maanantai 10. elokuuta 2009

LISÄÄ SULOSTUTTAJIA

Pyörähdin tänään pitkästä aikaa taimimyymälässä ja mukaan tarttui pensasmustikan taimia, hapanta kasvualustaa ja muutama kaunopunahattu. Kokeilumielessä minä tuota mustikkaa... katsotaan ja odotellaan muutama vuosi, josko satoa alkaa tulla. Syyshortensiat availevat kukintojaan ja voi miten ne ovatkaan kauniita. Pallohortensiat kukkivat myös. Muutoin puutarhani tuntuu kaipaavan lisää loppukesän sulostuttajia. Kaunopunahatut, kurtturuusupensaat, kellopeipit ja jotkut valkoiset tähdykkeet ovat tällä hetkellä ainoat kukkijat hortensioiden lisäksi. Myös kevään ja alkukesän kukkaloisto puutarhassani on nihkeää, jotenkas ainakin sipuleita olisi syytä kaivaa vielä loppusyksystä multiin. Mutta nyt Alvarit ja Northbluet on laitettava maahan; aion pyhittää niille yhden kasvualtaan kasvimaaltani.

5 kommenttia:

 1. Sama täällä, kukkivia kukkia pitäisi saada alkukesälle ja näin loppukesälle. Minulla on tuo yksi keltainen hurjasti leviävä syyskukka (en voi muistaa nimeä...) joka ei viimesyksynäkään ehtinyt kukkia ja saapa nähä miten käy nyt... No, ensikesänä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinä mustikkasatoa saat! Meillä niitä tulee kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Ovat parhaimmillaan sellaisenaan tuoreena.

  Oletkos kokeillut syysleimuja? Meillä valkeita, virkistävät kummasti pimeneviä iltoja.

  VastaaPoista
 3. Että mustikoita on siis luvassa, hyvä juttu! Itse asiassa syysleimuja ei meidän puutarhassa ole vielä. Olen kyllä kiinnittänyt huomiota niiden upeaan kukintaan muiden pihoissa...

  VastaaPoista
 4. Jätin jo kommentin tuonne ensimmäiseen postaukseesi, mutta jätän tähänkin vielä terveiseni.

  Ihastelin aikaisemmassa postauksessa ollutta isojen kuusien vieressä olevaa aamukahvipaikkaasi. Saisiko siitä nähdä joskus uutta kuvaa?

  Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Risulintu, laitan mielelläni kuvia nurkkauksesta, pikapuoli...! Ihanaista elokuun loppua myös sinne!

  VastaaPoista

Sanasi ilahduttavat aina.