sunnuntai 24. lokakuuta 2010

KÖLLITÄÄN JA MÖLLÖTETÄÄN

Kissat tietävät, miten koleista lokakuun päivistä otetaan maksimaaliset tehot irti.
Köllitään taljoilla ja möllötetään milloin missäkin sängyssä. Antaa vain tuulten, pakkasten tai minkä tahansa syksyisen sääilmiön tulla, täällä uneksitaan kesäisistä saalistusmatkoista viiksikarvat väpättäen.

11 kommenttia:

 1. Heips! Olisiko sinulla antaa vinkkejä, siskolleni tulee viikon päästä 2 kissanpentua, ja olen tässä taustatukena seurannut pitkän matkaa prosessia. Onko jotain Ehdottomia mitä pitäisi olla kissojen tullessa, muuta kuin hiekkalaatikko? Kannattaako pentuvaiheessa kiikuttaa matot varastoon, kun ei tiedä sisäsiisteydestä? miten paljon pennut kiipeävät? :D Olet ainoa kissablögi jota luen, niin päädyit kysymystulvani uhriksi ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania köllikuvia! Ja oikea asenne syyspäivien viettoon. :)

  VastaaPoista
 3. Hei Kukkahattuneiti! Itselläni on lähinnä kokemusta vain näistä kahdesta viiksiniekasta. Periaatteessa kissanpentujen tulisi olla jo sisäsiistejä luovutettaessa, jos luovutus tapahtuu suositusten mukaan vähintään 12 viikon ikäisinä. Meillä ovat kumpikin olleet sisäsiistejä tullessaan. Taisi molemmilta tulla ihan yksittäiset vahingot alkupäivinä. Pentu oppii kyllä mihin mennä asioille, kunhan paikka esitellään sille ja kulku sinne on esteetön. Meillä ei mattoja vahinkojen pelossa viety pois, mutta koska meidän kissat myös ulkoilevat, ei meillä nyt rapavuodenaikaan ole mattoja lattioilla. Jos kissat eivät pääse ulos, saattavat matot houkutella myös raapimaan. Eli joku raapimismatto tai puu on hyvä olla. Meillä kisut kynsii lähinnä puunrunkoja ulkona ja eteisen juuttimatto on myös hyvä raapimiseen. Kiipely on pennuille ja vähän isommillekin kissoille luonteenomaista. Meillä Olga kiipesi alussa ihan katon rajaan asti karheaa muurinkylkeä pitkin! Nyt kiipeily ei ole enää aivan mahdotonta, mutta pöydät ja sohvan selkänoja ovat mukavia paikkoja. Verhot ovat saaneet olla melko rauhassa. Kissat kyllä oppivat, mihin ei saa mennä. Samurai esimerkiksi tietää, ettei pöydille ole asiaa eikä oikein iskän ja äidin sänkyynkään ja niihin se ei kyllä yritäkään. Olga vielä kokeilee rajoja yrittämällä ruokapöydälle, mutta palautamme sen aina lattialle nuhteen kera. Tietysti, kun samanikäisiä vilperttejä on kaksi, vauhtia varmasti riittää enemmän. Ja niin, nuo kukkaruukut saattavat olla houuttelevia paikkoja!

  Hankintoja ei minusta tarvitse kauheasti. Hiekkalaatikko tosiaan ja varastoon vähän hiekkaa tai muuta kuiviketta. Pennuille tarkoitettua ruokaa ja ruoka- ja juoma-astiat tietenkin. Valjaat ja talutushihna, jos pennut saavat ulkoilla vain valvotusti.

  Apteekista saa ilmaisen kissanhoito-oppaan, käykää kysymässä. Siinä on kattava tietopaketti kaikista kissanhoidon perusasioista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos nopeasta vastauksesta. Siskon kissat tulevat olemaan ihan sisäkissoja, joten tuota raapimispuuta on mietitty. Pennut ovat nyt muistaakseni 11-viikkoisia, ja varmaankin sisäsiistejä, ajattelinkin juuri noita sopeutumispäiviä :) Kiitoksia vielä kerran! :)

  VastaaPoista
 5. Hei Jenni! Jep, täällä osataan laittaa asiat tärkeysjärjestykseen!

  VastaaPoista
 6. Huomattu on tämä sama asia :) ja kovasti tekisi mieli kissoja matkia.

  Kaikki kolme tuppaavat sisätiloihin köllimään. Ja taitavat kölliä pihallakin, navetan vintin heinissä ja tilapäistallin uumenissa olevassa vuoratussa pahvilaatikossa. Jopa 10-v kollipojukin, vaikka on monta vuotta ollut ihan ulkokissana (kaihtanut remuavia pikkupoikia) hakeutuu sisälle syömään ja nukkumaan.

  VastaaPoista
 7. Niin ja juu meillä on matot lattioissa ollut kissanpentuaikaakin. Ei vahinkoja kun vain on puhdas(!) hiekkakippa. Kissat on toisinaan aika tarkkoja, ettei pissiastia haise liikaa ja jos haisee niin voivat kyllä osoittaa mieltään ja tehdä muualle.

  VastaaPoista
 8. Hahahaa...! Täällä mennään samalla tunnelmalla! Kukapa sitä nyt viitsisi tassujaan kastella, kun voi loikoilla lämpimässä takkatulen äärellä?

  VastaaPoista
 9. Ihanat köllijät! ♥ Olga näyttää jo ihan isolta neidiltä, ja selvästi osaa olla jo hetken paikoillaankin kun on tarkka kuva!
  Minunkin kokemuksen mukaan kissanpennut on sisäsiistejä heti, riippuu tietysti onko emo opettanut, kukaan minun kissoista ei ole tehnyt pentuna vahinkoa lattialle. Verhoihin kipeily ynnä muu onkin sitten ihan luonteesta kiinni, kissojakin on niin monenlaisia, ihan kuin meitä ihmisiäkin.
  Lököttelyn pitäisi olla lakisääteinen meille ihmisillekin!

  Maria, minä mietin sitä ihastelemaasi neilikkaruusua (joka oli blogissani jonkin aikaa sitten). Se sopisi hyvin juhannusruusun paikalle talonne seinustalle, kun kukkiikin pitkään - heinäkuusta lokakuulle. Juhannusruusun voisi sitten siirtää tontin reunalle johonkin tilavampaan paikkaan... tuli vain mieleen tällainen ehdotus ;-)

  VastaaPoista
 10. Oi, olipas täällä oikein kommenttien suma, ihanaa!

  Kukkahattuneiti - kiitos vain, oli kiva, jos jotain vinkkejä saitte!

  Risulintu - sanos muuta. Ollaan kyllä viikko syyslomailtu kotosalla eikä ole mieli ulos tehnyt kylmillä ilmoilla. Tuli takkaan ja villasukat jalkaan ja sitä rataa. Olet oikeassa tuon hiekka-astian siisteyden suhteen. Meillä kisut käy ulkosalla asioilla, vaikka puhdas astia nurkassa onkin. Ulkona kun saa kaivaa kunnolla ja valita tarkkaan sopiva paikka.

  Bean emäntä - ihanaa, kyllä kissat osaavat joka taloudessa nauttia!

  Saila - joo, Olga on kyllä kasvanut isoksi neidiksi ja on itse asiassa melko rauhallinenkin. Ja totta, luonteenpiirteet määrittävät kyllä hyvinkin yksilöllisesti tuota käyttäytymistä. Kiitos paljon tuosta vinkistä. Tuo juhannusruusun paikka on kyllä mietityttänyt varsinkin nähtyäni luonasi, miten valtaviin mittoihin pensas voi kasvaa! Neilikkaruusu olisi siinä varmasti parempi. Mihinkähän tunkisin juhannusruusun (itseasiassa paikalla kasvaa kolme tainta!)?

  Dahlia - kiitos paljon! Kyllä ne kissatkin oppivat joitain juttuja, vaikkeivät samaan tapaan kuin koirat. Mielestäni meidän kissat ovat oppineet hyvinkin talon tavoille melko nopeasti :)

  Oikein hyvää viikonalkua teille jokaiselle!!!

  VastaaPoista
 11. Nyt en muista niin tarkasti missä kohdassa pihallanne olisi tilaa... itse mietin eniten jostain syystä, että juhannusruusut (kaikki 3 tainta voi istuttaa vierekkäin samaan paikkaan ihan hyvin) sopisi tonttinne takalaidalle, peltonäkymää vasten. Esim. syreenien eteen, kun ruusu jää matalammaksi. Tai oliko siellä joku kuusikin, sen viereen? Mutta ei sellaiseen paikkaan, missä on kukkapenkki ihan vieressä kun se leviää juurivesoista. Leikkaamalla nurmi ympäriltä on yksinkertainen tapa pitää juhannusruusu sopivan kokoisena. Siis tän ei ole tarkoitus olla mikään käsky, vaan sellainen asia joka tuli vain mieleen!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.