhuni. Ja yksi toinenkin kärhö pikkuisen pilkistää maasta! Kahdesta muusta ei ole tietoa, mulla on ollut aika huono kärhöonni. Ai niin, onhan mulla itse kylvetyt padogikärhöt, niihin tulee kans uudet lehdet kivasti vanhoihin oksiin, yhdessä jopa kahden metrin korkeudessa! Kääk, pitää korottaa sen tuki... nelimetriseksi?

  VastaaPoista
 3. Suloinen kuva! Pitäisi ehdottomasti saada lomaaa juuri nyt. Hyvältä näyttää myös Tärnöt!

  VastaaPoista
 4. Voi sinä olet jo kylvänyt porkkanat, mun kasvilavat ovat vielä vaiheessa, mutta jospa jo viikonloppuna saisin niitä siihen kuntoon, että voisin alkaa suunnitella kylvämisiä.

  Ja viikon loma tekisi kyllä terää;)

  VastaaPoista
 5. Lovviisa - joo, nauttia pitää ja pysähtyä ihmettelemään. Toisaalta nyt on hyvä aika tehdä, kesän kuumuudessa sitten ehtii loikoilla ;)

  Saila - anturavapaata, kyllä! Tuolla mies justiinsa tekee anturan kehikkoa. Kerro tarkemmin pagodikärhöstä, onko se jokin perennamainen yksilö?

  Hortensia - nyt kaikkialla on vain suloista, kun tarkentaa ja zoomaa lähelle. Lehtien pehmeys ja herkkä vihreys on vastustamatonta!

  Pioni - vielä ehtii! Mullakin mahtuu vielä lavoihin siemeniä, ajattelin kokeilla myös pinaattia.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.