sunnuntai 12. joulukuuta 2010

HAAVE PONNISTUKSEN PÄÄSSÄ

Perjantaina pihaan ilmestyi kasvihuone. Ei tosin komeaa harjakattoista lasihuonetta vaan kaksi kooltaan melko pientä mutta painavaa pakettia. Hetken ihmeteltyämme nostimme pitkän paketin autokatoksen suojiin ja toisen purimme ja kannoimme osissa varastoon. Laseja, alumiinia ja iso haave, joka toteutuakseen vaatii vielä monta pientä ja isoa ponnistusta. Mies hikoilee jo ajatuksesta...
Hankittu mikä hankittu, nyt on hankala enää perääntyä. Tarjouksessakin oli. Harjakorkeutta mukavasti ja tilaa kymmenen neliötä. Suunnitelmissa on tehdä kunnon pohjatyöt, valaa antura ja muurata tiilistä matalahko muuri (siitä lähinnä ne hikipisarat). Tiilimuuri vaikuttaa ulkonäköön positiivisesti, kerää lämpöä ja tuo mukavasti lisäkorkeutta. Arvaatte tietenkin, miten jo ladon päässäni tiiliä kasvihuoneen lattiaan, sisustan sitä vanhoilla, ihanasti kulahtaneilla huonekaluilla, ripustan kattoon kynttiläkruunun, virittelen jouluvaloja ja ties mitä puutarhurin tykötarpeita esteettisesti esille. Ehkä se hetekan raatokin päätyy aikanaan juuri kasvihuoneeseen telineeksi niille yrteille

9 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa niin ihanalta..meillä vielä haaveillaan kasvihuoneesta (sekä isäntä että minä), mutta ehkäpä jo ensi kesänä..Siihen saakka taidan lueskella teidän projektin etenemistä ja ottaa mallia :D

  Hyvää Joulunodotusta!!

  VastaaPoista
 2. Voi miten kuulostaa ja näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta urakasta :) Tiilimuuri tekee kasvihuoneesta upean. Minä katselen omaani tuolla lumen ja jään keskellä ja mietin tulevaa kevättä, ensimmäinen kevät kun on kasvihuone.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut kasvihuoneesta. Tiilimuuri kuulostaa aivan ihanalta, samoin tuleva sisustus.

  VastaaPoista
 5. Loistoidea, siis kaikki! Tiilimuuri, lattiat, heteka ja kaik. Voin kokemuksesta sanoa, että tiilien ladonta käy naisilta tosi hyvin, niinpä saa siippa säästää puolet hikipisaroistaan sinulle. Ja hyvähän se on että hiki tulee näillä pakkasilla ;-)
  Ottakaa rauhallisesti vain, kyllä te hyvin siitä selviydytte (sanoo koskaan kasvihuonetta rakentanut).
  Hyvä että on kookas, juuri luin jostain että kaksi metriä vähintään kannattaa varata leveydelle, muuten siellä ei mahdu kääntämään kissaakaan (engl. sanonta). Olga kyllä mahtuisi ;-)

  VastaaPoista
 6. -Kivan näköinen!
  -Poor husband ;-)

  Henttuli

  VastaaPoista
 7. Hei ja kiitos rutkasti kannustuksesta! Onhan tässä aikaa suunnitella projektia ja nimenomaan niitä pohjatöitä. Tuntuu kyllä hauskalta välillä vaipua haaveisiin ja suunnitella, mitä kaikkea tuonne kasvariin sitten voisi laittaakaan.

  Ja Lumipyry, sinun kasvihuoneesi on kyllä huippuhieno, odotan suurella mielenkiinnolla sen tulevaa sesonkia!

  VastaaPoista
 8. Hei, kovasti on saman näköinen kuin tuo meidän pihalla oleva, nyt jo yhden kasvukauden nähnyt. Meillä vaan on kennolevyseinät :). Onnea hankinnalle ja tuleville kasvatus suunnitelmille.
  http://ukkilanpihapiiri.blogit.fi/

  VastaaPoista
 9. Kiitos Mummo, kävinkin heti katsomassa, millainen kasvari teillä on!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.