keskiviikko 15. joulukuuta 2010

TAHTOO KOTOILLA JA HAAVEILLA

Äsh, miten odotan jo vapaata, että saisin kotoilla päivän näöllä. Tänään oli iltasella ihan pakotettava itsensä pikkuviikarin huoneen siivoukseen. Olisi niin kiva työpäivän jälkeen vain lämmitellä varpaita takan edessä, lipittää teetä ja lorvia.
Kissat jäävät aamuisin niin onnellisina sänkyyn makoilemaan kun ihmiset lähtevät raatamaan. Kyllä käy kateeksi.
Ensimmäiset hyasinttini ovat jo kukintansa ehtoopuolella. Kuvassa näkyvä vielä hehkuu. Ihanainen Helleboruksenikin otti ja kuivahti, vaikka mielestäni kastelin sitä riittävästi. Leikkasin kuihtuneet osat pois ja vein jouluruusuni jäänteet varaston ikkunalle; jospa mullasta ilmestyisi uutta kasvua ja saisin kasvin keväällä maahan.
 Kummasti nämä ajatukset ovatkin viime aikoina siirtyneet tuonne kevääseen ja kesään. Nyt on kyllä paras aika antaa puutarhahaaveille siivet. Odotus on pitkä, mutta ah, sitäkin ihanampi!

4 kommenttia:

 1. Mä sain viime vuonna jotenkin pidettyä jouluruusuni elossa kunnes sain laitettua keväällä/kesällä maahan. Aika ruuttana se oli mutta elossa kuiteski.
  On se upeeta miten kuvat "valehtelee" tuossa ekassa kuvass näyttää niin ihanan valoisalta mukavalta vaikka se ei ole kuin hetki kunnes pimeys sulkee taas meidät.
  Kevät olis mielessäin täälläkin ja on inhottavan kuivaa/kylmää.

  VastaaPoista
 2. Mulla tuo kevään odotus alkaa yleensä heti joulun jälkeen, vielä mennään siis illat joululehtiä selaillen ja laiskotellen enimmäkseen;)

  VastaaPoista
 3. Tott Henrietta, kuva näyttää keväiseltä! Täälläkin kärsitään inhottavasta kuivuudesta ja kyllähän tuo kylmyyskin menee jo äärirajoilla.

  Tiedätkö Pioni, niin mullakin muina vuosina. Menenköhän aina asioiden edelle, olenkohan aloittanut jouluilun liian aikaisin kun nyt jo pitää keväillä?

  VastaaPoista
 4. Sama fiilinki täällä, tänään otin vähän omaa lomaa, kun ei vaan enää jaksais eikä haluais.......

  Uudenvuoden jälkeen alkaa sitten se puutarhakuume ja -haaveilu :) Siihen asti nautiskelen joulufiiliksestä ja lorvin pyjama päällä :)

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.