tiistai 14. joulukuuta 2010

KUUSI 2010

Ensimmäistä kertaa meille ei kanneta perinteistä kuusta tupaan. Jo muutaman viikon olohuoneessa on jököttänyt Plantagenista ostettu Kaukaasian pihta, jonka eilen illalla koristelimme. Ajatuksenani oli kevään tullen istuttaa kuusi puutarhaan, mutta hakiessani tietoa puusta huomasin kyseisen lajin olevan erittäin talvenaran jopa ykkösvyöhykkeellä. No tietenkin yritän. Joulun jälkeen vien puun viileään varastoon ja koetan miettiä sille mahdollisimman suojaisen paikan puutarhasta. Juuri tällaiset pienet experimentit puutarhassa ovat kyllä hauskoja.

6 kommenttia:

 1. Joo, aina kannattaa kokeilla, eihän sitä tiedä vaikka kasvaisikin:)

  VastaaPoista
 2. Sympaattinen joulukuusi teillä :) Perjantaina pitäisi käydä hakemassa itsellekin kuusi... Yllättävän hyvin jotkin kovinkin arat lajit menevät, riippuen tietysti paikasta ja vyöhykkeestä.

  VastaaPoista
 3. Söpöliini pikku kuusi! Tietenkin pitää kokeilla, sitähän puutarhailu on myös, ikuista testaamista josko vaiko eikö... se on sellaista luonnon kanssa neuvottelua, hauskaa ja haasteellista.

  VastaaPoista
 4. Viime kesänä rakennettiin työpaikalleni kiva kasvihuone, kuvia siitä näet pienioliivipuu-blogista.
  Meille tulee se ihan perinteinen iso kuusi, omasta metsästä. Äitini on astmaatikko ja heillä on tekokuusi kotona, anopilla pieni mänty ruukussa.
  Rauhallista ja hyvän mielen joulua toivottelen täältä Jokirannasta.

  VastaaPoista
 5. Hei tuo on paljon järkevämpi ko puoli olohuonetta vievä iso kuusi ja tuo on söpö kun mikä. Tota kokoa minäkin voisin harkita vaikka olen aina sanonut ettei meille kuusta tule.

  VastaaPoista
 6. Pioni - yrittänyttä ei laiteta!

  Tina ja Saila - kiitos kannustuksesta, eihän sitä tiedä, jos ei kokeile.

  Eeviregina - arvaa, itse asiassa bongasin juuri kyseisen kasvihuoneen joku päivä! Se oli ihana sisältä ja ulkoa! Rauhallista joulun aikaa myös sinulle!

  Henrietta - juuri niin ajattelin itsekin; järkevästi!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.