maanantai 10. elokuuta 2009

SÄILÖNTÄÄ

Viimeiset lomapäivät olen poiminut viinimarjoja ja vadelmia, mehustanut ja pakastanut. Mies on harhaillut metsissä mustikoiden perässä; lähes tuloksetta. Pakastimet alkavat kuitenkin olla piripinnassa, talvi saakoot siis tulla! Tunnin kuluttua lähden töihin kuuden viikon lomailun loputtua. Olo tuntuu levänneeltä ja hassulla tavalla olen nauttinut eniten näistä viimeisistä lomapäivistä. Elokuu on mielestäni yksi parhaista kuukausista. Puutarhan vihreys on runsasta, ilma lämmintä ja kosteaa, illan kuutamot upeita ja kesän sato poimittavissa. Eilen siistin koko kesän laiminlyömääni puutarhaa antaumuksella ja tunsin, kuinka kipinä syttyi taas rinnassa. Olen kevät- ja syysajan puutarhuri. Kesäaika kuluu nauttiessa ja akkuja ladatessa; kaikenlainen työnteko jää minimiin.

2 kommenttia:

  1. Meillä taas on aivan valtavasti mustikkaa mutta vähemmänlaisesti vadelmaa. Haluaisin tehdä vadelma-mustikkamehua, mutta heikolta näyttää tuo vadelman osuus...

    VastaaPoista
  2. Hassua, miten sato vaihtelee. No, pääasia että saadaan jotain näistä ihanista luonnonantimista talteen. Mustikka-vadelmamehu kuulostaa kyllä siltä, että se vie kielen mennessään!

    VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.