maanantai 26. huhtikuuta 2010

HÖPINÖITÄ


Viikonloppu kului hienoissa tunnelmissa. Paitsi että tapasin Sailan, ehdin puuhastella pihamaalla ja puutarhassa yllin kyllin. Tosin sisätiloissa kaikki jäi retuperälle, mutta kotitöitähän ehtii tehdä taas ensi talvena. Roskaa ja moskaa on nyt kärrätty kuormakaupalla pihanperälle maatumaan ja perennapenkkejäkin olen jo kanttaillut. Se onkin palkitsevaa ja mukavaa puuhaa. Kompostoinnin mysteereitä olen myös joutunut selvittelemään; uusi uljas Globeni nimittäin äityi haiskahtamaan. Sekoittelu tuntui auttavan ja sen seurauksena lämpötilakin nousi. Hyvä, niin meidän kuin naapureidenkin kannalta.


Tänään aloin koulia taimia. Aikaa ja vähän vaivaakin vaativaa puuhaa, mutta jospa jotain saan perennapenkkeihin asti, kiitän itseäni viitseliäisyydestä! Daaliat kasvattavat rotevia varsiaan; huomattavasti helpompia yksilöitä kuin mikroskooppiset unikon taimet, joiden kimppuun en vielä ole käynyt. Puuhaa riittää, mutta onneksi tuntejakin tuntuu taas olevan enemmän kuin muutama kuukausi sitten.

8 kommenttia:

 1. Daaliasi näyttävät olevan hyvässä mallissa! Itse olin suunnitellut ostavani daalioita, mutta ovat vielä kaupassa... Katsotaan ehdinkö ollenkaan mukaan. No jos ei tänä vuonna niin ensi vuonna...
  Sinulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
 2. Olipa jämäkän oloisia taimia. Mulle nämä daaliat ovatkin tuntematon suuruus, pitääpä kokeilla!

  VastaaPoista
 3. HYvän näköisiä taimia sinulla :)

  Nyt tosiaan riittäisi puuhaa vaikka millä mitalla, sen verran on puutarhassa kevätsiivousta ja pienet taimet odottelevat koulijaansa, mutta on tämä ihanaa tämä keväthässäkkä ;)

  VastaaPoista
 4. Kevät on aina niin ihanan kiireistä aikaa, kun on puuhaa kasvien kanssa ulkona ja sisällä.
  Daaliasi onkin hyvällä alulla.
  Istutin kokeeksi suklaakosmoksen juurakon, jonka ostin messuilta. Juurakko olikin vioittunut ja siitä ei vieläkään näytä kasvavan alkuja..saa nähdä tuleeko siitä mitään...

  VastaaPoista
 5. Ai niin! Pitääpä muistaa ottaa huomenaamulla sipuli/mukulapussi jääkaapista mukaan. Ne ovat vähän myöhässä, mutta parempi myöhään, sano hämääläänen.

  VastaaPoista
 6. Hei kaikki ihanaiset! Ekaa kertaa kokeilen daalioita, ainakin kasvuunlähtö on onnistunut, toivottavasti saan kukkiakin!

  Ja erikoisheippa ja kiitos Monalle! Ihanaa, kun uusia kommentoivia lukijoita ilmaantuu tasaisin välein; ilahduttaa kovasti!

  VastaaPoista
 7. Oletko ostanut kuvassa olevan tyynyn H&M:stä? Ainakin on samantyylinen.
  Niin sitä parhaimmat tavarat löytää, kun kurkistelee aidan ja aittojen taakse kulkiessaan! Simantuoksuista kevättä!

  VastaaPoista
 8. Jep, tyynynpäällinen on H&M:ltä. Mielestäni viehko puutarhaintoilijalle sopiva kuosi! Simat onkin jo käymässä, munkit pitäisi vielä leipoa.

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.